Geriausi ir blogiausi viršininkai pagal Zodiako ženklą

Kai kurie žmonės yra gimę būti lyderiais, o kai kurie ne. Net jei jūsų horoskopas teigia, jog turite lyderio savybių, tai dar nereiškia, jog esate tinkami eiti vadovo pareigas.

 Net jei jūsų horoskopas teigia, jog turite lyderio savybių, tai dar nereiškia, jog esate tinkami eiti vadovo pareigas. <br> 123rf nuotr.
 Net jei jūsų horoskopas teigia, jog turite lyderio savybių, tai dar nereiškia, jog esate tinkami eiti vadovo pareigas. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2017, 11:26 AM

Geras lyderis dažniausiai bus į kompromisus linkęs, labiau logika nei emocijomis pasikliaujantis žmogus, kuriam rūpi, jog netaptumėte vien pinigus uždirbančiu robotu.

Kaip teigė Russellas H.Ewingas, viršininkas įvaro baimės jausmą, o lyderis išmoko pasitikėti savimi; viršininkas priverčia jaustis kaltu, o lyderis padeda ištaisyti klaidas; viršininkas viską žino, o lyderis užduoda klausimus; viršininkas darbą paverčia nuobodžiu, o lyderis – įdomiu.

Nors kiekvienas žmogus turi potencialą tam tikroje vietoje ir apsuptas tam tikrų žmonių tapti lyderiu, kai kurie jau gimė turėdami savybes, reikalingas norint tinkamai vadovauti kitiems.

Štai Zodiako ženklų, kurių atstovai yra patys geriausi viršininkai, reitingas.

Avinas

Avinai yra gimę vadovauti. Būdamas pats pirmasis Zodiako ženklas, Avinas elgiasi taip, kaip ir pridera pirmagimiui. Jis logiškai mąsto, yra ryžtingas ir geriausiai jaučiasi galėdamas padėti kitiems. Šio ženklo atstovai yra puikūs viršininkai, nes jiems svarbiau bendradarbiavimas, nei jų pačių ego, sprendimus moka priimti nepasikliaudami emocijomis, yra kūrybiškos ir novatoriškos asmenybės.

Šių savybių kombinacija suteikia jiems išskirtinės galios. Avinai sugeba puoselėti idėjas ir jas išpildyti praktiškai. Nors emociškai jie šiek tiek šalti, sugeba efektyviai vadovauti.

Mergelė

Mergelės ženklo atstovai yra humanistai. Jie vadovauja turėdami tikslą, o nuostabūs viršininkai jie yra ne tik todėl, kad siekia sukurti produktą ar pristatyti paslaugą, bet ir dėl savo šilto bendravimo būdo bei noro kaip galima geriau padėti kitiems.

Kartais jie linkę viską per daug pergalvoti, nerimauja dėl potencialių neigiamų rezultatų ir todėl elgiasi truputį atsargiai, nemėgsta rizikuoti, tačiau tai nugali aistra padėti kitiems kurti gyvenimus, kuriais jie galėtų didžiuotis.

Šaulys

Po šiuo Zodiako ženklu gimę žmonės – geri viršininkai, nes yra nelinkę kontroliuoti smulkmenų. Jie tiki kūrybiškumu, savęs analizavimu ir idėja, kad jei bent vienam žmogui jo darbas teiks pasitenkinimą, visa grupė dirbs kaip įmanoma efektyviau.

Šauliai nori, kad pats darbuotojas išmoktų veikti, galvotų logiškai ir jaustųsi užtikrintas, jiems taip pat nerūpi kitų žmonių problemos, nes per daug laiko praleidžia tvarkydamiesi su savosiomis. Galiausiai, Šauliai yra puikūs viršininkai, nes tuo pat metu sugeba išlikti susikaupę ir veržlūs, tačiau nesikiša į kitų darbą. Dirbti Šaulio vadovaujamoje komandoje yra kiekvieno svajonė.

Svarstyklės

Net ir Svarstyklių simbolis išduoda, jog šie asmenys tikrai moka vadovauti. Svarstyklės mąsto blaiviai, elgiasi teisingai ir sąžiningai, tad galite būti ramūs ir jais pasitikėti. Šiems žmonėms patinka bendrauti ir dirbti su tokiais pat atvirumą mėgstančiais žmonėmis.

Tačiau jie nelabai gera moka spręsti konfliktus ir dažnai reikalauja pagarbos bei nori būti aukščiau kitų, neapkenčia nepagarbiai besielgiančių ir karingai nusiteikusių asmenų. Vis dėlto, atsidūrusios tinkamų žmonių apsuptyje, Svarstyklės tampa tikrais lyderiais, ypač jei dirba su jiems aktualia, įdomia informacija, kuria tai, kas padės žmonijai.

Jautis

Jaučiai geriausiai iš visų Zodiako ženklų moka įvertinti savo darbuotojų darbą, tačiau jie taip pat yra patys smulkmeniškiausi. Pastebėsite, kad šie žmonės, jei jų mintyse iškilo tam tikra vizija, sieks ją įgyvendinti, be to, jie yra labiausiai užsispyrę ir kontroliuoti iki smulkmenų įpratę viršininkai. Tačiau jei savo darbą atliksite puikiai, už tai Jautis jus kaip pridera įvertins.

Jei komandoje esate vertingas narys, sugebėjote nustebint savo viršininką žiniomis ir sumanymais, visų akivaizdoje būsite pasveikintas, apdovanotas ar netgi paaukštintas. Jautis, kaip viršininkas, dažniausiai bus ištikimas, bet, bendrai kalbant, šiuo viršininku verta pasitikėti, jei jis pasitiki jumis.

Dvyniai

Po šiuo Zodiako ženklu gimę viršininkai puikiai sugeba vienu metu atlikti daug darbų. Tokių žmonių galvose gali būti ką tik gimusi idėja, tačiau jie jau mato šios idėjos įgyvendinimo rezultatus. Dvyniai taip pat nori dalyvauti kiekviename verslo ar įmonės valdymo aspekte.

Jie aktyviai dalyvauja kompanijos veiklose ir daugelyje vietų nori turėti lemiamą žodį, tačiau taip pat gali greitai perimti kiekvieno komandos nario veiklos kontrolę, o užvaldžius jausmams tapti nepatikimais bei per daug dramatizuoti.

Vėžys

Vėžiai – šilti, draugiški ir į žmones orientuoti viršininkai. Su jai lengva bendrauti, jiems rūpi darbuotojų gerovė, ir jie nori, kad kiekvienas darbo aplinkoje jaustųsi kuo patogiau. Jie – suprantantys ir taikingi, ir yra vieni maloniausių vadovų.

Tačiau Vėžius labai greitai gali užvaldyti jų emocijos, tad tikėkitės nuotaikų svyravimų ir nenustebkite negavę aiškių nurodymų. Vėžiams geriau dirbti komandoje, nei tiesiogiai vadovauti kitiems.

Ožiaragis

Iš gerosios pusės, šie asmenys geri viršininkai yra todėl, jog moka laikytis nusistovėjusių taisyklių, užduoties atlikimo sistemos. Tai reiškia, kad jūs niekada nebūsite užklupti nepasiruošę, žinosite, ko iš jūsų reikalaujama, ko tikimasi, ir netapsite tikrovės neatitinkančių reikalavimų aukomis.

Deja, kai kalbama apie inovacijas ir žaidimo keitimą ar naujų idėjų pristatymą, iš pradžių Ožiaragiai gali pasirodyti plačių pažiūrų, tačiau vėliau vis tiek norės grįžti prie to, prie ko buvo įpratę. Būtent tuo, o ne savo intuicija, Ožiaragiai remsis priiminėdami sprendimus.

Žuvys

Šie asmenys yra per daug emocingi, jautrūs ir kūrybiški, kad galėtų jaustis patogiai vadovaudami kitiems žmonėms. Jie supranta, kad taisyklių priskyrimas ir reikalavimas atlikti pavestas užduotis kai kuriuos darbuotojus nervina, tad jie mieliau leis laiką kurdami ir atrasdami naujus dalykus, o ne su darbuotojais žaisdami „geras policininkas – blogas policininkas“.

Nėra taip, kad Žuvys nesugeba vadovauti, tačiau jos neturi natūralių lyderiavimo savybių, kaip kiti ženklai. Kad galėtų puikiai jaustis atlikdami tobulo vadovo vaidmenį, jiems reikėtų dirbti prie kažko, kuo jie giliai tiki.

Liūtas

Liūtas – dominuojantis lyderis, ir jis ne visada sutinka priimti kompromisą. Jam skirtą kritiką ar atsiradusią bėdą ši Zodiako ženklo atstovas interpretuoja kaip asmeniškai jam skirtą neigiamą komplimentą, nors tai nėra tiesa. Būtent todėl šio viršininko darbuotojams sudėtinga pateikti atsiliepimus, dar sudėtingiau tampa jiems dirbti. Vadovaujant Liūtui, bijosite klysti, kai tuo tarpu kiti Zodiako ženklai jus skatins bent jau pamėginti, o jei nepavyks, visi kartu pasimokysite.

Liūtai yra perfekcionistai ir to paties tikisi iš visų pasamdytų darbuotojų. Žinant, kad Liūtai jau ir taip yra gana egoistiški, jiems suteikus galią nieko gero nesigaus.

Skorpionas

Su Skorpionais dirbti yra tiesiog pasaka, tačiau visai kitaip būna, kai tenka dirbti jiems. Jie nėra gimę būti lyderiais, o kartais jų noras atrodyti svarbiais priverčia ieškoti klaidų, kabinėtis net ir prie menkiausių smulkmenų. Skorpionai yra pagarsėję savo bereikšmiu tikslumu ir nuolatiniu vaizdavimu, kokie neva užsiėmę jie yra.

Šie vadovai taip pat dažnai būna darbovietėje įsivyravusios prastos nuotaikos priežastimi, jei yra nepatenkinti vienu iš savo darbuotojų, jie apie tai papasakos kitiems, bet ne pačiam komandos nariui į akis, kabinėsis prie visko, ką jiems rodysite pirmą kartą.

Vandenis

Šio Zodiako ženklo atstovai yra patys blogiausi lyderiai iš visų, ir tai tikrai apgailėtina, ne jie turi daugiausia potencialo vadovauti. Jiems geriausiai sekasi sugalvoti naujas ir pažangias idėjas, koncepcijas, o suteikus tinkamus įrankius, išteklius ir komandos narius, jie sukurs tai, kas pasaulyje dar nebuvo išrasta.

Problema ta, kad jie mąsto skirtingai, nei kiti komandos nariai, dėl to būna sunku atrasti bendrą kalbą. Štai kodėl svarbu pasamdyti tinkamus darbuotojus, galinčius pasirūpinti žmogiškąja verslo puse, kad būtų galima kuo greičiau tęsti tai, dėl ko jie buvo sukviesti.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.