Jennifer Aniston graži ir po 50-ties: gelbėja mamos ir močiutės jaunystės receptai

Kai ant žurnalų viršelių pasirodo Holivudo žvaigždės Jennifer Aniston (50 m.) atvaizdas, jos akys švyti, oda glotni, tarsi laikas būtų sustojęs tada, kai ji vaidino garsiajame amerikiečių seriale „Draugai“. Jos gerbėjai piktinasi, kad moters nuotraukos gerokai padailintos redagavimo programomis, – raukšlių visiškai nematyti. O aktorei į tai nusispjauti – ji ne tiktai atrodo puikiai, bet ir taip jaučiasi.

 Vienas dalykas, dėl ko J.Aniston gailisi, – kad būdama jaunesnė nenaudojo apsauginio kremo nuo saulės.<br>„Scanpix” nuotr.
 Vienas dalykas, dėl ko J.Aniston gailisi, – kad būdama jaunesnė nenaudojo apsauginio kremo nuo saulės.<br>„Scanpix” nuotr.
 Gwen Stefani.<br>„Scanpix” nuotr.
 Gwen Stefani.<br>„Scanpix” nuotr.
C.Blanchett.<br>„Scanpix” nuotr.
C.Blanchett.<br>„Scanpix” nuotr.
Jennifer Lopez.<br>„Scanpix” nuotr.
Jennifer Lopez.<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 23, 2019, 5:30 PM

Kiekviena moteris, kai jai sukanka 50 metų, gali išgirsti komplimentų, esą ji atrodo nuostabiai pagal savo amžių. To neišvengia ir J.Aniston.

„Kai suėjo 50 metų, pirmą kartą pagalvojau – čia tai skaičius. Bet kitokia nesijaučiu. Niekas neužsivėrė. Fiziškai jaučiuosi nuostabiai.

Taigi keista, kai staiga sulaukiu komentarų, kad atrodau puikiai pagal savo amžių. Manau, kad parinkdami žodžius žmonės turėtų laikytis etiketo taisyklių“, – svarstė J.Aniston.

Kai žurnalistai atvyko į jos namus Los Andžele, į kuriuos veda vingiuotas kelias kalvomis, aktorė juokėsi, kad pusantrų metų pati važiuodavo namo remdamasi navigacijos prietaiso rodmenimis, kol įsiminė posūkius.

Pro nuostabaus namo svetainės langus Los Andželas driekiasi po kojomis, priešais – bulvarai, palmės ir Ramusis vandenynas. J.Aniston čia gyvena viena, bet, kaip ir derėtų „Draugų“ serialo veikėjai, visada apsupta draugių.

Su viena jų – kita Holivudo garsenybe Reese Witherspoon (43 m.) – ji ką tik baigė prodiusuoti naują serialą „Ryto šou“ (angl. „The Morning Show“), kuriame abi ir vaidina.

Neatsitiktinai šis serialas paliečia temas apie tai, kaip pramogų pasaulyje moterys kenčia nuo seksizmo ir amžiaus barjerų. J.Aniston vaidina televizijos žinių vedėją Aleks, kurios galiojimo laikas eina į pabaigą, o gal jau baigėsi.

Jos partneris žinių vedėjo kėdėje – kita garsenybė Steve’as Carellas (57 m.), kurio personažas įkūnija visus įprastus „-izmus“.

„Palietėme bjaurią tiesą apie tai, kaip daugybę metų visuomenėje vyrai elgėsi su moterimis, ypač darbo vietoje, – pasakojo J.Aniston. – Ieškojome, kaip mes visi tokį elgesį priėmėme kaip normą, kaip tapome aplinkos padariniais ir užaugome įsišaknijus seksizmui.

Dalyvaujame tame procese patys to nesuvokdami.“

Naujasis J.Aniston vaidmuo dar įdomesnis todėl, kad jai šiemet stuktelėjo 50 metų – anksčiau tai būtų reiškę aktorės karjeros pabaigą.

Bet dabar tai neįsivaizduojama. Kaip galima išmesti iš pramogų verslo Jennifer ar kitas 1969-aisiais gimusias gražuoles – Jennifer Lopez, Gwen Stefani, Cate Blanchett?

Atvirkščiai, aktorė J.Aniston sakė, kad jaučiasi labiau kontroliuojanti aplinką nei bet kada anksčiau: „Moterys niekada nebuvo prileidžiamos prie valdžios. Dabar valdžia man atrodo seksualu, kaip ir moterų intelektas, sugebėjimai ir kūrybiškumas.“

Kai prasidėjo „Draugai“ ir ji atsidūrė dėmesio centre, J.Aniston tebuvo 25-eri.

„Jaučiausi tokia suaugusi. Išsikrausčiau iš tėvų namų. Buvau nusifilmavusi šešiuose nepavykusiuose serialuose. Kol gavau kažką gero, daugybę metų Niujorke dirbau padavėja.

Vienu metu telefonu net pardavinėjau kambarius Pokono kalnuose. Nieko nepardaviau. Labai prastai dirbau. Piktindavausi, kodėl turime skambinėti žmonėms vakarienės metu?“ – pasakojo J.Aniston.

Aktorės karjerai kylant, didžiulį vaidmenį atliko jos ištikimiausi asistentai, grožio ir mados konsultantai, kartu dirbantys dešimt ir daugiau metų.

Aktorės slaptieji ginklai – dvynės stilistės Nina ir Clare Hallworth. Jos turi gerą akį ir daug metų rengia J.Aniston per visas ceremonijas ir renginius.

Ne paslaptis, kad aktorė mėgsta ant raudonojo kilimo dėvėti juodos spalvos drabužius. Ji dažnai vilki ir juodus džinsus prie marškinėlių bei aukštakulnių. Ji – pastovumo karalienė, ar tai būtų renkantis rūbus, ar žmones.

„Kai kuriems tai atrodo atsargumas, bet aš žinau, su kuo jaučiuosi gerai, o su kuo – ne“, – sakė J.Aniston.

Ji jaučia visišką antipatiją socialiniams tinklams, todėl ją galima pamatyti nebent kitų paskyrose. J.Aniston neramu dėl socialinių tinklų žalos jaunimui, ieškančiam savo identiteto: „Jie viską daro kitų akimis, viską perfiltruoja ir pakeičia. Nuolat galvoja, ar kam nors patinka, ar ne. O kai nesulaukia paspaudimų „patinka“, jaučiasi atstumti.“

Ar Jennifer galėtų įsivaizduoti tokį gyvenimą vaikystėje?

„Kai buvau jaunesnė, jaučiausi lyg pragare, – kalbėdama apie savo nesutramdomas garbanas sakė aktorė. – Išbandžiau visas plaukų priežiūros priemones pasaulyje.“

Kalbant apie plaukus, naujasis J.Aniston įkūnytas personažas Aleks turi puikiai sruogelėmis dažytas garbanas, o J.Carello suvaidintas žinių vedėjas yra visiškai žilas.

Galbūt moterys šiais laikais turi daugiau galios, bet jos vis dar dažosi plaukus.

J.Aniston pripažino, kad apsilankymų kas mėnesį pas savo plaukų dažytoją neatsisakys iki mirties: „Nemeluosiu – žilų plaukų nenoriu.“

Bet labiausiai ji rūpinasi savo veido oda.

„Galbūt todėl, kad mama patarė drėkinti odą jau tada, kai man suėjo penkiolika“, – prisimena Jennifer.

Veido procedūroms ji turi specialistų kone kiekviename mieste: Niujorke, Beverli Hilse, Dalase ir Montesite. Dar viena grožio procedūra – kas rytą išgerti stiklinę salierų sulčių ir vartoti dumblių papildus.

J.Aniston prisipažino naudojanti ir tokius prietaisus kaip vibruojantis 24 karatų aukso veido masažuoklis, kurį sukūrė vizažistė Jullian Dempsey.

„Velniškai malonu patepti veidą aliejumi ir juo braukyti“, – sakė aktorė.

Vienas dalykas, dėl ko ji gailisi, – kad būdama jaunesnė nenaudojo apsauginio kremo nuo saulės. Tačiau ji tikisi, kad padės geri genai: „Mano močiutė, sulaukusi 98 metų, turėjo stulbinamai minkštą odą. Ji kūnui naudojo paprastą alyvuogių aliejų.“

Ar J.Aniston norėtų gyventi taip ilgai, kaip jos močiutė? „Gyvensiu tiek, kiek lemta, – sakė ekrano žvaigždė. – Ir iki pat mirties mėgausiuosi gyvenimu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.