Modelis Solveiga Mykolaitytė mylimojo dėmesiu dalijasi su jo mažamete dukra

Kad kuo daugiau laiko praleistų kartu, įsimylėjėliai modelis Solveiga Mykolaitytė (33 m.) ir kikboksininkas Mantas Rimdeika (28 m.) bando vienas kitą užkrėsti savo veikla. Mylimoji širdies draugą įkalbėjo paragauti modelio duonos, o sportininkas tapo jos asmeniniu treneriu, apsaugininku ir netgi fotografu. Tačiau savo dėmesį vyras turi padalyti ne tiktai mylimajai, bet ir savo mažametei dukrai.

M.Rimdeika išbandė modelio darbą – per atostogas įsiamžino su širdies drauge S.Mykolaityte.<br>A.Grišinaitės-Kolesnikovos nuotr.
M.Rimdeika išbandė modelio darbą – per atostogas įsiamžino su širdies drauge S.Mykolaityte.<br>A.Grišinaitės-Kolesnikovos nuotr.
M.Rimdeika išbandė modelio darbą – per atostogas įsiamžino su širdies drauge S.Mykolaityte.<br>A.Grišinaitės-Kolesnikovos nuotr.
M.Rimdeika išbandė modelio darbą – per atostogas įsiamžino su širdies drauge S.Mykolaityte.<br>A.Grišinaitės-Kolesnikovos nuotr.
M.Rimdeika išbandė modelio darbą – per atostogas įsiamžino su širdies drauge S.Mykolaityte.<br>A.Grišinaitės-Kolesnikovos nuotr.
M.Rimdeika išbandė modelio darbą – per atostogas įsiamžino su širdies drauge S.Mykolaityte.<br>A.Grišinaitės-Kolesnikovos nuotr.
M.Rimdeika išbandė modelio darbą – per atostogas įsiamžino su širdies drauge S.Mykolaityte.<br>A.Grišinaitės-Kolesnikovos nuotr.
M.Rimdeika išbandė modelio darbą – per atostogas įsiamžino su širdies drauge S.Mykolaityte.<br>A.Grišinaitės-Kolesnikovos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 17, 2019, 6:04 PM

Neįprastai ilgos atostogos Lietuvos pajūryje S.Mykolaitytei ir jos draugui Mantui padėjo vienam kitą pažinti dar geriau. Palanga M.Rimdeikai – kone antrieji namai, čia nuo vaikystės jis su tėvais vykdavo atostogų. Todėl šįkart į lietuvišką kurortą vyras pasikvietė mylimąją.

Pajūryje pora su pertraukomis, sudėjus visų viešnagių laiką, praleido mėnesį.

Nors jųdviejų draugystė trunka metus, per šias atostogas Solveiga ir Mantas pirmąkart pozavo žinomam fotografui dviese.

Fotomenininkas pats pasiūlė kikboksininkui tapti modeliu, nes jis poroje su S.Mykolaityte gražiai dera. Be to, fotosesija buvo surengta vieno SPA centro užsakymu, tad rezultatą bus galima išvysti viešai.

2016-aisiais pasaulio kikbokso taurę laimėjęs ir 2018 metais Europos čempionate bronzos medalį iškovojęs M.Rimdeika pripažino, kad pozuoti fotografui pusdienį jam buvo labai nelengva. Bet S.Mykolaitytė iš jo įžvalgų juokėsi tikindama, kad jis matė tik nedidelę modelio darbo dalį ir dar gerai nepadirbėjo.

Būti tik modeliu 194 centimetrų ūgio Mantas greičiausiai neturėtų kantrybės, nors iš pažiūros atrodo ramus ir kantrus.

Bet jam buvo įdomu išvysti nepažintą modelio darbo virtuvę. Sportininkas perprato – kad pavyktų geras kadras, reikia mokėti atsipalaiduoti ir kuo natūraliau išreikšti savo emocijas. Jam tai buvo sunkiausia, tačiau Solveiga moka prajuokinti Mantą, ir abiejų emocijos liejosi natūraliai.

Kikboksininkas laiko pozuoti prieš fotoobjektyvą surado tik dėl to, kad šiuo metu gydosi Europos čempionate Prahoje prieš metus patirtą kelio traumą. M.Rimdeika tuo metu ne tik siekė pergalės, bet ir kovojo dėl Solveigos dėmesio.

Patirta trauma ir pažintis su modeliu M.Rimdeiką privertė daug ką pakeisti. Dabar kikboksininkas ketina pereiti į boksą, nes dukart operuotas kelis dar neleidžia visa jėga sugrįžti prie ankstesnio sporto, kad ir kaip jam norėtųsi treniruotis. Tad šį rudenį Mantas pasirodys bokso, kur mažiausiai kenčia kojos, varžybose.

Be sporto, M.Rimdeika turi ir verslą – yra įkūręs reklamos agentūrą, dirba su užsienio įmonėmis. „Sportas tampa daugiau nei pomėgiu“, – užsiminė vyras.

„Jis – tikras kompiuterininkas“, – juokdamasi patikslino S.Mykolaitytė, sakydama, kad mylimasis daug dirba kompiuteriu. Be modelio darbo, S.Mykolaitytė turi ir kitos veiklos – kartais organizuoja renginius.

„Viename renginyje aš ją pamačiau. Ji krito į akį, bet neišdrįsau užkalbinti, todėl susiradau socialiniame tinkle, kaip dabar populiaru. Susirašinėjome mėnesį, nes iškart negalėjome susitikti – Solveiga buvo Brazilijoje, aš dalyvavau varžybose Čekijoje. Sutarėme, kad kai sugrįšime į Lietuvą, reikėtų pasimatyti“, – apie pažintį pasakojo M.Rimdeika.

Kai traumuotą sportininką aplankė jausmai modeliui, jis svarstė baigti sportinę karjerą. Bet po pertraukos užvirė kraujas – kovotojui lyg oro trūko adrenalino.

„Tai įaugo į kraują nuo vaikystės, todėl norėjosi tęsti sportinę veiklą.

Kai gydžiausi traumą, pradėjau mažiau sportuoti, daugiau laiko leisti su Solveiga“, – šypsodamasis tikino Mantas.

S.Mykolaitytei atrodo, gal ne be reikalo viskas taip klostėsi – juodu galėjo daugiau laiko praleisti kartu. Iki pažinties su sportininku modelis dažnai skraidė demonstruoti kolekcijų į užsienį, buvo reta viešnia tėvynėje.

„Sukausi Prancūzijoje, Italijoje, Anglijoje, Meksikoje, nes dirbu su tarptautinėmis mados agentūromis.

Savo karjerą pradėjau Milane, daug metų gyvenau ir dirbau Niujorke“, – pasakojo S.Mykolaitytė, modeliu tapusi būdama 21 metų, kai nemažai tokio amžiaus gražuolių jau būna atsisveikinusios su mados podiumu.

Solveiga modeliu tapo kone atsitiktinai. Gimtojoje Marijampolėje vienoje kolegijų ji studijavo renginių organizavimą ir kultūros vadybą.

Kai atliko praktiką renginių organizavimo ir modelių agentūrose, sulaukė pasiūlymų išbandyti modelio darbą.

Ji rengė atrankas, o paskui ir pati pradėjo į jas eiti. Taip įsisuko jos, kaip modelio, karjera.

Nors būdama 16 metų Solveiga bandė dalyvauti manekenių atrankoje, jai buvo pasakyta, kad niekada modeliu netaps dėl kreivos nosies. Tuo metu ji buvo lengvaatletė, šuolininkė į aukštį.

Krisdama Solveiga susilaužė nosį, todėl per modelių atranką išgirdo neigiamą atsakymą. Bet kai 180 centimetrų ūgio S.Mykolaitytė po pertraukos atsidūrė ant podiumo, kreiva nosis jai nesutrukdė siekti karjeros.

„Su ta kreiva nosimi sėkmingai ėjau per gyvenimą ir grožio srityje karjerą padariau“, – dabar juokėsi S.Mykolaitytė, kuriai tik prieš 4 metus medikai pakoregavo nosį.

Operacija modeliui išsprendė ir sveikatos problemas, nes dėl kreivos nosies pertvaros ją dažnai kamuodavo sinusitas, sloga.

Modelis į daugelį dalykų žvelgia filosofiškai – Solveigai atrodo, kad jos karjera ir gyvenimo kelias susiklostė tarsi savaime: „Net nesusimąsčiau.“

Tačiau manekenė neslepia, kad reikėjo nemažai pastangų dirbant modeliu: „Atrankos būdavo kitokios – nebuvo išmaniųjų telefonų, reikėdavo lakstyti didmiesčiuose pasitelkus popierinį žemėlapį, važinėti autobusais, metro.

Pasiklysdavau ir atsidurdavau tarp nepažįstamų žmonių. Bet save drąsindavau sakydama, kad neprapulsiu. Turėjau pati kapstytis.“

Ji į atrankas ar mados renginius keliaudavo viena, todėl buvo pripratusi ir prie vienišumo – jis visai neslėgė.

Tačiau kai susipažino su kikboksininku, žinoma manekenė nesigailėjo atsisveikinusi su vienatve. Iš pradžių Solveigai buvo keista, bet įdomu, kad daug kur ją lydi draugas.

„Žinojau, kad toks etapas turi ateiti, reikia tik sulaukti tinkamo žmogaus. Tas etapas atėjo, pratinuosi ir man labai smagu“, – neslėpė pašnekovė.

Ji turi namus Vilniuje, mylimasis – Kaune. Dabar pora gyvena vienur ir kitur, vieno ir kito daiktų yra abiejų namuose.

Solveigai jau tapo įprasta, kad kartais Manto namuose čiauška jo pustrečių metų dukrytė. Mažylė gyvena su mama Kaune, tačiau nemažai laiko praleidžia ir su tėčiu.

Tvirtą tėvo ir dukters ryšį neabejotinai liudija nuotraukos socialiniame tinkle. M.Rimdeika pasidalijo vaizdais, įamžintais jam su vaiku lankantis Zoologijos sode, švenčiant mažylės gimtadienį ir degant žvakutes ant torto arba jai saldžiai miegant apsikabinus tėtį.

Ne mažiau šilumos nei dukrai Mantas skiria Solveigai – tai akivaizdu ne tik panaršius įrašus ir nuotraukas socialiniame tinkle, bet ir susitikus pokalbio.

Kikboksininkas atidus ir paslaugus savo širdies damai, o ji tas vyriškas savybes labai vertina.

Modelis jau gali spręsti, koks mylimasis būtų tėvas vaikams, jeigu juodu susilauktų atžalų. Juk M.Rimdeika turi patirties.

„Jis – labai rūpestingas ir nuostabus tėtis, gražu žiūrėti, kaip rūpinasi vaiku. Ji – protinga, draugiška mergytė, panaši į tėtį. Mane mielai šaukia taip, kaip ištaria: „Vaveiga.“

Mes ir padainuojame, ir mergaitiškai pabendraujame su lėlėmis, žodžiu, gyvename draugiškai“, – su truputį juntamu suvalkietišku akcentu pasakojo S.Mykolaitytė. Nors modelis keliauja po pasaulį, išsaugoti tarmę pavyko dėl to, kad nenori prarasti savo šaknų, tarmiškai bendrauja su tėvais, seserimi.

Suvalkietiška šnekta maloniai skamba Manto ausiai, nes iš Suvalkijos kilusios jo giminės. Todėl vyras prašo, kad mylimoji su juo kalbėtų tik suvalkietiškai, nors pats taip beveik nemoka.

„Anksčiau suvalkiuodavau, nes tėvas, seneliai kilę iš Kazlų Rūdos. Tas kraštas man artimas, labai traukia“, – tikino M.Rimdeika, šią vasarą su savo mylimąja atostogavęs ir Kazlų Rūdos apylinkėse.

Atostogų nuotraukose Solveiga įsiamžinusi su maudymosi kostiumėliu, pajūryje ar ant ežero kranto. Šių nuotraukų autorius – M.Rimdeika, atradęs fotografavimo džiaugsmą, kai susipažino su Solveiga.

Kikboksininkas turi puikų matymą, todėl jo įamžinti kadrai subtiliai perteikia dailią modelio figūrą. Manto akis net pastebėjo, kaip mylimosios figūros linkiai dera su pajūrio pušies kamienu.

Sportininkas juokais tikino atradęs pašaukimą fotografuoti mylimąją. Geriausi kadrai vyrui pavyksta išmaniuoju telefonu. Dėl to specialiai sportininkas įsigijo naujesnį telefoną.

„Socialiniai tinklai, rinkodara, nuomonės formavimas – šiems tikslams reikia asmeninių fotografijų“,– šypsodamasi patikino manekenė.

Kai M.Rimdeika pirmąkart išvydo Solveigą, jo dėmesį patraukė jos grožis. Juk vyrai myli akimis! Tačiau sportininkas manė, kad gražios moterys neabejotinai sulaukia daug vyrų dėmesio, turi gerbėjų, todėl jam buvo iššūkis užmegzti pažintį su žinoma moterimi.

„Nėra tų gerbėjų“, – klausydama Manto pasakojimo apie pažinties pradžią šypsodamasi tikino S.Mykolaitytė.

Eidamas gatve susikabinęs už parankių su Solveiga sportininkas dažnai pastebi, kaip kiti vyrai nužvelgia jo mylimąją.

„Čia į tave žiūri“, – tvirto stoto Mantą juokdamasi patikino Solveiga. „Ne, ne, į tave“, – neabejojo Mantas.

Tačiau kikboksininas nežiūri į kitus vyrus kreivai: „Kaip tik džiaugiuosi, kad kas nors žiūri į mano moterį, nes žinau, jog ji graži, traukianti akį, ir ji yra mano. Pavydo scenų nebūna.“

Solveiga buvo susikūrusi vyro, su kuriuo norėtų susieti gyvenimą, įvaizdį, Mantas žinojo, kokia moteris jam patiktų.

„Man svarbiausia – dėmesys moteriai. Pabendrauji ir pakanka penkių minučių, kad susidarytum apie vyrą nuomonę“, – įsitikinusi S.Mykolaitytė.

Kol ji su Mantu susirašinėjo socialiniame tinkle, atkreipė dėmesį, kad žinutėse netrūksta nuoširdumo, pagarbos. Jai tai patiko.

„Kiekvienas žmogus nusipiešia vaizduotėje, kokį norėtų turėti partnerį, su kuriuo galėtų nugyventi likusį gyvenimą.

Aš tokį modelį turėjau. Man svarbiausia buvo nuoširdumas, paprastumas, švelnumas.

Nuo pirmų dienų pamačiau, kad Solveiga turi visas tas savybes. Nuo susižavėjimo grožiu perėjau prie vidinių savybių, tada prasidėjo gilesnis bendravimas, įsiplieskė jausmai“, – meilę Solveigai prisipažino Mantas.

Kartu gyvenanti pora turi ir ritualų, kurie juos sieja.

Kai M.Rimdeika eina treniruotis, kviečia ir mylimąją pasportuoti. Profesionalaus atleto patarimai labai praverčia modeliui, juk svarbu ne tai, kad mankštiniesi, o kaip tai darai.

Moteris nori taisyklingai atlikti pratimus, todėl sportininkui tenka ją prižiūrėti. Solveiga pastebėjo, kad kai ji mankštinasi, Mantas būna labai kantrus aiškindamas ir rodydamas pratimus.

„Jeigu reikia, paspaudžiu dirbti daugiau, padrąsinu išmėginti ką nors nauja. Aš turiu vienintelę klientę, ji – labai svarbus asmuo“, – juokdamasis patikino asmeninis mylimosios treneris.

Pora neskubina kokių nors įvykių, kad santykiai įgautų didesnį pagreitį. Jie nekalba apie sužadėtuves arba vestuves.

„Mūsų santykiai dar labai nauji. Dabar viskas gerai, gražu, bet kaip bus toliau, žiūrėsime, stengsimės“, – apibendrino S.Mykolaitytė.

„Aišku, per daug ilgai laukti negalima. Laikas parodys, kaip bus toliau. Stengsimės, kad viskas būtų dar gražiau, juk nebūna santykių be dūmų. Manau, viskas klostysis gerai“, – optimistišką nuotaiką kurstė vyras.

Mylimieji jau supažindino vienas kitą su tėvais, džiaugėsi, kad artimieji palaimino jų draugystę. Solveigos tėvai jau anksčiau užsimindavo, jog norėtų, kad dukra padovanotų anūkų.

Bet ji neskubina įvykių, nes įsitikinusi, kad vaikai pasirenka laiką, kada jiems ateiti į šį pasaulį. Mantas irgi laikosi nuomonės, kad vaiko gimimo nesuplanuosi, juk vieni planuoja metų metus ir nepavyksta patirti tėvystės be medikų pagalbos, o kiti daug negalvoję tampa tėvais.

Klausydamasi mylimojo samprotavimų Solveiga jam pritarė: „Gyvenime nėra logikos.“

Nors pastaruoju metu S.Mykolaitytė nemažai laiko praleido tėvynėje, nesvarsto, kad jau galėtų baigti modelio karjerą ir atsidėti šeimai.

„Dabar gyvenu sėsliau, rudenį turėsiu porą projektų Prancūzijoje ir Italijoje, bet išvyksiu trumpam. Man patinka tokia ramybė, tuomet kuičiuosi namuose, gaminu valgį.

Gera buvo vasarą – nebelėkiau, nekroviau lagaminų, nors Mantui vis atrodo, kad aš daug judu. Dar noriu pakeliauti kaip modelis, kol ne pensija“, – juokėsi S.Mykolaitytė.

Įsikūrusi su mylimuoju Solveiga jį įspėjo, kad iš jos – prasta šeimininkė, tačiau Mantas pastebėjo, jog tai netiesa. Kai moteris pasistengia, vyrui sunku atsispirti jos pagamintiems gardiems patiekalams.

Pora sveikai maitinasi, laikosi taisyklės prieš miegą nevalgyti traškučių ar per kartą nesukirsti dešimties virtų kiaušinių. Solveigai patinka eksperimentuoti virtuvėje, todėl visus kulinarinius bandymus įvertina širdies draugas.

„Jis – mano eksperimentinis triušis, valgo viską ir sako, kad skanu“, – juokais leipo S.Mykolaitytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.