Gamta muzikantę Billie Eilish apdovanojo talentu, bet pagailėjo sveikatos

Jos plaukų šaknys žalios, veidas – be storo sluoksnio makiažo, ji nesistaipo apnuogintais klubais, o dėvi apsmukusius drabužius, kad žmonės nevertintų jos pagal kūną. Tokia yra šių laikų žurnalų viršelių standartus keičianti muzikos dievaitė amerikietė Billie Eilish (18 m.), kuri vieną po kito gerina rekordus pasaulinio garso žvaigždžių arenoje.

 Per trejus metus amerikietė B.Eilish tapo išskirtinio stiliaus šių laikų muzikos dievaite, kuri vieną po kito šluoja apdovanojimus. Ji nominuota ir „Grammy“.<br> „Scanpix” nuotr. 
 Per trejus metus amerikietė B.Eilish tapo išskirtinio stiliaus šių laikų muzikos dievaite, kuri vieną po kito šluoja apdovanojimus. Ji nominuota ir „Grammy“.<br> „Scanpix” nuotr. 
Per trejus metus amerikietė B.Eilish tapo išskirtinio stiliaus šių laikų muzikos dievaite, kuri vieną po kito šluoja apdovanojimus. Ji nominuota ir „Grammy“.<br>„Scanpix” nuotr.
Per trejus metus amerikietė B.Eilish tapo išskirtinio stiliaus šių laikų muzikos dievaite, kuri vieną po kito šluoja apdovanojimus. Ji nominuota ir „Grammy“.<br>„Scanpix” nuotr.
 B.Eilish.<br>„Scanpix” nuotr.
 B.Eilish.<br>„Scanpix” nuotr.
 B.Eilish.<br>„Scanpix” nuotr.
 B.Eilish.<br>„Scanpix” nuotr.
B.Eilish su broliu F.O’Connellu ne tik kuria kartu dainas, bet ir yra geriausi draugai.<br> „Instagram“ nuotr. 
B.Eilish su broliu F.O’Connellu ne tik kuria kartu dainas, bet ir yra geriausi draugai.<br> „Instagram“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2020-01-27 14:18, atnaujinta 2020-01-27 15:15

Daugiau nei 25 milijonus prenumeratorių „YouTube“ kanale ir beveik 50 milijonų „Instagram“ sekėjų turinti vos prieš mėnesį pilnametystės sulaukusi amerikietė B.Eilish pateko į prestižinių apdovanojimų „Grammy“ istoriją kaip jauniausia atlikėja, nominuota keturiose pagrindinėse kategorijose (iš viso šešiose). Apdovanojimai išdalyti naktį iš sekmadienio į pirmadienį. B.Eilish visiškai dominavo „Grammy“ apdovanojimuose, kur jai atiteko atiteko Geriausio jaunojo atlikėjo, Metų dainos, Metų albumo ir Metų įrašo apdovanojimai.

Maža to, ji įrašė pagrindinę garso takelio dainą naujausiam filmui apie legendinį slaptąjį britų agentą Džeimsą Bondą „Mirtis palauks“ („No Time To Die“), kuris pasirodys balandį, ir tapo jauniausia tokią galimybę gavusia atlikėja filmo istorijoje.

„Mane užgriuvo didžiulė garbė ir aš vis dar ištikta šoko“, – tryško džiaugsmu atlikėja, prisijungusi prie filmams apie Džeimsą Bondą dainas atlikusių žvaigždžių: sero Paulo McCartney, Tinos Turner, „Duran Duran“, Madonnos ir kitų.

Pastarųjų dviejų filmų kūriniai, kuriuos atliko Adele bei Samas Smithas, laimėjo „Oskarus“.

Apie B.Eilish dainos sėkmę kalbėti dar anksti, tačiau filmo režisierius Cary Joji Fukunaga, kuris yra didelis šios atlikėjos ir kartu su ja muziką kuriančio jos brolio Finneaso O’Connello (22 m.) gerbėjas, žavisi jųdviejų talentu ir laukia nesulaukia, kai auditorija išgirs „visiškai naujos perspektyvos kūrinį, kuris aidės ateinančioms kartoms“.

Toli gražu ne vien paauglių auditoriją patraukusiai atlikėjai 2019-ieji tapo proveržio metais.

Įdomiausia tai, kad populiarumą pelniusios dainos „Bad Guy“ ir „Bury A Friend“ bei debiutinis albumas „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?“, nominuotas „Grammy“, įrašytas namuose be garsių, talentų kalvei priklausančių prodiuserių ir dainų kūrėjų.

Tai padarė tik ji ir jos vyresnis brolis.

Tiesa, dar būnant 17-os jai buvo įteiktas „Billboard“ metų moters apdovanojimas ir, aišku, ji tapo jauniausia atlikėja istorijoje, kada nors jį laimėjusia.

Kas ta įdomi mergina, kurianti tamsias, drąsias, eklektiškas dainas, kuria susižavėjo visas pasaulis?

„Iš tiesų esu kitokia nei dauguma žmonių. Bet aš ir siekiu tokia būti. Man nepatinka laikytis taisyklių, aš specialiai darau priešingai. Pavyzdžiui, jei kas nors ima dėvėti ką nors madinga, aš tai apsivilksiu kita puse. Mėgstu būti įsimintina“, – dar būdama penkiolikos metų kalbėjo Billie.

Amerikietė B.Eilish Pirate Baird O’Connell (tai visa jos pavardė) gimė Los Andžele (JAV) aktorių ir muzikantų Maggie Baird ir Patricko O’Connello, kuris yra airių ir škotų palikuonis, šeimoje.

Billie, kaip ir jos brolis, mokyklos nelankė, ji buvo mokoma namuose.

„Net nežinau, kaip atrodo mokykla“, – juokėsi Billie. Sulaukusi aštuonerių mergaitė ėmė lankyti Los Andželo jaunimo chorą.

„Būtent chore išmokau dainavimo technikos. Ji man padėjo dainuoti taisyklingai ir nesugadinti savo balso, nes dainavau nuolat ir visur. Mano šeima jau netgi mane tildydavo“, – apie vaikystę pasakojo Billie, kuri būdama vienuolikos jau pati rašė muzikos kūrinius.

Ji sekė paskui ketveriais metais vyresnį brolį Finneasą, kuris jau kūrė, prodiusavo dainas ir koncertavo su savo grupe.

Būtent jis 2015 metų spalį atėjo į sesės kambarį niūniuodamas savo naują kūrinį „Ocean Eyes“, kurį ji jau buvo girdėjusi skambantį gretimame kambaryje.

„Aš pabandžiau tai padainuoti, ir mums abiem patiko. Po to kelias savaites negalėjau išmesti to kūrinio iš galvos, vis dainuodavau sau po nosimi.

Tuo metu lankiau šiuolaikinių šokių būrelį. Išgirdęs šią dainą mokytojas paprašė ją įrašyti, kad jis galėtų sukurti šokį“, – pasakojo Billie.

Netrukus šokių mokytojas dainą „Ocean Eyes“ įkėlė į „Soundcloud“ platformą, ji surinko tūkstančius perklausų per naktį. Tada jai buvo 13-a ir ji jautėsi karaliene. Būtent ši daina netrukus tapo pirmuoju atlikėjos singlu ir tramplinu į muzikos pasaulį.

Visas dainas Billie kuria kartu su broliu, kurį juokais vadina nusikaltimo partneriu.

Billie ir Finneasas dainoms žodžius kuria iš jųdviejų patirties, stengiasi, kad tekstai būtų įdomūs, netušti ir derėtų prie Billie balso, kurį vokalo specialistai vadina šnabždančiu sopranu.

Pati Billie užaugo klausydamasi grupių „The Beatles“, „Green Day“ ir atlikėjos Avril Lavigne.

Dabar ji mėgsta klausytis repo. Žavisi tokiais atlikėjais kaip Tyleris, Drake’as, Earlas Sweatshirtas, A$AP Rocky, Miguelis.

Nuo 14 metų Billie primygtinai kartojo norinti kurti vaizdo įrašus savo dainoms ir tai darė. Nors iš pradžių dėl patirties ir galimybių stokos visų savo sumanymų įgyvendinti negalėdavo, jos sugebėjimus gali visi įvertinti naujausiame singlo „Xanny“ muzikos klipe, sukurtame prieš pat 18 metų gimtadienį praėjusį gruodį.

Ankstyvoje paauglystėje Billie buvo labai įsitraukusi į šiuolaikinius šokius.

Tačiau ji buvo priversta liautis šokti dėl klubo skausmų ir tuo metu ją kankinusio kūno vertinimo sutrikimo – tai psichologinė liga, kai žmogus nepaliaujamai galvoja apie esamus ir įsivaizduojamus savo kūno trūkumus.

Praėjusią vasarą dainininkė gerbėjams prisipažino, kad būtent nuo tada ji kovoja su depresija.

„Žmonės šneka, kad muzikos kūrimas gydo, tačiau aš taip nemanau. Labiau padeda muzikos klausymas, o svarbiausia – nuolat sau priminti, ką turi ir dėl ko gyveni. Stengiuosi išlaikyti laimės pojūtį, kurį pastaruoju metu pirmą kartą gyvenime patiriu“, – atvirai kalbėjo Billie.

Gamta muzikantę apdovanojo talentu, tačiau atrodo, kad pagailėjo sveikatos. Billie prisipažino taip pat kenčianti nuo Tourette’o sindromo – neuropsichinės ligos, kuriai būdingi ir neurologiniai, ir elgesio bei emociniai sutrikimai, kai nevalingai atliekami judesiai, pavyzdžiui, mirkčiojama, iškišamas liežuvis, netikėtai ištariami keisti garsai, žodžiai, kartais keiksmažodžiai.

B.Eilish buvo auginama kaip vegetarė, o nuo 2014 metų gailėdamasi gyvūnų ji iš savo mitybos išbraukė ir kiaušinius bei pieno produktus. Billie tikina niekada nebandžiusi rūkyti ir nevartojusi narkotinių medžiagų.

Šiuo metu ji neturi širdies draugo, nes, kaip pati sako, santykiams neturi pakankamai ištvermės. Be to, ji dabar tikrai turi ką veikti muzikos pasaulyje.

Parengė Vykintė Budrytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.