Zodiako ženklai, nepasiduodantys bandos jausmui

Kadangi gyvename visuomenėje, vienaip ar kitaip mums tenka skaitytis su visuomenės nuomone. Vieni ja remiasi mažiau, o kitiems vertinimas iš šalies yra vienas iš svarbiausių prioritetų.

 Tokios charakterio savybės labiau būdingos keletui Zodiako ženklų. <br> 123rf nuotr.
 Tokios charakterio savybės labiau būdingos keletui Zodiako ženklų. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2019, 12:10 PM, atnaujinta Jun 16, 2019, 2:12 PM

Kaip rodo praktika, tarp antrosios kategorijos žmonių dažniau pasireiškia vadinamasis „bandos instinktas“. Jie nuo pat pradžių pasižymi silpna valia ir menku pasipriešinimu masinės sąmonės spaudimui, bijo išsiskirti ir stengiasi visur atitikti standartus.

Visai kitokią poziciją demonstruoja žmonės, kuriems svetimas bandos jausmas. Tokie individai pirmiausia išsiskiria lanksčiu mąstymu. Jiems nesinori taikytis prie aplinkybių. Greičiau jie patys padarys viską, kad įtikintų aplinkinius savo teisumu.

Tokios charakterio savybės labiau būdingos keletui Zodiako ženklų. Štai ženklai, kuriems svetimas bandos jausmas.

Vandenis

Vandenis susikuria individualią vertybių ir taisyklių sistemą. Tačiau jis neprimeta savo požiūrio ir labai piktinasi, kai jaučia spaudimą iš šalies. Beprasmiška ginčyti jo nuomonę, nors padiskutuoti su juo įmanoma įvairiomis temomis.

Išskirtinis tipiškų šio ženklo atstovų bruožas yra aukšti intelektiniai gebėjimai. Įprotis pasikliauti proto balsu padeda jiems elgtis taip, kad turėtų galimybę veikti savo nuožiūra, neatkreipdami ypatingo visuomenės dėmesio. Pavyzdžiui, vandenis gali pasakyti tai, ką šiuo momentu iš jo norima išgirsti, bet ateityje vis tiek pasielgs kitaip.

Negalima neatkreipti dėmesio į šio ženklo originalumą. Jis mėgsta įvairius eksperimentus ir provokacijas, garsėja kaip ekscentriška asmenybė, nebijo mesti iššūkio visuomenei. Astrologai tokių savybių priežastimi laiko stiprų Urano energijos poveikį. Planeta ne tik valdo Vandenio žvaigždyną, bet ir susijusi su viskuo, kas peržengia įprastas ribas (novatoriškumu, reformomis, revoliucijomis, perversmais).

Avinas

Avino simbolis, atrodytų, yra visiško bandos gyvūno etalonas. Kur jau ne! Vienas pagrindinių šio Ugnies ženklo bruožų – užsispyrimas. Jeigu jis įsikibo savo nuomonės, įtikinti jo priešingai nėra jokios galimybės. Nėra prasmės net bandyti. Tipiškas Avinas bet kokiomis sąlygomis pasielgs savaip. Norinčių ginčyti jo poziciją laukia labai emocingas atsakas, neretai lydimas atviros agresijos.

Atsispirti bandos refleksui Avinui padeda egoizmas ir nepajudinamas pasitikėjimas savimi. Jis niekada nepaaukos asmeninių interesų, kad kam nors įtiktų ar baimindamasis negražiai atrodyti iš šalies. Žmogui, gimusiam po šiuo ženklu, visiškai vis vien, ką apie jį galvoja kiti.

Dar vienas ryškus šių Ugnies stichijos atstovų bruožas – lyderystės siekis. Tipiški Avinai visada aplink save suburia žinomų žmonių, kurie stipris savo vado autoritetą. Jeigu dėl kokios nors priežasties jiems nepavyks prasiskinti į pirmą vietą, jie praras bet kokį susidomėjimą aplinka.

Ožiaragis

Ožiaragio simbolis taip pat yra bandos gyvūnas, bet vesti jį su pavadėliu kaip ožiuką niekam nepavyks. Pagal užsispyrimą šis Žemės ženklas lenkia net Aviną. Nors jo ambicijos ne taip akivaizdžiai matomos, tačiau neįtikėtinai stipri koncentracija į savo vertybes ir tikslus. Sprendimus Ožiaragis priima tik savarankiškai, kitoks variantas jam nepriimtinas.

Bet negalima teigti, kad Ožiaragiai linkę laužyti normas. Priešingai, jie nemėgsta į save atkreipti dėmesį. Neretai jų gyvenimo pozicija esmingai skiriasi nuo visuomenės nuomonės primestų modelių, bet jie gerbia kitų pasirinkimą ir reikalauja tokio pat požiūrio į save.

Apskritai, žmonės, gimę po šiuo ženklu gina savo nepriklausomybę kraštutiniais atvejais. Jie introvertai, elgiasi kaip tyleniai, nugrimzdę į gilius apmąstymus, turintys stuburą ir vidinį pasaulį, kurį labai saugo nuo svetimų. Tuo Ožiaragiai labai panašūs į savo dangiškąjį valdovą. Astrologijoje Saturnas taip pat laikomas atsiskyrėliu, linkusiu laikytis atokiau nuo kitų.

Jautis

Jautis tai pat asocijuojasi su bandos gyvūnu. Jaučio gyvenimo pozicija taip pat dažnai kertasi su stereotipais ir nuostatomis, kurias aktyviai palaiko visuomenė. Šis Žemės ženklas nekreipia dėmesio į mados sroves, nesidomi tendencijomis ir apskritai stengiasi atsiriboti nuo informacinės propagandos.

Nors Jaučiai laikomi gana socialiais žmonėmis, jie visiškai nebijo tapti atsumtaisiais. Todėl elgiasi savo nuožiūra, išsako skirtingą nuo kitų nuomonę, ir jiems nusispjauti, kad tai kam nors nepatiks.

Šio ženklo bandos instinkto nebuvimas aiškinamas valios savybėmis. Jaučio ženklo atstovai laikosi savo linijos, nepaisydami nieko. Nei pagyrimai, nei kritika neturi jiems ypatingos įtakos. Retais atvejais jie gali įsiklausyti į artimo žmogaus, sugebėjusio įgyti autoritetą jų akyse, nuomonę.

Dvyniai

Dvynių atveju stebimas įdomus paradoksas. Viena vertus, jie iš prigimties yra ekstravertai, orientuoti į bendravimą ir socialumą. Kita vertus, šis oro ženklas pernelyg protingas ir laisvas, kad leistų daryti jam įtaką.

Bandos gyvenimo būdo nepriėmimą Dvyniai stipriausiai išreiškia ekstremaliose situacijose, kuriose sukuriamos nestandartinės sąlygos (pavyzdžiui, armija ar kalėjimas). Tokiomis akimirkomis atsiskleidžia jų maištininko dvasia, pabunda noras eiti prieš sistemą ir vesti paskui save kitus žmones.

Vietoj paklusimo tipiški šio ženklo atstovai renkasi pasipriešinimo kelią. Kartais jiems pavyksta neįtikėtinu būdu balansuoti tarp nustatytų taisyklių laikymosi ir savo pozicijos apgynimo. Tokio unikalaus talento neturi daugiau nė vienas Zodiako ženklas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.