Dainininkės Baibos Skurstenės-Serdiukės sūnų prižiūri dvi auklės

Baiba Skurstenė-Serdiukė (35 m.) neslėpė, kad antrasis nėštumas sudėtingesnis. Todėl jau dabar atlikėja pristabdė koncertus, o po dviejų savaičių žada atsisveikinti ir su choro mokiniais.

 B.Skurstenė ir M.Serdiukas susituokė 2014-ųjų spalio mėnesį. <br> T.Bauro ir Elly Jurrelly nuotr.
 B.Skurstenė ir M.Serdiukas susituokė 2014-ųjų spalio mėnesį. <br> T.Bauro ir Elly Jurrelly nuotr.
Vilnietė B.Skurstenė-Serdiukė pavasarį sūpuos antrą atžalą.<br>Elly Jurrelly nuotr. 
Vilnietė B.Skurstenė-Serdiukė pavasarį sūpuos antrą atžalą.<br>Elly Jurrelly nuotr. 
B.Skurstenė ir M.Serdiukas susituokė 2014-ųjų spalio mėnesį.<br>T.Bauro nuotr. 
B.Skurstenė ir M.Serdiukas susituokė 2014-ųjų spalio mėnesį.<br>T.Bauro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 26, 2020, 6:16 PM

Pavasarį dainininkės B.Skurstenės-Serdiukės ir kikboksininko Mykolo Serdiuko (28 m.) šeimoje krykštaus antras kūdikis. Pora jau augina dvejų metų ir trijų mėnesių Antaną ir norėtų jam padovanoti sesutę.

„Laukiame sesytės, bet kaip bus, pamatysime tik gimdymo metu“, – nedaugžodžiavo Baiba.

Kai susilaukė pirmagimio, dainininkė nebuvo pristabdžiusi muzikinės karjeros. Kai Antanui sukako metai, mama grįžo į sceną, dalyvavo televizijos projekte „Muzikinė kaukė“.

Tad nuo vieno nėštumo iki kito dainininkė gyveno pašėlusiu ritmu, nes sugebėjo derinti savo ir šeimos laiką.

Tikimasi, kad gimus antram vaikui B.Skurstenė-Serdiukė vėl sėkmingai įšoks į skubantį pramogų pasaulio traukinį.

„Visą laiką koncertuoju viena, gal tik penkiems koncertams buvau pakviesta kaip pakaitinė dainininkė įsilieti į „Pop Ladies“ grupę“, – praeitį prisiminė latvių kilmės atlikėja, įsitvirtinusi lietuviškoje scenoje.

Šiuo metu po širdimi antrą kūdikį nešiojanti B.Skurstenė-Serdiukė net 2020-uosius sutiko scenoje – dainavo naujamečiame koncerte. Nors šventiniame renginyje dainininkė jautėsi puikiai, nėštumas jai vis dėlto dabar priminė, kad ši būsena nėra pyragai.

„Šį kartą kur kas sunkiau nešioti kūdikį, tad atidirbau ir daugiau laiko skiriu poilsiui“, – tvirtino dainininkė, kuri laukdamasi pirmagimio koncertavo likus pusantro mėnesio iki gimdymo.

28-ąją nėštumo savaitę skaičiuojanti B.Skurstenė-Serdiukė jaučia didesnį nuovargį nei laukdamasi pirmos atžalos.

„Auginu mažą vaiką, dar ir fiziologiškai šįkart man sunkiau, dėl to reikia labai daug ilsėtis, gydytojai patarė taupyti jėgas. Iki motinystės atostogų liko nedaug laiko, dar dvi savaites dirbsiu mokykloje su choru, po to jį perduosiu į geras kolegės rankas“, – pasakojo Vilniaus tarptautinės mokyklos choro vadovė B.Skurstenė-Serdiukė.

Dainininkei nebuvo sudėtinga suderinti darbą ir motinystę dėl to, kad ji moka planuoti laiką, be to, Antano priežiūra rūpinasi net dvi auklės. Kai nedirba, anūką mielai prižiūri ir Mykolo mama.

„Labai nemėgstu įpareigoti senelių, kad jiems būtina prižiūrėti anūką. Stengiuosi juos pasikviesti, kai jau niekas kitas negali padėti“, – užsiminė B.Skurstenė-Serdiukė.

Nors dažna šeima skundžiasi, kaip sunku rasti gerą auklę, dainininkei labai pasisekė. Ji aukles pavadino nuostabiomis. Kadangi B.Skurstenei-Serdiukei reikia valandinės auklės, teko pasitelkti net dvi pagalbininkes.

„Negaliu pasakyti, kad jos gali visada. Juk turi ir kitų reikalų, nesėdi namuose ir nelaukia, kol paskambinsiu. Bet žinau, jog viena gali prižiūrėti vaiką nuo pietų, kita – kitu laiku, tuomet tariuosi, jei žinau, kad man reikės išeiti į filmavimą, koncertą ar renginį“, – auklių paieškos patirtimi dalijosi dainininkė.

Antano mamą planuoti laiką išmokė kasdienybė. Juk ir koncertai nenukrinta iš dangaus tą pačią dieną, todėl pavyksta iš anksto suderinti, kad tuo metu, kai ji dainuos, bus kam pasirūpinti vaiku.

„Žiūriu į kalendorių, kuri auklė tą dieną galės prižiūrėti Antaną. Be priežiūros niekada nepalieku, be to, sūnus jau lanko vaikų darželį. Jei dieną būna repeticija ar koks nors renginukas, vaikas pabūna darželyje – irgi gerose rankose“, – motinyste džiaugėsi pašnekovė.

Jeigu B.Skurstenė-Serdiukė taip sėkmingai planuos savo dienotvarkę, tikriausiai netgi susilaukusi antro vaiko visur suspės.

„Sakoma, žmogus planuoja, o Dievas juokiasi. Maniau, kad antras nėštumas bus lengvas, bet nė velnio!

Teko susidurti netgi su tokiais dalykais, kurių neįsivaizdavau, kad galėčiau patirti.

Nenoriu prikarksėti, tikiuosi, kad viskas bus gerai. Bet kuriuo atveju anksčiau ar vėliau bus geriau, vaikai paaugs“, – įsitikinusi moteris.

Dainininkė džiaugėsi, kad pirmagimis kūdikystėje buvo labai ramus, buvo laikomasi miego ir maitinimo režimo.

„Dėl jo nebuvo problemų“, – apibendrino mama, kai mums baigiant pokalbį pasigirdo Antano balsas. Sūnus mamos paprašė įpilti jam sriubos.

Pasipiršo per moters gimtadienį

B.Skurstenė-Serdiukė gimė Rygoje, užaugo Liepojoje, bet visi artimieji vėl gyvena Rygoje. Lietuvoje dainininkė gyvena jau penkiolika metų.

Ji atvyko čia studijuoti specialybės, kurios negalėjo įgyti Latvijoje. Rygoje studijavo džiazo pedagogiką, bet nenorėjo būti pedagogė. Vilniaus kolegijoje latvė įgijo populiariosios muzikos atlikėjo specialybę.

Baibai dar mokantis kolegijoje pasipylė siūlymai dalyvauti televizijos projektuose. Ji turėjo nemažai programų: atliko devintojo dešimtmečio, disko, šiuolaikinės klubinės muzikos kūrinius. Dainininkė sukūrė atskirą programą su šokėjomis.

Dainininkė ir kikboksininkas susipažino kalėdiniame vakarėlyje. Po pusantrų metų draugystės Mykolas per Baibos trisdešimtąjį gimtadienį pasipiršo. Kodėl vyras mylimosios rankos paprašė per jos gimtadienį?

„Nes nežinojau, ką padovanoti. O žiedas – rimta dovana. Nereikėjo pirkti dviejų dovanų – gimtadieniui ir sužadėtuvėms, sutaupiau tądien pasipiršdamas ir įteikdamas žiedą“, – prisiminė M.Serdiukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.