Šiaurės Airijoje įkliuvo lietuvis, pavogęs alkoholio už įspūdingą sumą

Prieš teismą Šiaurės Airijoje stojo 31-erių išeivis iš Lietuvos, įtariamas praeitą mėnesį pavogęs alkoholio iš Kukstauno, Banbridžo ir Lisburno miestų parduotuvių.

 Vyras yra kaltinamas balandžio 14–29 dienomis iš prekybos tinko „Tesco“ parduotuvių pavogęs alkoholio butelių, kurių bendra vertė siekia 700 svarų.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Vyras yra kaltinamas balandžio 14–29 dienomis iš prekybos tinko „Tesco“ parduotuvių pavogęs alkoholio butelių, kurių bendra vertė siekia 700 svarų.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2022, 6:16 PM

Vyras yra kaltinamas balandžio 14–29 dienomis iš prekybos tinko „Tesco“ parduotuvių pavogęs alkoholio butelių, kurių bendra vertė siekia 700 svarų.

Teisėjas, apibūdinęs kaltinamąjį kaip „keliose jurisdikcijose pasižymėjusį vagį“, nesuteikė galimybės įtariamajam būti paleistam už užstatą dėl didelės pakartotinio nusikaltimo rizikos.

Kreigavone gyvenantis Martynas Goverlenka pirmadienį vykusiame Eniskileno magistratų teismo posėdyje dalyvavo nuotoliniu būdu iš Lurgano areštinės.

Vyras taip pat yra kaltinamas gegužės 7 d., šeštadienį, bandęs įvykdyti vagystę Oaks Road rajone.

Lietuvis M. Goverlenka teisme tepasakė, kad supranta jam pateiktus kaltinimus.

Nors M. Goverlenka nėra teistas nei Šiaurės Airijoje, nei Airijos Respublikoje, jis yra įvykdęs daugybę vagysčių Lietuvoje ir Londone bei apiplėšimą Vokietijoje, už kurį jam buvo skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė.

Remiantis M. Goverlenkos praeitimi ir didele tikimybe, kad vyras toliau vykdys nusikaltimus, įtariamajam nebuvo leista už užstatą palikti areštinės.

Pareigūnų teigimu, M. Goverlenka šeštadienį buvo sustabdytas Dunganono regione, o jo vairuojamas automobilis buvo susijęs su keletu vagysčių iš „Tesco“ parduotuvių. Įtariamasis taip pat su savimi turėjo folija išklotą maišelį.

Policijos pareigūnai, pajutę iš vyro burnos sklindantį, galimai, svaigiųjų gėrimų kvapą, atliko girtumo patikrinimą, kuris parodė, kad įtariamasis buvo išgėręs.

Apygardos teisėjas Stevenas Keownas turi informacijos, kad M. Goverlenkai gali būti pareikštas ir dar vienas kaltinimas dėl deportacijos įsakymo pažeidimo.

Kaltinamojo advokatas Ronanas McCourtas teigė, kad jo klientas Airijoje gyvena jau trejus metus, per kuriuos nebuvo nei kartą teistas.

„Jis dirba pilnu etatu Tipererio mieste įsikūrusioje įmonėje, kuri taiso virykles ir kitus virtuvės įrenginius. Dažniausiai jis dirba Airijos pietuose.

Jis gyvena šiaurinėje dalyje, nes pietuose nerado būsto. Jo sugyventinė jau 14 savaičių nėščia, o jis yra vienintelis šeimos maitintojas“, – sakė R. McCourtas.

Teisėjas S. Keownas neleido kaltinamajam palikti areštinės už užstatą dėl didelės rizikos, kad vyras dar kartą nusikals. Jis apibūdino kaltinamąjį kaip „įvairiose jurisdikcijose pasižymėjusį vagį“.

Teisėjas bylos nagrinėjimą atidėjo iki birželio 1 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.