Gerai mergaitei pavyko su beveik 13 tūkst. moterų permiegojusį pleibojų paversti šeimos žmogumi

Karjeros pradžioje amerikiečių aktorė Annette Bening (62 m.), žvelgdama į vyresnius kolegas, manė, kad rimtais aktoriais tampama tik turint audringą ir skaudžią praeitį. Tragišką vaikystę, pagundų paženklintą jaunystę, vingiuotą šeimos gyvenimą su daugybe santuokų ir skyrybų. Kaip ji kilo karjeros laiptais, jei vaikystė buvo nuostabi, jaunystė – be problemų, laiminga santuoka ir sveikas gyvenimo būdas?

A.Bening garsiajam Holivudo plevėsai pagimdė net keturis vaikus.<br>„Scanpix” nuotr.
A.Bening garsiajam Holivudo plevėsai pagimdė net keturis vaikus.<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2021, 8:37 PM, atnaujinta Jan 2, 2021, 8:48 PM

Annette turi daug draugų, o pastaraisiais metais ji traukia vis jaunesnius. Ką aktorė gali pasakyti atstovams kartos, gyvenančios visai kitu laiku?

Jiems A.Bening – žymi aktorė, kurią žurnalistai retsykiais pavadina „didžia“, sėkmės įsikūnijimas. Jai sekėsi nuo vaikystės.

Būsimoji Holivudo žvaigždė gimė Topikoje (Kanzaso valstija). Tėvas – draudimo bendrovės tarnautojas, kurio atlyginimo pakako šešių asmenų šeimai išlaikyti.

Tad jo žmona, rūpindamasi keturiomis atžalomis – dviem dukterimis ir dviem sūnumis, – dar atrasdavo laisvo laiko giedoti bažnyčios chore.

Motina buvo įsitikinusi – jaunėlė Annette paveldėjo jos muzikinius ir artistinius gebėjimus.

Todėl mergaitę nusiuntė mokytis į mokyklą, kurioje kūrybiniai gebėjimai buvo visokeriopai skatinami.

Tą dieną, net akimirką, kai patraukė scena, Annette puikiai prisimena iki šiol.

Tai įvyko po klasės išvykos į San Diego teatrą „Old Globe“. Tuo laiku šeima jau gyveno Kalifornijoje.

Nuo tada A.Bening vaidino visuose mokyklos spektakliuose. Ji iki šiol girdi bendraklasių ir jų tėvų plojimus, kaip ją dar kartą kvietė į sceną nusileidus miuziklo „Muzikos garsai“ uždangai. Tai ir buvo toji akimirka, kai Annette daugiau dėl profesijos nebedvejojo nė minutės.

A.Bening baigė Patricko Henry mokyklą – buvo pasirinkusi dramos meno sritį.

Po to įstojo į San Fransisko universiteto Aktorinio meistriškumo fakultetą. Ji nebuvo išlepinta panelė.

Būdama 14-os gavo sekretorės darbą tėvo draudimo bendrovėje, 17 metų – virėjos žvejybos laive. Nuo to laiko vienas mėgstamiausių dalykų A.Bening tapo nardyti su akvalangu.

Po studijų jos gyvenimas tekėjo lygia ramia vaga. Darbas teatre „American Conservatory Theater“, spektakliai su vietos teatro trupe Denveryje, kur vaidino pradedant „Vyšnių sodu“ ir baigiant „Pigmalionu“. Paskui – Niujorko teatras ir iškart nominacija „Tony“ premijai už vaidmenį vienoje Brodvėjaus teatrų pjesių.

A.Bening taip patiko rampos šviesos, kad tik būdama 30-ies nusifilmavo keliuose televizijos serialuose. Bet didelės sėkmės nesulaukė.

Paskui nusprendė jėgas pamėginti didžiajame ekrane, smagioje komedijoje „Puikios atostogos“ (1988 m.).

Aktorė iki šiol šmaikštauja nesitikėjusi po debiuto gauti kitą vaidmenį. Bet „Sukčiai“, kur 32-ejų A.Bening nusifilmavo nuoga, pelnė jai pirmąją „Oskaro“ nominaciją.

Paskui džiaugėsi, kad Holivudo karjerą pradėjo vėlai. Prasidėjus seksualinių priekabiavimų demaskavimo metui A.Bening neturėjo ką pasakyti.

Niekas prie jos nekibo, nieko nereikalavo už protekciją, nes, matyt, buvo pernelyg pagyvenusi tiems, kurie medžiojo šviežieną.

Bet jai buvo nemalonu, kai praėjus porai metų po pirmosios sėkmės aptiko laikraščio straipsnyje savo pavardę tarp pagyvenusių aktorių.

1984-aisiais A.Bening ištekėjo už teatro režisieriaus ir choreografo Jay Stiveno White’o. Atrodo, mylėjo vienas kitą, kartu pragyveno daugiau nei šešerius metus.

Bet dabar papasakoti ką nors įsimintino ji neturi. 1991-aisiais jie išsiskyrė. Aktorė net nespėjo susitaikyti su išsiskyrusiosios būsena, kai sutiko daugelio moterų svajonę – Warreną Beatty (83 m.).

A.Bening pavyko prisijaukinti mergišių, sutramdyti ir šeimos žmogumi paversti legendinį pleibojų.

W.Beatty buvo užkietėjęs vienišius, daugelį metų įsigudrinęs nesusisaistyti santuoka.

Tuo metu jis buvo vienas populiariausių Holivudo aktorių, kiekvienas naujas jo vaidmuo vertė naują pasaulio kinematografijos puslapį.

W.Beatty išbandė visus žanrus – nuo dramos iki komedijos, paskui pradėjo rašyti scenarijus ir kurti filmus, susišlavė visus kino pasaulio apdovanojimus. Žinoma, ir „Oskarą“.

W.Beatty filmuose vaidinę aktoriai vyrai tapdavo visam gyvenimui geriausiais jo draugais, o aktorės – jo vyriško žavesio aukomis.

Turtuolis, kupinas rimtų ambicijų, aukštuomenės liūtas, plevėsa W.Beatty diktavo madas, bendravo su šio pasaulio galingaisiais.

Pagrindinis Holivudo donžuanas, savo pozicijų neatidavęs daugelį metų.

Nebuvo jokios žymesnės aktorės ar aukštuomenės liūtės, kuri nebūtų pakliuvusi į jo tinklus. Joan Collins, Diane Keaton, Isabel Adjani, Natalie Wood, Brigitte Bardot, Melanie Griffith, Jacqueline Kennedy, Michelle Pfeiffer, Elizabeth Taylor, Jane Fonda, Madonna.

W.Beatty nebuvo vien žvaigždžių ir įžymybių kolekcininkas – tiesiog nepraleisdavo nė vieno sijono. Prieš dešimt metų, 2010-aisiais, jo biografas pateikė šokiruojantį faktą – su aktoriumi pasimylėjo net 12 780 moterų.

W.Beatty kukliai pakomentavo, kad nėra įsitikinęs dėl šio skaičiaus.

Šią gyvenimo karjerą pradėjo jau mokykloje. Pirmąja jo moterimi tapo mokytoja, o paskui jį nuskalpuoti buvo pasirengusios ir bendramokslių mergaičių motinos. Aktorė N.Wodd dėl W.Beatty paliko savo vyrą, o paskui bandė nusižudyti negalėdama susitaikyti su jo neištikimybe.

Aktorė J.Collins pasidarė abortą ir visą gyvenimą negalėjo jam atleisti iširusių sužadėtuvių.

J.Fondos dėl jo vos neužmušė meilužis – tas pat pasikartojo ir su Madonna.

„Jis turi stebėtiną gebėjimą sukurti iliuziją, kad šalia esanti moteris – gražiausia, talentingiausia, seksualiausia, patraukliausia, vienintelė, nepakartojama ir jam svarbiausia“, – taip W.Beatty sėkmės paslaptį paaiškino aktorė Halle Berry.

Gandai apie W.Beatty jaudino šimtus moterų širdžių, ir kiekviena vylėsi, kad jai pavyks įžiebti tikrą meilę. Ne išimtis buvo ir A.Bening.

A.Bening buvo 33-eji, W.Beatty – 54-eri. Legendinio lovelaso akį ji patraukė per 1991-ųjų „Oskarų“ teikimo ceremoniją.

Tuomet A.Bening nelaimėjo Geriausios antrojo plano aktorės nominacijos už vaidmenį „Sukčiuose“.

Bet ji gavo viliojantį pasiūlymą – su W.Beatty susitiko filmo apie gangsterius „Bagsis“ filmavimo aikštelėje.

Šiame filme, kuris pateko į pasaulinio kino aukso fondą, jis vaidino mafiozą, o A.Bening teko jo klastingos meilužės vaidmuo.

Puikiai save pažįstantis W.Beatty bandė naujai mylimajai pažadėti, kad nekvies jos į pasimatymą, kol nepasibaigs filmavimas. Bet neištvėrė. Abu buvo vienišiai, niekuo nenusikalto visuomenės moralei, bet dėl viso pikto savo santykius slėpė.

Jis padovanojo Annette žiedą su briliantais – skarabėjų su akimis, kurio ji niekada nenusimovė nuo piršto. Iš pradžių moterų mylėtojas buvo net kiek priblokštas jos atvirumo ir tiesmukiškumo.

Restorane pietaujant ji pareiškė: jei jis ves ją, pagimdys jam septynis vaikus ir padės pakartoti aktoriaus Ronaldo Reagano sėkmę – tapti JAV prezidentu.

Neaišku, ar tai padėjo palenkti mergišių, bet A.Bening nušluostė nosį visoms varžovėms: tapo pirmoji, kurią W.Beatty nuvedė prie altoriaus. W.Beatty negreitai nuslopino mergišiaus elgesį ir ne kartą davė pretekstą įtarimams dėl neištikimybės.

Pirmąja Jungtinių Amerikos Valstijų ponia A.Bening taip ir netapo, nors W.Beatty mėgino 1999-aisiais kandidatuoti į JAV prezidento postą. Jai nepavyko pagimdyti 7 vaikų – tik keturis. Bet kas galėjo pamanyti, kad buvęs plevėsa su vaikais praleis kiekvieną savo laisvą minutę?

Viename interviu W.Beatty prisipažino, kad iki pažinties su Annette bėgo nuo santuokos ne todėl, kad bijojo vestuvių. Tiesiog norėjo išvengti skyrybų.

Sutikęs ją suprato, kad pasirengęs rizikuoti. Ir tikrai nė karto per daugelį metų jie nė žingsniu nepriartėjo prie galimybės išsiskirti.

Buvusiam plevėsai W.Beatty ne taip lengva buvo atsisakyti ankstesnių savo įpročių. Ir artėdamas prie 70-ies ne vienai žvaigždutei siūlė papietauti.

Bet ir A.Bening visada, vaizdžiai sakant, buvo kovinės parengties. Pavyzdžiui, uždraudė vyrui už uždarų grimo durų susitikinėti su buvusia meiluže Madonna.

W.Beatty tik mįslingai patraukdavo pečiais ir atviravo: „Gyvenime, žinoma, reikia būti aktoriumi, bet santuokoje – genialiu aktoriumi.“

Holivude mažai tokių sėkmingų santuokų kaip ši. Abu filmuojasi ir kupini kūrybinių planų. Aktorius W.Beatty seniai įrašytas į kino istoriją ir turi visus pagrindinius industrijos apdovanojimus.

Režisavo šešis filmus, parašė devynių kino juostų scenarijus. 2016-aisiais suspindėjo romantinėje dramoje „Netaikomos taisyklės“ – kaip scenaristas, režisierius, prodiuseris ir pagrindinio vaidmens – ekscentriškojo milijonieriaus Howardo Hugheso – atlikėjas. Žinoma, filme atsirado vietos ir žmonai.

Bet poros gyvenimą sujaukė netikėtas įvykis. Būdama 14-os vyresnioji duktė Kathlyn save suvokė kaip vyrą moters kūne. Tėvai kurį laiką tikėjosi, kad tai kvailystė, kuri anksčiau ar vėliau praeis, prašė palaukti, kol sukaks 18 metų.

Bet Kathlyn atkakliai siekė savo tikslo ir pradėjo sudėtingas laipsniško lyties keitimo procedūras. 2010-aisiais Kathlyn buvo atlikta paskutinė operacija.

Dabar vyresnysis W.Beatty ir A.Bening vaikas oficialiai – vyras Stephenas Ira.

Iš pradžių tėvai patyrė šoką, jiems buvo sunku su tuo susitaikyti – ypač tėvui, seno mąstymo žmogui. Kadaise jis buvo vienas pirmųjų seksualinių revoliucionierių – tik tradicinio ir visuomenei priimtino varianto.

A.Bening tėvams – 90-mečiam seneliui ir 87-erių močiutei buvo sunku įprasti prie minties, kad mylima anūkė Kathlyn tapo anūku Stephenu. Religingiems, konservatyvių pažiūrų respublikonams, susituokusiems beveik 70 metų.

Bet visi pamažėle susitaikė. Pamatę, kad jų vaikas, anūkas, nepriklausomai nuo lyties, jaučiasi gerai ir laisvai, palaikė jo sprendimą.

„Jis – revoliucionierius, mano genijus ir mano herojus – kaip ir visi mano vaikai“, – viešai pareiškė W.Beatty.

Gal dėl sūnaus genialumo mylintis tėvas, tapęs jo gynėju, kiek perlenkė lazdą. Bet S.Ira – gana populiarus poetas ir rašytojas, literatūros žurnalo „Vetch“ įkūrėjas ir leidėjas.

Motina apie sūnų kalba ramiau, bet su didele pagarba: „Jis pasiekė, ko troško, o tai reikalavo didelių pastangų. Stephenas – blaiviai mąstantis, iškalbingas, įtaigus ir protingas. Aš juo labai didžiuojuosi.“

Su amžiumi A.Bening suvokė, kad auklėti – tai reiškia ne sulaikyti, o paleisti. Jos nuomone, vaikų negalima apsaugoti nuo lemties skirto skausmo ir veiksmų tikslui pasiekti. Dabar aktorė, jos sūnūs ir dukterys – geriausi draugai.

A.Bening nebando atjaunėti prisišliedama prie kokių nors šiuolaikinių tendencijų. Ji laiko save feministe, bet su išlaida, ir cituoja savo mėgstamą norvegų dramaturgą Henriką Ibseną: „Aš ne feministas, o humanistas.“

Aktorė užjaučia nuo Holivudo įtakingųjų nukentėjusias koleges, bet pabrėžia: kiekvienas turi teisę apsiginti ir jokio žmogaus negalima apkaltinti be įrodymų. Ji gerbia jaunus, pripažįsta jų teisę į lyderystę. Bet reikalauja, kad ir pagyvenę turėtų ne mažiau teisių ir niekas nedrįstų nuvertinti jų patirties.

Savo vietos aktorė tikrai niekam neužleis. Taip atvirai ir pareiškė: „Nusiteikusi dirbti dar ilgai ilgai ir vieną kartą tapti viena seniausių aktorių.“

A.Bening suvokia socialinių tinklų svarbą, bet nė viename neturi savo paskyros. Ji labai nusimena sužinojusi, kad jauni aktoriai gauna vaidmenį tik dėl to, kad „Instagram“ turi milijoną sekėjų.

2017-aisiais A.Bening tapo Venecijos kino festivalio žiuri pirmininke. Tai buvo pateikiama kaip proveržis lyčių lygybės požiūriu. Anksčiau festivalio istorijoje tai įvyko tik du kartus.

2002-aisiais pirmininko postas atiteko Kinijoje gimusiai Singapūro aktorei Gong Li, o 2006-aisiais – prancūzei Catherine Deneuve.

A.Bening sako: jei šias pareigas Venecijos kino festivalyje žmonės laiko jos indėliu į permainas, – tebūnie.

Per savo karjerą kine aktorė keturis kartus buvo nominuota „Oskarui“: už „Sukčius“ (1991 m.), „Amerikietiškas grožybes“ (2000 m.), „Būti Džulija“ (2005 m.) ir „Vaikams viskas gerai“ (2011 m.). Du kartus auksinę statulėlę iš jos paveržė Hilary Swank.

Kino kritikai net prabilo apie A.Bening prakeiksmą – kaip kadaise kalbėjo apie Leonardo DiCaprio prakeiksmą, kai „Titaniko“ žvaigždę daugelį metų aplenkdavo „Oskaras“.

Aktorė gavo du Auksinius gaublius už vaidmenis filmuose „Būti Džulija“ ir „Vaikams viskas gerai“, BAFTA premiją – už „Amerikos grožybes“, savo žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje ir daugelį nominacijų ir premijų.

Dviejų „Oskarų“ laimėtojas Michaelas Douglasas (76 m.) gyrė A.Bening ne tik už vaidybinį talentą, bet ir gebėjimą pažaboti savo vyrą – garsių moterų širdžių ėdiką W.Beatty.

„Vis dar negaliu suprasti, kaip Annette pavyko priversti Warreną susitupėti ir vesti.

Pagalvokite, kokia puiki aktorė ir gyvenime yra A.Bening“, – sakė praeityje meilės nuotykiais garsėjęs M.Douglasas.

12 780

Su tiek moterų, anot biografo, pasimylėjo Holivudo plevėsa W.Beatty.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.