Panevėžio rajone išrinktas geriausias kaimynas: labai nustebo, kad laimėjo

Jau tampa tradicija kiekvienais metais gegužės pabaigoje pagerbti geriausius kaimynus.

 „Kaimynų kaimynas“ konkurso nugalėtoju Panevėžio rajone tapo Upytės kaimo bendruomenės narys Darius Butkevičius. <br> jp.lt nuotr.
 „Kaimynų kaimynas“ konkurso nugalėtoju Panevėžio rajone tapo Upytės kaimo bendruomenės narys Darius Butkevičius. <br> jp.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Samanta Ilonytė, jp.lt

Jun 15, 2021, 4:37 PM

„Džiaugiamės ir didžiuojamės žmonėmis, kurie pluša visų mūsų labui, negailėdami savo laiko, jėgų ir finansų: tvarko aplinką, padeda vyresnio amžiaus kaimynams, dirba bendruomenės labui. Sveikiname ir kitus kandidatus, pateiktus konkursui „Kaimynų kaimynas“. Dėkojame seniūnams, saugių kaimynysčių grupių, bendruomenių pirmininkams ir kitiems asmenims už pastebėtus bei įvertintus kaimynus“, – džiugiomis žiniomis apie konkursą feisbuke dalijosi Panevėžio miesto ir rajono policijos bendruomenės pareigūnai.

Motyvacija – stengtis dėl kitų

Panevėžio rajono bendruomenės pareigūnas Darius Petraitis paaiškino, kad konkurso „Kaimynų kaimynas“ tikslas – paskatinti rajono gyventojus tapti aktyvesniais, padėti kaimynams, o ne sėdėti užsidarius namuose.

„Labai džiugu, kad kasmet dalyvių skaičius konkurse didėja. Štai šiemet rajono konkurse sulaukėme 7 kandidatų. Konkursas padeda apdovanoti aktyviausius bendruomenių narius, kurie yra tikras varikliukas kurti gyvenvietės gerovę. Juk visi svajoja apie gerą kaimyną, kuris padės visada: ir laimėje, ir nelaimėje. Tad šis konkursas leidžia apdovanoti tokius gerus kaimynus ir parodyti, kad jų vargas – ne už dyka“, – pasakojo D. Petraitis.

Apdovanojimai – visiems

„Kaimynų kaimynas“ konkurso nugalėtoju Panevėžio rajone tapo Upytės kaimo bendruomenės narys Darius Butkevičius. Pasak bendruomenės pareigūno, laimėtoją išrinko specialiai sudaryta komisija. „Žinoma, labiausiai laimėtojui pagelbėjo nuostabus aprašymas, kurį pateikė jo bendruomenės kolegos. Jis vienas aktyviausių Upytės kaimo bendruomenės narių, tad tikrai nusipelnė šio titulo. Vis dėlto, nors laimėtojas vienas, apdovanosime visus dalyvius, kad būtų motyvacija ir toliau stengtis dėl savo kaimynų“, – sakė jis.

Be laimėtojo, konkurse nominuoti buvo ir Smilgių miestelio bendruomenės „Bitė“ nariai Valdemaras Kačarauskas ir Algimantas Pamarnackas, Vadoklių-Mikėnų kaimo bendruomenės narys Vidas Jablonskis, Raguvos Dariaus ir Girėno gatvės gyventojų kaimynas Zenonas Bataitis bei Pragarėlės kaimo bendruomenės narės Inga Čepaitienė ir Edita Jackuvienė.

Konkurso dalyviai bus apdovanoti prizais, įsteigtais Panevėžio rajono savivaldybės projekte „Būk saugus“ ir Panevėžio miesto projekte „Saugią bendruomenę kurkime kartu“.

Nemėgsta pagyrų

Panevėžio rajono bendruomenių sąjungos pirmininkė, Upytės gyventoja Odeta Baltramiejūnienė apie savo pačios kaimyną Darių Butkevičių atsiliepė tik geriausiais žodžiais.

„Darius labai darbštus, atsakingas, pareigingas kaimynas. Jei pasižada kažką padaryti, būtinai padarys. Jis labai stengiasi pagerinti mūsų buitį, kiemą, taip pat imasi įvairių iniciatyvų. Jis – puikus trijų vaikų tėtis, žvejys. Darius nemėgsta pagyrų, todėl buvo labai nustebęs, kai sužinojo apie laimėjimą. Tačiau aš manau, kad mes turime pastebėti tokius žmones kaip jis“, – sakė O. Baltramiejūnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.