Ispanų žvaigždė sukėlė skandalą: mirusį sūnų prikėlė jo dukroje

„Aš miriau 2020 metų gegužės 13 dieną ir gimiau 2023 metų kovo 20-ąją. Tądien susilaukiau beveik prieš trejus metus mirusio savo sūnaus biologinės dukters“, – tokia netikėta naujiena ispanų aktorė Ana Obregon (68 m.) šį pavasarį sudrebino visą šalį.

A.Obregon įgyvendino savo sūnaus paskutinę valią – po jo mirties atvesti į pasaulį palikuonį.<br> AP/Scanpix nuotr.
A.Obregon įgyvendino savo sūnaus paskutinę valią – po jo mirties atvesti į pasaulį palikuonį.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai „Savaitgaliui“, Ispanija

May 25, 2023, 1:33 PM

Kovo 20-ąją Jungtinėse Amerikos Valstijose, Majamyje, pakaitinė motina pagimdė mergaitę Aną Sandrą, kuri buvo pristatyta kaip žymios kino ir televizijos žvaigždės A.Obregon dukra.

Ši žinia nuskambėjo per visą Ispaniją, nes mergaitės gimimas buvo staigmena Ispanijos visuomenei. Tačiau netrukus tiesa ėmė lįsti į dienos šviesą. Paaiškėjo, kad naujagimė yra ne aktorės dukra, o jos anūkė. Pakaitinė motina buvo apvaisinta užšaldyta mirusio A.Obregon sūnaus Alessandro Lequio sperma.

Prieš trejus metus Ispanijos deivę A.Obregon ištiko didelė nelaimė – ji neteko vienturčio 27 metų sūnaus Alessandro, kuris mirė nuo vėžio. Aktorė iki šiol gyveno gedule po sūnaus netekties.

Nors A.Obregon iki dabar viską laikė paslaptyje, sprendimas atvesti į pasaulį mirusio sūnaus palikuonį buvo priimtas jo mirties dieną.

„Alessandro manęs paprašė, kad po jo mirties atvestume į pasaulį jo palikuonį. Kaip ir visiems pacientams, kurie pradeda chemoterapiją, jam buvo pasiūlyta užšaldyti spermos. Ji buvo laikoma spermos banke Niujorke. Alessandro mirus nusprendžiau įvykdyti paskutinę jo valią. Dabar vienintelis mano tikslas – užauginti Aną Sandrą“, – intriguojančią istoriją atskleidė A.Obregon.

Vaizdas, kai A.Obregon kėdėje ant ratukų su kūdikiu ant rankų išvažiuoja pro Majamio ligoninės duris, sustingdė ne vieno ispano kraują. Visiems buvo aišku, jog kūdikį pagimdė pakaitinė motina, nors tuomet niekas dar nežinojo, kad aktorė yra biologinė kūdikio močiutė.

Naujiena sukėlė tikrą audrą – apie A.Obregon sprendimą nuomonę pareiškė ne tik Ispanijos įžymybės, bet ir politikai. Daugiausia diskusijų sukėlė du šios istorijos aspektai: aktorės amžius bei faktas, kad pakaitinė motinystė Ispanijoje yra nelegali.

Vos tik žinia pasiekė Ispanijos parlamentą, lygių teisių ministrė Irene Montero pareiškė, kad pakaitinė motinystė pažeidžia moterų teises ir yra tolygi smurtui bei išnaudojimui.

Nors Ispanijoje pakaitinė motinystė uždrausta, užsienyje tokiu būdu gimusius vaikus vėliau galima čia užregistruoti. Statistika rodo, kad Ispanijoje per metus registruojama apie 1 tūkstantį pakaitinių motinų kitose šalyse pagimdytų vaikų. Daugiausia tai gėjų ar nevaisingų porų palikuoniai.

Visuomenės nuomonė šia tema skiriasi – tie, kurie gina pakaitinę motinystę, teigia, kad reikia gerbti kiekvieno pasirinkimą. Tuo metu priešininkai tvirtina, kad gyvybė neturėtų turėti nei kainos, nei rinkos. Ir kad neturime teisės daryti visko, ką mums leidžia mokslas ir technologija.

„Kai mirė Alessandro, miriau ir aš. Dabar Ana Sandra man grąžino gyvenimą, aš jau niekada nebebūsiu viena. Žinau, kad Ispanijoje mano sprendimas sukėlė didžiulį ažiotažą. Bet leidžiu savo nuomonę reikšti tik tiems, kurie yra netekę savo vaikų.

Po Aless mirties man kažkas yra pasakęs tokius žodžius, kurie įsiskverbė į mano sielą: yra dviejų rūšių žmonės – tie, kurie neteko savo vaikų, ir tie, kurie nėra turėję tokios nelaimės. Šie žodžiai yra absoliuti tiesa“, – sakė aktorė.

Garsenybė pridūrė, kad jos amžius nėra bėda – jos palikimas yra toks didelis, kad mergaitei ateityje tikrai nieko nestigs.

„Kai Floridoje nueinu su Ana Sandra pas pediatrą, jis manęs paklausia, ar esu mergaitę įsivaikinusi, ar ją pagimdė pakaitinė motina. Kai pasakau, kad pakaitinė motina, gydytojas mane pasveikina. Amerikoje žmonės pakančiau žiūri į tokius dalykus. Ispanijoje mes vis dar gyvename praėjusiu amžiumi“, – sakė ištisus dešimtmečius Ispanijos sekso simboliu laikyta A.Obregon.

Ispanijos žurnalistai surado pakaitinę A.Obregon anūkės motiną. Tai prie pat ligoninės, kurioje gimė mergaitė, gyvenanti iš Kubos kilusi moteris. Ši Floridos valstijoje gyvenanti kubietė pakaitinės motinystės paslaugą teikia ne pirmą kartą.

Majamyje yra net 6 agentūros, teikiančios pakaitinės motinystės paslaugas.

A.Obregon ilgą laiką Ispanijoje buvo laikoma žymiausia, seksualiausia ir gražiausia šalies moterimi. Vis dar tobulos figūros ir po daugybės plastinių estetikos operacijų aktorė pastaruosius trejus metus vilkėjo vien gedulo rūbais.

Kovo pradžioje per fotosesiją ji pirmą kartą po sūnaus mirties apsivilko raudoną suknelę. Tačiau pokalbio metu Ana neišsidavė, kad netrukus gims jos anūkė. Dabar, žvelgiant atgal, žurnalistai supranta, kodėl aktorės balse skambėjo viltis. Ji sakė, kad ateis pavasaris, vėl pražys gėlės ir išeis jos velionio sūnaus knyga.

Sirgdamas A.Lequio slaptai rašė apie kovą su liga.

„Aš naktimis girdėdavau, kaip gretimame kambaryje kaukši klavišai“, – prisimena aktorė.

Tačiau Alessandro motinai nepasakojo, ką rašo, todėl rankraštį iš kompiuterio po jo mirties ji ištraukė padedama geriausio sūnaus draugo – kartu atspėjo jo slaptažodį.

Knyga netrukus išvys dienos šviesą. Sūnaus garbei po jo mirties A.Obregon įkūrė fondą, skirtą kovai su vėžiu, jame dirba ir ji pati: „Nors mano gyvenimas prarado prasmę, padėti žmonėms dabar yra pagrindinis mano tikslas.“

Vis dar Floridos mieste Majamyje su Ana Sandra apsistojusi A.Obregon į Ispaniją ketina sugrįžti birželio mėnesį, kur jos laukia visų televizijų studijos.

Kol kas moteris rūpinasi kūdikiu ir miega nedaug – keičia sauskelnes ir ruošia pieno buteliukus.

„Nors kūdikį turėjau seniai, motinystės meno neužmiršau“, – sakė milžinišką skandalą Ispanijoje sukėlusi aktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.