Laiptinėje išgirdusi paauglių pokalbį moteris ryžosi netikėtam sprendimui: štai kaip viskas susiklostė

Irena svetimą vaiką į savo šeimą priėmė po atsitiktinai nugirsto paauglių pokalbio laiptinėje. Susiruošusi ieškoti užtrukusio kieme sūnaus, moteris nugirdo, kaip pažįstamas vaikinas savo draugui pasakoja, kurioje laiptinėje ir kuriame aukšte šiąnakt jis nakvos.

 Gatvės vaiką nėra lengva auginti šeimoje.<br> 123rf nuotr.
 Gatvės vaiką nėra lengva auginti šeimoje.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2022, 3:21 PM

Pakviestas į svečius sūnaus kiemo draugas iš pradžių liko vienai nakčiai, paskui kitai... Moteris stebėjosi, kad net po kelių savaičių niekas nepasigedo dingusio berniuko, o jam tuo metu buvo tik 15 metų.

Irena pirmiau priėmė į savo šeimą paauglį nei tapo oficialia globėja. Moteris pasidžiaugė globėjams skirtais mokymais, kurie davė daug naudos, suteikė psichologinių žinių, kurios labai pravertė globojant paauglį šeimoje ir sprendžiant įvairaus pobūdžio problemas, o jų tikrai netrūko...

„Jei būčiau galėjusi, tokius kursus rinkčiausi ir pagimdžiusi savo vaiką. Juose labai daug sužinai, supranti, kodėl vaikas kartais elgiasi būtent taip, gauni daug atsakymų“, – tikino globėja.

Ketvirtus metus šeima globojamą vaikiną augina kaip savo sūnų, nors pripažįsta, kad rasti bendrą kalbą su vos ne gatvėje užaugusiu vaiku kartais dar ir dabar būna sudėtinga: tenka apsišarvuoti geležine kantrybe, nuryti ne vieną nuoskaudą, vis iš naujo nustatinėti elgesio ribas, daug kalbėtis, diskutuoti ir ieškoti kompromisų.

Prieš metus laiko globėjos šeima susilaukė dar vieno sūnaus. Moteris kiek nerimavo, kaip į tai sureaguos jos paauglys sūnus ir globotinis, kokią įtaką naujo šeimos nario atsiradimas turės šeimos narių tarpusavio santykiams. Globėja pripažino, kad nuogąstavimai buvo nepagrįsti. Pradžioje globojamas paauglys prie mažylio neprieidavo, vėliau vis paprašydavo panešioti, o šiuo metu mielai su juo užsiima ir pagelbėja globėjai. Irena džiaugiasi, kad ryšys tarp vaikų dar labiau sustiprėjo.

Ne kartą anksčiau kilo situacijų, kai aplinkiniai pasvarstydavo, ar šeima nepalūš dėl vaikino keliamų problemų: alkoholio, narkotikų vartojimo, bėgimo iš namų. Gatvės vaiką nėra lengva auginti šeimoje.

„Mes prisiėmėme atsakomybę už tą vaiką ir negalime pasakyti, kad mums tapo per sunku. Kai pagimdai savo vaiką, jo neišsižadi. Suteikęs vaikui viltį turėti normalius namus, negali jo išsižadėti“, – įsitikinusi Irena, paauglio globą palyginusi su balansavimu ant jūros bangų.

Nepaisant visų iššūkių ir patirtų išgyvenimų, moteris juokiasi, kad sunkumai gana greitai pasimiršta ir dabar gali pasidžiaugti rasta bendra kalba su greitai pilnametystės sulauksiančiu vaikinu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.