Princui Harry tarnavęs emigrantas iš Lietuvos susirgęs mirtina liga buvo išmestas kaip šuo

Iš Lietuvos kilęs Aleksandras Kepishas ilgus metus dirbo Jungtinės Karalystės ginkluotosiose pajėgose ir buvo asmeninis princo Harry virėjas, kai šis treniravosi Otenburno treniruočių stovykloje.

 A.Kepishas ilgus metus dirbo Jungtinės Karalystės ginkluotosiose pajėgose ir buvo asmeninis princo Harry virėjas.<br> Asmeninio archyvo ir Scanpix nuotr.
 A.Kepishas ilgus metus dirbo Jungtinės Karalystės ginkluotosiose pajėgose ir buvo asmeninis princo Harry virėjas.<br> Asmeninio archyvo ir Scanpix nuotr.
 Lietuvoje Aleksandras patyrė dar vieną insultą ir šiuo metu jam paralyžiuota pusė kūno.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Lietuvoje Aleksandras patyrė dar vieną insultą ir šiuo metu jam paralyžiuota pusė kūno.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Princas Harry.<br> Scanpix nuotr. 
 Princas Harry.<br> Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 9, 2019, 4:25 PM, atnaujinta Aug 9, 2019, 4:35 PM

Tačiau susirgęs mirtina liga Aleksandras buvo deportuotas iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą, nepaisant to, kad jau 13 metų gyveno Niukasle.

Aleksandrui buvo pareikšti įtarimai, susiję su neteisėtu ginklo ir sprogmenų laikymu, ir jis buvo nuteistas pačiam nedalyvaujant. Pasak bičiulių, jis neturėjo galimybės pats atvykti į teismą, nes tuo metu intensyviai gydėsi ketvirtos stadijos vėžį.

Teismas nurodė jį deportuoti į Lietuvą. Tai ir buvo padaryta prieš metus, nepaisant to, kad būdamas uždarytas Durhamo kalėjime vyras patyrė insultą.

Lietuvoje Aleksandras patyrė dar vieną insultą ir šiuo metu jam paralyžiuota pusė kūno.

Jungtinės Karalystės vidaus reikalų ministerija po apeliacijos pripažino, kad sprendimas deportuoti A.Kepishą buvo klaida. Tačiau dabar jis neturi pinigų sugrįžti atgal.

Savo laiške „ChronicleLive“ Aleksandras rašė norintis grįžti į Jungtinę Karalystę tęsti vėžio ir insulto gydymo Niukaslo ligoninėje, tačiau pridūrė, kad jam – ketvirtosios stadijos vėžys ir „vilties pasveikti labai mažai arba visiškai nėra“.

Pasiekti, kad įsakymas dėl deportacijos būtų atšauktas, padėjo Niukasle gyvenantis Aleksandro draugas Markas Chiversas. Jis reikalauja, kad Jungtinė Karalystė kompensuotų Aleksandro grįžimo išlaidas bei suteiktų galimybę gauti gydymą ir praleisti paskutines gyvenimo dienas tarp draugų.

„Jis neturi Lietuvoje likusios šeimos. Anglijoje, Niukasle jis gyveno 13 metų ir laiko, kad čia yra jo namai. Niukasle jis turi draugų, bet nėra žmonių, kurie galėtų apmokėti jo parskraidinimą.

Mes sakome Vidaus reikalų ministerijai: jūs sukūrėte šią situaciją, jūs ir turite jį sugrąžinti atgal“, – teigė M.Chiversas.

Vidaus reikalų ministerijos atstovai teigia, kad A.Kepishas yra laisvas keliauti ir iš, ir į Jungtinę Karalystę, kaip bet kuris Europos Sąjungos pilietis, ir apie išlaidų kompensavimą neužsimena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.