4 kompleksuočiausi Zodiako ženklai

Visi žmonės turi didesnių ar mažesnių kompleksų: tai gali būti priklausomybė nuo kitų nuomonės, nevisavertiškumo kompleksas, patologinis drovumas, kritikos baimė. Štai kurie Zodiako ženklai labiausiai kenčia nuo kompleksų.

 Visi žmonės turi didesnių ar mažesnių kompleksų.<br> 123rf nuotr.
 Visi žmonės turi didesnių ar mažesnių kompleksų.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2019, 10:44 AM

Vėžys

Jautrūs, emocingi Vėžiai – vieni iš kompleksuočiausių Zodiako ženklų, sugebantys krimstis dėl pačios nereikšmingiausios priežasties. Jų nervų sistema nepastovi, jie nuolat laviruoja tarp dviejų kraštutinumų: nuo gilios depresijos iki optimizmo. Šiame kelyje Vėžiai susirenka daugybę baimių ir kompleksų. Jiems būdinga pasidavimas įtaigai, stiprus supratimo, švelnumo, apsaugos poreikis. Tai gimdo psichologinę priklausomybę nuo motinos, kuri kartais išlieka visą gyvenimą. O vyrams Vėžiams motinos įvaizdis suprojektuojamas į potencialios žmonos įvaizdį, iš kurios jie laukia motiniško rūpesčio ir supratimo. Todėl jie dažnai jaučia potraukį vyresnio amžiaus moterims.

Vėžiai skausmingai priima bet kokią kritiką ir yra itin priklausomi nuo kitų nuomonės. Šio ženklo žmonės būtinai randa priežastį graužtis: vieni jaudinasi dėl išvaizdos trūkumų, kiti kenčia dėl nestabilių finansų, tretiems kelia nerimą erudicijos stoka. Vėžiai išsiskiria neryžtingumu, jiems labai sunku žengti pirmąjį žingsnį: dažnai jie iš karto traukiasi atbuli ir stengiasi saugiai pasislėpti. Kompleksai atima iš jų vidinę laisvę, trukdo augti kaip asmenybėms, neleidžia viešumoje jaustis atsipalaidavus.

Išsivaduoti nuo kompleksų Vėžiams padeda rūpestis artimaisiais: taip jie pamiršta savo nerimą ir išgyvenimus.

Mergelė

Šio ženklo atstovų kompleksai kyla iš Mergelių tobulumo siekio. Jos puikiai mato savo trūkumus, todėl yra linkusios į griežtą savikritiką, pliekia save už mažiausias tik joms pačioms žinomas nuodėmes. Bet savo netobulumo (dažniausiai išsigalvoto) suvokimas neleidžia Mergelėms atsikratyti susiformavusių kompleksų. Jos kankinasi dėl išvaizdos, profesinių savybių, elgesio manieros. Nuolatinė vidinė įtampa protingus, dorus, padorius žmones paverčia uždarais, užspaustais, palaužtais mizantropais. Dėl nuolatinės savikontrolės ir analizės dažnai praleidžiami šansai pakreipti gyvenimą į gerąją pusę.

Padidintus reikalavimus sau Mergelės taiko ir aplinkiniams: jos laukia iš kitų tokio pat tvarkos, disciplinos ir kontrolės. Bet kadangi kiti žmonės neatitinka jų lūkesčių, Mergelės išlieja ant jų savo kompleksus kritikos forma. Pro jų kritišką žvilgsnį neprasprūsta nė viena smulkmena, jos pastebi ir profesinius, ir buitinius aplinkinių trūkumus, tampa neįtikėtinai priekabios. Tačiau Mergelės visiškai nepakenčia kritikos savo atžvilgiu – jos labai įžeidžios ir jautrios.

Dažniausiai Mergelių kompleksai atsiranda vaikystėje: tėvų dėmesio trūkumas, nepagrįsta kritika, negatyvus vertinimas verčia vaiką abejoti savo jėgomis, pakerta pasitikėjimą. Šio ženklo vaikams pasireiškia liguista priklausomybė nuo kitų nuomonės, pagyrų ir pritarimo poreikis. Kad atsikratytų kompleksų, Mergelėms būtina išmokti į savo trūkumus žvelgti su humoru. Saviironija padės atsikratyti minčių apie kitų nuomonę.

Žuvys

Gamta padovanojo Žuvims prieštaringą prigimtį, pilną kraštutinumų. Šio paskutiniojo ženklo atstovai surinko į save daugelį ankstesnių ženklų kompleksų: jos labiau už kitus linkę išgyventi dėl tariamų pavojų. Klaidingi aliarmai ir baimės Žuvų gyvenimą paverčia tikra kančia. Jos bijo tapti ne tokios kaip visi: net savo privalumus (grožį, gerumą, protą) gali priimti kaip trūkumą. Žuvims ypatingai reikia apsaugos ir kad šalia būtų žmogus, gebantis suteikti joms pasitikėjimo. Būtent todėl jos dažnai tampa priklausomos nuo žmonių, linkusių šio ženklo atstovų kompleksus naudoti savanaudiškais tikslais. Žuvys labai pasiduoda kitų įtakai, linkusios dėl jos keisti savo nuomonę.

Žuvims būdingas didelis nesaugumo jausmas, kylantis iš to, kad vaikystėje jos iš tėvų nejuto tikros šilumos ir prieraišumo. Paaugusios jos stengiasi apsiginti nuo išorinio pasaulio, užsidarydamos savyje, arba pradeda linkti į mistiką ir mįsles. Čia padeda jų neeilinė intuicija ir šiokie tokie ekstrasenso duomenys. Jeigu Žuvų gyvenime prasideda nemalonių įvykių kupinas laikotarpis, jos pasineria į vidinį pasaulį, atitrūksta nuo realybės ir esamų problemų. Taip išgyvena laikinus nesklandumus ir neramumus.

Žuvys gerai žino, kad yra nepaaiškinamo nerimo, blogos nuotaikos, depresijos priepuoliai, dėl kurių jos jaučiasi silpnos ir bejėgės. Užmiršti savo kompleksus joms padeda artimo meilė: Žuvys pasirengusios rūpintis sunkiai sergančiais, guosti kenčiančius, pasiaukojančiai spręsti svetimas problemas. Tokiomis akimirkomis jos jaučiasi reikalingos, išsivaduoja iš savo baimių.

Skorpionas

Už Skorpiono išorinės jėgos, santūrumo, arogancijos taip pat slepiasi gilūs kompleksai. Šio ženklo atstovus priimta laikyti šaltais, principų neturinčiais žmonėmis, bet iš tiesų jie taip maskuoja savo pažeidžiamumą ir sentimentalumą. O pati didžiausia Skorpiono baimė – kad kas nors sužinos jo silpnybes, skausmingus taškus ir juos spustelės. Todėl, slėpdamasis po plieninio žmogaus kauke, jis stengiasi nieko neprisileisti per smūgio atstumą. Tačiau Skorpionas kompleksuoja dėl to, kad niekas jo nemyli. O juk jis tiesiog neleidžia savęs mylėti – vengia ne tik savo emocijų, bet ir nužudo kitų jausmus.

Skorpiono kompleksuotumas kelia tokias problemas kaip staigus irzlumas, niūrumas, pykčio protrūkiai. Gali būti, šie sunkumai taip pat ateina iš vaikystės, kai mažylis negavo pakankamai tėvų meilės, ir jam susidarė įspūdis, kad jo neįmanoma pamilti.

Įveikti šį kompleksą įmanoma patikėjus išties mylinčiu ir atsidavusiu žmogumi, kuris sugebės ištirpdyti ledo luitą, įstrigusį Skorpiono širdyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.