Vaikelio besilaukianti pianistė Ieva Dūdaitė jau išrinko jam vardą

Prieš metus už banko darbuotojo Marijono Radžiūno (30 m.) ištekėjusi pianistė Ieva Dūdaitė (30 m.) vasaros pradžioje sūpuos kūdikį. Tačiau dėl motinystės muzikė nesiruošia stabdyti karjeros – iškart po gimdymo jos laukia koncertas Vokietijos mieste Hanoveryje, keli festivaliai Lietuvoje. Ar Ievos nusiteikimo nesugriaus netikėtumai?

 Ieva ir Marijonas susituokė prieš metus.<br>A.Papicko nuotr., fotografuota viešbutyje „Grand Hotel Kempinski Vilnius“, sukneles fotosesijai sukūrė dizainerė R.Budvilaitienė (mados namai „Reda Couture“).
 Ieva ir Marijonas susituokė prieš metus.<br>A.Papicko nuotr., fotografuota viešbutyje „Grand Hotel Kempinski Vilnius“, sukneles fotosesijai sukūrė dizainerė R.Budvilaitienė (mados namai „Reda Couture“).
Būsimoji motina įsiamžino ir sėdėdama ant pianino.<br>A.Papicko nuotr., fotografuota viešbutyje „Grand Hotel Kempinski Vilnius“, sukneles fotosesijai sukūrė dizainerė R.Budvilaitienė (mados namai „Reda Couture“).
Būsimoji motina įsiamžino ir sėdėdama ant pianino.<br>A.Papicko nuotr., fotografuota viešbutyje „Grand Hotel Kempinski Vilnius“, sukneles fotosesijai sukūrė dizainerė R.Budvilaitienė (mados namai „Reda Couture“).
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-05-14 16:00, atnaujinta 2021-09-24 16:56

Vilniečių Ievos ir Marijono namuose birželio viduryje turėtų krykštauti pirmagimė. Tėvai dukrelei jau išrinko Marijos vardą. Jį pirmas pasiūlė sutuoktinis, o žmona tik apsidžiaugė. Mat pirmagimės vardas bus panašus į tėčio, be to, Ievos sesuo operos solistė – taip pat Marija. Malonūs sutapimai šeimoje tarsi savaime prigis.

Pora svarstė ir apie Meilės vardą dukrai, bet sutuoktiniai neretai vienas kitą taip vadina, todėl laikui bėgant galėtų įsivelti painiava. Šį variantą atmetus tikimasi, kad gimus dukrai jai su meile išrinktas Marijos vardas bus įrašytas į gimimo liudijimą.

I.Dūdaitė jau suruošė kūdikio kraitelį – supirko pirmuosius drabužėlius. Kiek anksčiau Ieva su vyru įsigijo sportinį vežimėlį, nes sutuoktiniai planuoja suderinti pomėgį bėgioti ir vaiko priežiūrą.

Sostinėje įprasta matyti sportinę aprangą vilkinčias ir bėgančias jaunas motinas, stumiančias vežimėlį su kūdikiu, tad ne tik Ieva, bet ir Marijonas papildys jų gretas. Sutuoktinis dalyvauja triatlono varžybose, tad bėgimas jam – įprasta rungtis, vyras nemažai treniruojasi.

Žmona irgi mėgsta bėgioti – Ieva per pirmus šešis nėštumo mėnesius nubėgo 400 kilometrų. Ji bėgdavo du arba tris kartus per savaitę, o šiuo metu prižiūrima kineziterapeuto užsiima pilatesu.

Bėgimo teko atsisakyti, nes dėl augančio nėščiosios pilvuko buvo nebepatogu bėgioti. Bet gimus vaikui pianistė vėl ausis sportinius batelius, kad jaustųsi žvalesnė.

Nors artėja gimdymas, pianistės dienotvarkė nepasikeitė – su mokiniais ji dirba nuotoliniu būdu. Užklupus pandemijai I.Dūdaitė parengė grojimo pianinu pradžiamokslio vaizdo pamokas, kurios sulaukė nemenko dėmesio.

Ieva keliasi anksčiau, nei prasideda pamokos, – šiomis dienomis nuo šeštos valandos ryto būsimoji mama skaito knygą „Sveiko kūdikio dienotvarkė“. Ji tikisi sužinoti, kaip suderinti naujagimio dienotvarkę, kad ir tėvai, ir vaikas būtų laimingi.

Moteris neabejoja, kad kruopščiai sudaryta dienotvarkė ir jos laikymasis padės suderinti kūdikio ir tėvų poreikius. Toks nusiteikimas I.Dūdaitę skatina nesustoti profesiniame kelyje ir puoselėti šeimos vertybes.

Nors vasarą Ieva surengs koncertų, neves pianino pamokų. Rugsėjį pianistė vėl ruošiasi tęsti pamokas. „Norime, kad pirmais vaiko auginimo metais šalia jo būtų abu tėvai“, – patikino pašnekovė.

Ieva ir Marijonas nuo pažinties pradžios planavo kurti šeimą, o kad šis planas klostysis taip greitai ir sklandžiai, jie netikėjo. Juk sukūrus šeimą ne visada skubiai aplanko gandrai. „Mums pavyko labai greitai, džiaugiamės tuo“, – kartojo būsimoji mama.

Kaune gimusi I.Dūdaitė nuo septyniolikos metų gyveno, studijavo ir koncertavo užsienyje, o daugiau nei prieš metus įsikūrė Vilniuje.

Į Lietuvą pianistė apsisprendė grįžti užpernai gruodžio 11-ąją, kai prieš tai gruodžio 8 dieną jai Frankfurto katedroje pasipiršo širdies draugas Marijonas.

2020 metų kovo 28-ąją, kai Lietuvoje jau buvo įvestas karantinas, Ieva ir Marijonas susituokė Kauno Jėzuitų bažnyčioje. Griežti apribojimai turėjo ir teigiamų pusių – pora planavo susilaukti kūdikio, ir jis jau skuba į šį pasaulį.

Į Lietuvą sugrąžino meilė

Ievą ir Marijoną suvedė muzika, kai pianistė 2018 metų gruodžio 8-ąją atliko koncertą Birštone. Čia jie vienas kitą išvydo pirmąkart. Marijonas sėdėjo pirmoje eilėje, po koncerto įteikė Ievai gėlių, bet jos neužkalbino.

Drovus vyras pianistę vėliau susirado per socialinius tinklus – įkėlė koncerto vaizdo medžiagą ir juodu pradėjo susirašinėti. Po mėnesio vyras pakvietė muzikę puodelio kavos. Vėliau Marijonas klausėsi visų Ievos koncertų, kad ir kur jie buvo surengti, – Londone, Paryžiuje ar Berlyne.

„Norėdamas man parodyti, kad ne veltui grįžtu į Lietuvą, Marijonas likus porai dienų iki grįžimo pasipiršo Frankfurto katedroje ir parodė, jog nori su manimi kurti šeimą. Todėl man buvo lengviau grįžti į tėvynę“, – patikino Ieva.

Lietuvė pianistė net 11 metų praleido trijose Europos valstybėse: dvejus metus – Italijoje, šešerius – Olandijoje ir trejus – Vokietijoje.

I.Dūdaitė fortepijono muzikos bakalauro ir magistro diplomus įgijo Mastrichto konservatorijoje, o moderniosios muzikos magistro diplomą – Karlsrūhės aukštojoje muzikos mokykloje.

Lietuvė su debiutiniu albumu „Tiersen Meets Chopin“ buvo nominuota dviejose kategorijose – jaunojo atlikėjo ir solinio įrašo – Vokietijoje prestižinei premijai „OPUS CLASSIC 2020“. Ji pateko tarp 450 geriausių Vokietijos 2020 metų instrumentalistų, dainininkų, dirigentų, kompozitorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.