Koronaviruso gniaužtuose: žmonos atsisveikinimas su mirštančiu vyru spaudžia ašaras

Amerikietės Mauros Lewinger vyras Joe kas rytą jai rašydavo meilės laiškus, kuriuos palikdavo priešpiečių dėžutėje.

 Maura ir Joe su vaikais.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Maura ir Joe su vaikais.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-06 14:18

Tie laiškai nebuvo paprasti geros dienos palinkėjimai, juose būdavo aprašoma, ką ji jam reiškia, taip pat kitos dienos ar ateinančio savaitgalio planai.

„Jis visada rūpinosi manimi, atnešdavo man kavos ir visaip kaip padėdavo“, – penktadienį CNN sakė moteris.

42 m. Joe mirė praėjusį savaitgalį dėl koronaviruso komplikacijų. Kaip ir kitos JAV šeimos šiuo metu, Maura su savo vyru tegalėjo atsisveikinti virtualiai, jos atveju – per „FaceTime“ programėlę.

Dėl griežto karantino, liepiančio likti namuose ir išlaikyti socialinį atstumą, moteris prisipažįsta dar gerai nesuvokianti, kad jos vyras nebegyvas.

„Šiuo metu, kai nieko nematau, kartais tiesiog jaučiuosi, tarsi jis yra darbe“, – sakė Maura.

Joe 20 metų dirbo Niujorko Long Ailando katalikiškoje vidurinėje mokykloje. Jis buvo direktoriaus pavaduotojas ir krepšinio komandos treneris.

„Jis visada išklausydavo, nesvarbu, apie ką būdavo kalbama, Joe visada klausydavosi. Jis visada priversdavo jaustis, tarsi būtum svarbiausias žmogus kambaryje“, – pasakojo M.Lewinger.

Joe anksčiau neturėjo sveikatos problemų, pradėjo jausti švelnius koronaviruso simptomus, pakilo neaukšta temperatūra. Vėliau karštis pakilo ir vyrui ėmė sunkėti kvėpavimas.

Keletą dienų iki Joe mirties M.Lewinger praleido bemaž 24 valandas palaikydama su juo ryšį per „FaceTime“, stengėsi jį nuraminti ir neleisti pasijusti vienišam.

Kai gydytojai M.Lewinger pasakė, kad jos vyrui kvėpavimas blogėja ir kad jam skirti trys skirtingi kraujospūdį reguliuojantys vaistai, ji paprašė pasikalbėti su Joe per „Facetime“.

„Aš mačiau jį ir maldavau nepalikti mūsų, sakiau, kad mums visiems jo reikia“, – pasakojo moteris.

Gydytojai žadėjo bandyti kitus metodus, kaip palaikyti Joe gyvybę. Tuo laukimo laikotarpiu M.Lewinger klausėsi savo vestuvinės dainos ir tiesiog žiūrėjo į vidinį kiemą. Tada gydytojas vėl jai paskambino. „Bijau, kad jis nebeturi daugiau laiko“, – pasakė.

Ji pasakė gydytojui, kad jai reikia vėl pamatyti vyrą per „Facetime“.

„Dėkojau jam, kad buvo pats nuostabiausias vyras, kuris vertė mane jaustis branginama ir mylima kiekvieną dieną“, – sakė M.Lewinger.

Tada gydytojas pasakė, kad Joe puslas dingo.

„Aš grojau jam mūsų vestuvinę dainą. Ir tada tai įvyko“, – sakė moteris.

Joe mirė palikęs žmoną ir tris vaikus, sūnų ir dvi dukteris. M.Lewinger pabrėžė, kaip svarbu visiems išlaikyti socialinį atstumą ir likti namuose.

„Žmonės nėra atsargūs. Jie jaučiasi nenugalimi ir galvoja, kad jiems tai nenutiks, – sakė ji. – Jūs negalite, negalite būti su kitais žmonėmis, išskyrus tuos, su kuriais kartu gyvenate. Nors tai labai liūdna ir nyku, jūs privalote, privalote likti namuose“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.