5 Zodiako ženklai, turintys aštriausią liežuvį

Yra Zodiako ženklų, kurių liežuvis aštresnis už peilį ir už aitrųjį pipirą. Jie išradingi, gudrūs, aštraus proto arba nuodingi, agresyvūs ir nesivaldantys. Bet kuriuo atveju, su jais niekada nenuobodu. Štai šie ženklai.

 Yra Zodiako ženklų, kurių liežuvis aštresnis už peilį ir už aitrųjį pipirą.<br> 123rf nuotr.
 Yra Zodiako ženklų, kurių liežuvis aštresnis už peilį ir už aitrųjį pipirą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2019, 12:03 PM

Vandenis

Nėra geresnio draugo už Vandenį, kai jis tyli ir veikia. Ir nėra blogesnio priešo už Vandenį, kuris paskelbia žodžių karą. Aštraus proto ir tokio pat liežuvio derinys daro jį pavojingu ir nenugalimu priešininku. Jo išradingos intrigos, originalūs pokštai ir galingos žodžių atsargos. Perkalbėti jo praktiškai neįmanoma, todėl geriau nesivelti su juo į apsižodžiavimus. Aštrus liežuvis gali sužeisti iki kraujo.

Iš anksto pasiruošti žodžių karui su Vandeniu vargu ar pavyks. Šis tipas labai nenuspėjamas ir niekada nežinai, kur jis užčiuops silpną vietą ir kuo suduos. Su Vandeniu naudinga draugauti ta prasme, kad jį galima pasiimti kaip „ginklą“ į ginčytinus reikalus, kur oponentus reikia nukenksminti aštriais išvedžiojimais ir klastingais argumentais. Netikėti iš pažiūros ramaus intelektualo išpuoliai išmuš iš vėžių bet ką. Žaizdas teks ilgai laižytis.

Dvyniai

Niekas neįtaria, kad Dvyniai galėtų būti audringai iškalbingi. Jie niekada nesivelia į aštrias diskusijas ir neįrodinėja savo tiesos drabstydamiesi putomis, jeigu nėra ypatingos būtinybės. Bet jeigu taip nutinka, Dvyniams nėra lygių. Jų liežuvis laisvai tabaluoja ir taip užaštrintas, kad jų kandžias pastabas sunku paneigti arba oriai atlaikyti. Norisi atsilyginti tuo pačiu, bet dažnai tam nepakanka talento, kokį, be jokių abejonių, turi Dvyniai.

Būti apsižodžiavimų lyderiais Dvyniams padeda jų dviguba prigimtis. Santūrus, ramus ir adekvatus vienas iš „dvynių“ užmigdo oponento budrumą, o kitas iš pasalų puola, naudodamasis draudžiamomis priemonėmis. Dvynių kalbos turinys ne visada pretenduoja į gilų intelektualumą, bet jie ir neturi tokio tikslo. Šio ženklo žmonės pakankamai protingi, bet nesiekia naudotis šiuo koziriu, nes yra įsitikinę, kad efektyviau įveikti priešininką paprastu ir kandžiu humoru.

Skorpionas

Skorpiono liežuvis ne šiaip aštrus, jo „ašmenys“ padengti mirtinais nuodais. Jeigu kam ir pasiseks išvengti šio ginklo, Skorpionas turi nuodingų žodžių-strėlių, kurios sužeidžia bėgantįjį į nugarą. Toks mirtinas poveikis pasiekiamas tik dėl išskirtinio Skorpiono proto, jo šaltos širdies ir polinkio į žiaurų kerštą. Net jeigu jis nenori žodžiu užmušti priešininko, o tik pasijuokti iš jo, verčiau jau užmuštų. Bet Skorpionui tai pernelyg paprasta, o priešininkui, jo požiūriu, ne taip skausminga, nei nukentėti nuo aštraus žodžio.

Dažniau savo oratoriaus talentą Skorpionas naudoja savigynos tikslais, na, ir keršto. Skorpionas vargu ar puls žmogų dėl pramogos ar naudos savo talentą kovoje su akivaizdžiai silpnu oponentu. Jam neįdomu varžytis iškalba su tais, kurie nesugebės duoti tokio pat atsako. Kitas reikalas, jei pašnekovas tiek suįžūlėja, kad praranda „uoslę“ ir nesupranta, su kuo susidėjo, arba žmogus įžeidė Skorpioną, peržengė leistiną ribą – tada kerštas bus iš tiesų kruvinas.

Avinas

„Liežuvis – mano priešas!“ Toks daugumos Avinų devizas. Jie nesivaržo švaistytis žodžiais, kai spaudžia emocijos. Ūmumas – Avinų rykštė. Paprastai jie nenori nieko įskaudinti, bet žodis, kaip sakoma, ne žvirblis. Pradžioje Avinai priskaldo tris vežimus, o po to smarkiai gailisi, kad neišlaikė liežuvio už dantų. Deja, užsispyrimas neleidžia jiems ryžtis atsiprašyti. O jei Avinai ir prašo atleidimo, jais nelabai tiki – pernelyg karštas jų charakteris. Nuspėti, kada iš jų lūpų vėl išsprūs aštrus žodis, praktiškai neįmanoma. O jis tikrai išsprūs.

Dygūs ir emocingi Avino žodžiai gali pasiekti pačią pašnekovo širdį, nes yra ne šiaip aštrūs žodžiai, o pataiko į kokį nors jo kompleksą, kurį jam norisi nuslėpti. Atleisti Avinams negali niekas. Be to, savo karštais nuodais jie geba nužudyti net pačią tvirčiausią draugystę. Tokį draugą saugumo tikslais paprasčiau mesti. Antro šanso jam neduos. Jis vis tiek nesusivaldys, be to, ims galvoti“ kad tai ir yra draugystė, kurioje viskas leidžiama.

Ožiaragis

Įgimtas Ožiaragio uždarumas suteikia jam privalumų prieš oponentą. Po šalta, nepermatoma abejingumo kauke, atrodo, nėra jokių emocijų. Galima sakyti, ką sugalvoji, ir elgtis, kaip norisi – Ožiaragis tylėdamas viską pakęs. Taip, kantrybės jis turi toną, bet sakoma, kad reikia bijotis tylaus žmogaus pykčio. Jeigu Ožiaragio kantrybė trūks, jis „papjaus“ žodžiu. Šio ženklo atstovas daug nekalbės – nemoka ir nemato prasmės. Jis pasakys vieną žodį, bet tokį aštrų ir taiklų, kad iš karto paguldys akiplėšą ant menčių ir atgrasys ateityje provokuoti jo pyktį.

Ožiaragiams retai būdingi sentimentai ir jautrumas. Neverta bandyti sukelti jiems gailestį, jeigu jau pakvipo pavojumi. Šio ženklo žmogus bekompromisis, nepakenčia saldžialiežuvavimo ir pataikavimo. Jeigu su tuo perlenksite lazdą, galite amžiams likti Ožiaragio kandumo, pašaipų ir patyčių taikiniu. Savo „iškalba“ jis taip sugadins reputaciją, kad ją balinti teks ilgai, ir tam prireiks pakeisti gyvenamą šalį, o geriau – planetą. Tad oratoriaus Ožiaragio asmenyje verčiau nežadinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.