Romano Abramovičiaus buvusioji, kuriai nereikia pinigų, vėl pavergė turtuolį

Darja Žukova (38 m.) vėl priminė apie save. Buvusi trečioji rusų milijardieriaus Romano Abramovičiaus (53 m.) žmona pernai spalį ištekėjo už graikų turtuolio Stavro Niarcho III (34 m.), tačiau vestuvių puotą surengė tik praėjusį savaitgalį Šveicarijoje.

Rusė D.Žukova mažai kalba ir įdėmiai klauso. Gal tai ir padėjo suvirpinti jau antro milijardieriaus – graiko S.Niarcho širdį?<br>„Scanpix” nuotr.
Rusė D.Žukova mažai kalba ir įdėmiai klauso. Gal tai ir padėjo suvirpinti jau antro milijardieriaus – graiko S.Niarcho širdį?<br>„Scanpix” nuotr.
Rusė D.Žukova mažai kalba ir įdėmiai klauso. Gal tai ir padėjo suvirpinti jau antro milijardieriaus – graiko S.Niarcho širdį?<br>„Scanpix” nuotr.
Rusė D.Žukova mažai kalba ir įdėmiai klauso. Gal tai ir padėjo suvirpinti jau antro milijardieriaus – graiko S.Niarcho širdį?<br>„Scanpix” nuotr.
Rusė D.Žukova mažai kalba ir įdėmiai klauso. Gal tai ir padėjo suvirpinti jau antro milijardieriaus – graiko S.Niarcho širdį?<br>„Scanpix” nuotr.
Rusė D.Žukova mažai kalba ir įdėmiai klauso. Gal tai ir padėjo suvirpinti jau antro milijardieriaus – graiko S.Niarcho širdį?<br>„Scanpix” nuotr.
S.Niarchas<br>„Scanpix” nuotr.
S.Niarchas<br>„Scanpix” nuotr.
D.Žukova jau kalbėjo apie vedybas su tenisininku M.Safinu, kai jos padangėje atsirado multimilijardierius R.Abramovičius ir pavergė ją.<br>„Scanpix” nuotr.
D.Žukova jau kalbėjo apie vedybas su tenisininku M.Safinu, kai jos padangėje atsirado multimilijardierius R.Abramovičius ir pavergė ją.<br>„Scanpix” nuotr.
M.Safinas<br>„Scanpix” nuotr.
M.Safinas<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 31, 2020, 11:29 AM

Galingos graikų laivininkystės imperijos įpėdinis S.Niarchos ir šiuolaikinio meno kolekcininkė, muziejaus Maskvoje „Garaž“ steigėja D.Žukova pernai tyliai susituokė Prancūzijos sostinės Paryžiaus merijoje. Tuomet daug kas stebėjosi kuklia turtuolių ceremonija.

Tačiau praėjusį savaitgalį paaiškėjo, kad tai buvo tik tyla prieš audrą. Darja ir Stavros surengė prabangų vestuvių pokylį Šveicarijos kalnų slidinėjimo kurorte Sankt Morice. Į šventę sugužėjo per 300 svečių, tarp jų buvo ir Holivudo žvaigždės, ir Europos garsenybės.

Darja, kaip sakoma, gimė su aukso šaukšteliu burnoje. Tėvas – naftos magnatas, mama – valinga, talentinga mokslininkė ir nepriklausoma moteris.

Maskvos valstybinio universiteto Mikrobiologijos fakulteto studentė Jelena Žukova ištekėjo už Aleksandro Radkino, kai jis studijavo Azijos ir Afrikos šalių institute. Pinigų prie stipendijos vaikinas prisidurdavo dirbdamas kino mechaniku.

Anuomet nuo milijonų ir milijardų jį skyrė šviesmečiai. Siekdamas išvengti Sovietų Sąjungoje problemų dėl savo žydiškos kilmės, Aleksandras pavardę pakeitė į žmonos ir tapo Žukovu.

Daša gimė 1981-aisiais, o po trejų metų jos tėvai išsiskyrė. Beje, jos motinos Jelenos iniciatyva. Moteris savo ateitį siejo su mokslu. Jos vyro Aleksandro požiūris į šeiminį gyvenimą buvo kitoks.

J.Žukova sugebėjo išsaugoti gerus santykius su buvusiuoju. A.Žukovas visada buvo mylimas Dašos tėtis.

Kaip prisimena D.Žukova, jos vaikystė bėgo Maskvoje. Praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio Maskva buvo saugus ir malonus didmiestis.

Kai Darjai buvo dešimt metų, jos mama, laikoma perspektyvia specialiste, gavo kvietimą dirbti Amerikoje. Ir jos persikėlė gyventi į Jungtines Valstijas.

Iš pradžių Daša su mama gyveno pas giminaičius Hjustone, po to persikėlė į Kaliforniją ir įsikūrė Santa Barbaroje. J.Žukova ištekėjo antrą kartą ir susilaukė dviejų sūnų – dvynių.

Nerimastingame praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje A.Žukovas įsuko verslą Odesoje, prekiavo, kuo pakliuvo, – nuo kompiuterių iki ginklų.

Atsitiktinai kažkas už prekes su juo atsiskaitė naftos cisterna. Ją sėkmingai pardavęs jis sugebėjo įsilieti į pelningą naftos verslą.

A.Žukovas vedė dar du kartus. Iš antrosios santuokos susilaukė sūnų dvynių, iš trečiosios – dar vieno sūnaus.

1996-aisiais, tapęs Didžiosios Britanijos piliečiu, pasiūlė savo 16-metei dukteriai Dašai persikelti gyventi pas jį į Londoną.

D.Žukovą vargu ar galima pavadinti gražuole. Ji buvo miela, simpatiška, mokanti viešai save pateikti mergina. Tad jos didžiulės sėkmės negalima paaiškinti stulbinama išvaizda. Ir išsilavinimu – ji turi gydytojo homeopato diplomą.

Jį gavo po studijų Londono natūropatijos koledže, bet pagal profesiją nedirbo nė dienos. Kodėl D.Žukova pasirinko homeopatiją, neaišku.

Tėvas padėjo savo vienintelei dukrai baigti kitus, kur kas naudingesnius, universitetus. A.Žukovas atvėrė Dašai duris į prestižiškiausius Didžiosios Britanijos ir JAV aukštuomenės sluoksnius, supažindino su įtakingais žmonėmis ir garsenybėmis.

Bet pelnyti žmonių palankumą ir simpatijas Dašai teko pačiai. Ir su šiuo uždaviniu ji puikiai susidorojo. Atsirado draugių iš Holivudo ir aukštosios mados pasaulio.

Su viena jų – Christina Tang ji įkūrė savo drabužių prekės ženklą „Kova and T“. Paprastas sukirpimas, natūralūs audiniai.

Prekės ženklo „Kova and T“ pristatymas Maskvoje buvo linksmas ir triukšmingas, su fotografų muštynėmis – jie aiškinosi, kas kam trukdo, – ir žymių svečių būriu.

Anuomet per aukštuomenės vakarėlius spindėjo buvusio Sankt Peterburgo mero Anatolijaus Sobčiako duktė Ksenija Sobčiak – su ja D.Žukova greitai susibičiuliavo.

Su rusų oligarcho, milijardieriaus Olego Deripaskos žmona Polina Deripaska įkūrė tinklalapį spletnik.ru, skirtą pramogų pasaulio naujienoms.

Širdies draugą Daša taip pat rinkosi apdairiai. Ji pradėjo draugauti su turtingu tenisininku gražuoliu Maratu Safinu. Moterų širdžių virpintojas dėl D.Žukovos pamiršo visas savo draugužes.

Teniso varžybų metu jis garsiai pareikšdavo, kad savo pergales skiria tik D.Žukovai, ir net kalbėjo apie vedybas. Jie buvo artimi trejus metus.

Tačiau kelią M.Safinui užtvėrė R.Abramovičius. Tylenis, mįslingas multimilijardierius, Čiukčių autonominės apygardos gubernatorius, Anglijos futbolo klubo „Chelsea“ savininkas. R.Abramovičius ilgai buvo vadinamas pilkuoju rusų politikos kardinolu.

Su milijardieriumi Darja susipažino per tėvą. A.Žukovas bičiulio R.Abramovičiaus kvietimu atvyko į Barseloną stebėti futbolo komandų „Chelsea“ ir „Barcelona“ rungtynių – su dukterimi.

Laimėjo „Chelsea“, ir D.Žukovos tėvas laimėtojo garbei surengė vakarėlį viešbutyje „Hilton“. A.Žukovo duktė iškart sužavėjo „Chelsea“ savininką.

Sklinda kalbos, kad tą vakarą R.Abramovičius patikėjo, jog ši mergina lemia jam sėkmę. O gal nusprendė, kad bus patikima, naudinga ir paranki jo gyvenimo palydovė?

Tuo metu R.Abramovičius turėjo nebendraujančio ir keistuolio įvaizdį. Pastarasis buvo parankus dešimtajame dešimtmetyje – niekas nesipiršo į draugus. Bet naujojo tūkstantmečio pradžioje – ne toks, kokio reikėjo.

R.Abramovičiui norėjosi atsikratyti ankstesnio įvaizdžio, tapti žmogiškesniam. Bet jam nelabai sekėsi.

Jam D.Žukova buvo radinys: nesivaiko pinigų, tėvas – jo aplinkos žmogus, motina – profesorė. Mergina kukliai rengiasi, iš suknelės neiškrinta biustas, nespindi blizgučiais, Holivudo vakarėliuose, domisi menu. Be to, seksualiai patraukli.

Netruko pasklisti gandai apie R.Abramovičiaus romaną su D.Žukova.

Pasirinkdamas ją Rusijos milijardierius tarsi sukūrė naują nuotakos tipą. Intelektualios, mūvinčios džinsus ir dėvinčios sportinius marškinėlius, meno mėgėjos. Moters, su kuria įdomu bendrauti, nes yra apie ką pakalbėti.

2007-aisiais 24-ąjį gimtadienį D.Žukova šventė Maskvos restorano „Bon“ vasaros terasoje. Ji vilkėjo elegantišką sidabrinės spalvos Australijos dizainerės Collette Dinnigan suknelę.

Svečiai dovanojo laikrodžius, brangenybes, kažkas – odinę paršelio formos taburetę.

D.Žukova pranešė svečiams, kad pasidovanojo amerikiečių dailininko Andy Warholo paveikslą. Mergina žinojo, ko nori. Paveikslas tapo tarsi jos tolesnio gyvenimo žymekliu.

Per D.Žukovos gimtadienį R.Abramovičiaus nebuvo – jis skyrėsi su savo žmona Irina. Milijardierius nenorėjo sukelti kalbų apie naujus santykius neužbaigęs ankstesnių.

Skyrybos buvo taikios, turtuolis nenuskriaudė savo buvusiosios ir jų bendrų vaikų. Ir tuomet tapo oficialiu D.Žukovos partneriu, o 2008-aisiais – vyru.

Tais pačiais metais D.Žukova Maskvoje atidarė „Garaž“ – šiuolaikinio meno galeriją. Ji įkurta buvusiame autobusų garaže. Šis statinys – konstruktyvizmo epochos architektūros paminklas.

Išsinuomoti išskirtinį pastatą jai padėjo R.Abramovičius. Jis palaikė visus D.Žukovos sumanymus, nes tai jam buvo įdomu ir kūrė naują jo įvaizdį.

Per „Garaž“ atidarymo ceremoniją dainavo garsioji britų atlikėja Amy Winehouse – už milijono eurų honorarą.

Meno galeriją „Garaž“, kuri dabar tapo populiariausia ir madingiausia Rusijos parodų sale, D.Žukova būtų sukūrusi ir be R.Abramovičiaus. Tai ji, nusprendusi užsiimti menu, tikslingai ėjo šiuo keliu.

Pradėjo nuo nulio. Žinių neturėjo – tik ryšių ir ketinimų.

Per pirmuosius darbo „Garaž“ mėnesius D.Žukova vengė interviu minėti šiuolaikinių dailininkų pavardes. O jei staiga pradės apie juos klausinėti? Juk ji nieko svarbaus apie juos nežino.

Po poros metų ji taip detaliai išnarstė meno pasaulį, kad dabar laisvai žeria pavardes, svarsto apie stilius ir kryptis. D.Žukova leidžia žurnalą „Garaž“ ir yra įtraukta į įtakingiausių meno žinovų pasaulyje šimtuką.

2009-aisiais D.Žukova ir R.Abramovičius susilaukė sūnaus Aarono Alexanderio, po ketverių metų – dukters Leah Lou. Į savo „Instagram“ paskyrą D.Žukova vos ne kasdien kėlė vyro su vaikais nuotraukas.

Paskui šeimos fotografijų sumažėjus pasklido gandai, kad D.Žukova ir R.Abramovičius išsiskyrė.

D.Žukovai buvo klijuojami romanai su Niujorko parodų kuratoriumi Vito Schnabeliu, „Titaniko“ žvaigžde Leonardo DiCaprio. R.Abramovičiui – su Sankt Peterburgo Marijos teatro primabalerina Diana Višniova.

Nors pora visus romanus neigė, matyt, jų santuoka išsisėmė.

2017 metais D.Žukova ir R.Abramovičius žiniasklaidoje paskelbė bendrą pareiškimą: „Po dešimties bendro gyvenimo metų priėmėme nelengvą sprendimą išsiskirti. Bet liekame artimi draugai, dviejų nuostabių vaikų tėvai, pradėtų ir puoselėtų projektų autoriai. Mes kupini ryžto kartu auklėti mūsų vaikus.“

D.Žukova ir R.Abramovičius išsiskyrė ramiai ir korektiškai.

Gandai, kad D.Žukova susitikinėja su graikų milijardieriumi S.Niarchu, turtingiausios laivų savininkų imperijos įpėdiniu, sklandė dar 2015-aisiais. Paskalos pasitvirtino iškart po jos skyrybų: pora kartu lankėsi parodose ir muziejuose.

Ketveriais metais už D.Žukovą jaunesnis S.Niarchos išvaizda ir sudėjimu truputį primena jos buvusį draugą M.Safiną.

Graikijos milijardierius studijavo Paryžiuje, Havajuose ir Niujorke. Jis tęsia šeimos verslą, bet domisi kinu.

Turtuolis žinomas iš susitikinėjimų su tokiomis garsenybėmis kaip Holivudo žvaigždė Lindsay Lohan, Švedijos princesė Madeleine, „Hilton“ viešbučių paveldėtoja Paris Hilton.

Ilgiausiai šalia milijardieriaus išbuvo Australijos modelis Jessica Hart. Bet su ja išsiskyrė dėl D.Žukovos.

Pirmą kartą kaip oficiali pora D.Žukova ir S.Niarchos pasirodė 2018-aisiais prabangiausiame ir didžiausiame mados pasaulio renginyje – Niujorko Metropoliteno muziejaus Kostiumų instituto pokylyje.

Svečiai stebino vienas kitą ir žurnalistus įdomiausiais apdarais ir ekstravagantiškais išsišokimais. D.Žukovos suknelė ir elgesys buvo kuklūs. Tačiau šalia jos S.Niarchos spindėjo akinama šypsena.

Po metų Graikijos multimilijardierius pasipiršo, o praėjusiais metais pora susituokė.

D.Žukova kartu su vaikais iš santuokos su R.Abramovičiumi keliauja S.Niarcho jachta.

Naujasis jos sutuoktinis sėkmingai tvarko savo milijonus, renka paveikslus, nešykšti labdarai. Bet savo darbų garsiai ir viešai nereklamuoja.

Šlovės S.Niarchui nereikia – jis ir taip viską turi.

Net ir po plastinių operacijų – patvarkyta nosis ir nuimti nereikalingi riebaliukai – D.Žukova netapo gražuole. Jos patrauklumo, žavesio priežastis kita.

D.Žukovai nereikia pinigų, ji neturi kompleksų. Jos tėvas turtingas, mama – lydima sėkmės. Jie, nepaisant skyrybų, ją mylėjo ir savų problemų dukrai neperdavė.

Su ja įdomu, ji moka bendrauti, aplink ją nuolat kas nors vyksta. Ji neklykia iš susižavėjimo pamačiusi jachtą, briliantus, prabangųjį „Porsche“ – tai būtų malonu naujam turtuoliui.

Bet toks elgesys erzina tokio statuso žmones kaip R.Abramovičius ar laivų imperijos įpėdinis S.Niarchos. O svarbiausia – D.Žukova mažai kalba ir įdėmiai klauso.

Gal tai ir padėjo suvirpinti antro milijardieriaus širdį?

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.