4 Zodiako ženklai su pačiais silpniausiais nervais

Tarp Zodiako ženklų yra atstovų, linkusių į dirglumą, drastišką jausmų ir emocijų reiškimą, nemokančių susivaldyti. Apie tokius žmones sakoma, kad jie silpnų nervų.

 Apie tokius žmones sakoma, kad jie silpnų nervų.<br> 123rf nuotr.
 Apie tokius žmones sakoma, kad jie silpnų nervų.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2019, 11:42 AM

Dvyniai

Amžinas Dvynių susidvejinimas, jų siekis vienu metu būti keliose vietose baigiasi dažnais nerviniais priepuoliais. Jiems būdinga silpna nervų sistema, kuri lengvai įsiaudrina ir ilgai užtrunka, kol vėl normalizuojasi. Jie nuolat demonstruoja staigius nuotaikos svyravimus: per keletą minučių iš nevilties bedugnės gali pereiti į džiaugsmingos euforijos būseną. Dvyniai sąmoningai renkasi gyvenimą ties nervinio protrūkio riba, nes tylus, monotoniškas egzistavimas jiems gali sukelti ilgalaikę depresiją.

Dvynių judrumas, smalsumas, nemokėjimas teisingai paskirstyti veiklos ir poilsio laikotarpių veda prie nervinio išsekimo ir jį lydinčių ligų. Jiems dažnai nerviniu pagrindu pasireiškia psichozės, isterinės reakcijos, neurastenija, įvairios fobijos, migrenos, atminties sutrikimai. Dvyniai labai įtarūs, įsitikinę, kad visos ligos dėl nervų, ir randa savyje vis naujų simptomų.

Būdami nervinio įsiaudrinimo būsenoje Dvyniai negali nustygti vietoje: chaotiškai keičia vietą, audringai gestikuliuoja, garsiai ir greitai kalba. Dėl ilgalaikio streso išsenka nervų sistemos rezervai. Kad atstatytų nervus, šio ženklo atstovams būtinas ramus poilsis ir, visų pirma, visavertis ilgas miegas.

Vėžys

Vėžių nervų sistema išsiskiria padidėjusiu jautrumu išorės dirgikliams. Ženklo dangiškasis globėjas – Mėnulis – tiesiogiai veikia nervų sistemą, daro ją silpną ir nestabilią. Vėžiai turi nerimastingos asmenybės tipą: jie linkę išgyventi dėl nemalonumų, kurie dar neįvykę. Dar vienas šio ženklo atstovų kraštutinumas – noras nuolat prikaišioti sau už praeities klaidas.

Vėžiai sunkiai išgyvena negatyvą savo atžvilgiu: nevykęs pokštas ar pašaipa gali sutrikdyti jų pusiausvyrą ir net sukelti depresiją. Jie gali susirgti, jeigu įteigs sau, kad aplinkiniai jiems nepakankamai dėmesingi. Jiems būdinga perdėta reakcija į nereikšmingus įspūdžius, liguistas dirglumas, padidintas emocingumas.

Šiame fone Vėžius puola psichosomatinės ligos: nemiga, sumažėjęs darbingumas, nepraeinantis nuovargis, koncentracijos praradimas, galvos skausmai, padažnėjęs pulsas, kraujospūdžio svyravimai, apetito praradimas. Tai vienas iš svarbiausių silpnos nervų sistemos požymių. Net jeigu tokie priepuoliai nutinka retai, Vėžys jaučia nerimą ir laukia panikos atakos pasikartojimo. Vėžių įžeidumas perauga į kaprizingumą, isteriškumą. Nervingumas ir įtarumas baigiasi tuo, kad net nerimtos ligos dažnai įgauna chronišką formą. Vėžiams būtina išmokti ramiai reaguoti į smulkmenas, tam naudinga užsiimti meditacijomis, stiprinančiomis nervų sistemą.

Avinas

Avinas ne tik užsispyręs, atkaklus, siekiantis lyderystės, bet ir ūmus bei pasižymi nestabilia nervų sistema. Jis dažnai jaučiasi ties emocinio ir nervinio išsekimo riba. Tik didžiulės energijos atsargos šio ženklo atstovus apsaugo nuo rimtų nervų ligų. Jiems būdinga piktumas, dirglumas, staigi agresija, bet blogos nuotaikos protrūkiai praeina taip pat greitai, kaip ir kyla. Be to, Avinams būdingi trumpalaikiai melancholijos, liūdesio, nepasitikėjimo savimi priepuoliai. Bet nestabili nervų sistema neleidžia jiems ilgai likti vienoje būsenoje. Avinų nervingumas pasireiškia jų konfliktiškumu, priešgyniavimu, noru kelti grandiozinius skandalus.

Šio ženklo atstovų nervinis įsiaudrinimas pereina į pervargimą, nemigą, nervinę karštligę. Susijaudinimo ir apatijos būsenų kaita būdinga neurastenijai. Dar Avinai skundžiasi migrena, negalėjimu susikaupti, silpnumu kojose. Pačios sunkiausios Avinų ligos, kylančios nerviniu pagrindu – galvos smegenų uždegimas ir kraujotakos galvoje sutrikimas.

Avinams jokiu būdu negalima mažinti nervinės įtampos alkoholiu. Priešingai, jiems geriau naudoti augalinio pagrindo raminamąsias priemones. Jiems reikia išmokti ramiai išeiti iš streso zonos: tam gali prireikti specialisto pagalbos ir specialių užsiėmimų lankymo.

Žuvys

Šio ženklo atstovams būdingas padidėjęs emocinis jautrumas dėl silpnos nervų sistemos. Žuvys dažnai jaučia didžiulę vidinę įtampą ir neįsisąmonintą nerimą. Kritinėse situacijose jos nemoka išlaikyti savitvardos, ramybės ir ištvermės, lengvai praranda savo elgesio kontrolę. Žuvys puikiai suvokia savo silpnybes ir pačios pavargsta nuo nuotaikos svyravimų ir gyvenimo nervinės įtampos būsenoje, bet nieko nesiima, kad pakeistų situaciją.

Žuvims būdinga gyventi nerimo sutrikimo būsenoje, kai jos užvaldytos neramių minčių ir idėjų. Jos negali išsivaduoti nuo baimės prarasti darbą, susirgti, išsiskirti su mylimu žmogumi. Silpni nervai prikuria problemų ten, kur jų dar nėra. Dažniausiai jos supranta, kad šios baimės iš tiesų neturi pagrindo, bet neturi jėgų liautis galvoti apie jas.

O sunkių įvykių kupinais laikotarpiais Žuvys greitai netenka ūpo ir nori pasitraukti į vidinį pasaulį, išlaukti sudėtingus laikus. Galbūt čia yra racionalus grūdas, nes priešingu atveju silpniems nervams neišlaikius viskas gali baigtis psichoze ar šizofrenija. Žuvims reikia atsargiai taikyti medikamentinį gydymą, nepiktnaudžiauti raminamaisiais preparatais, nes jų organizmas lengvai pripranta prie vaistų. Geriau užsiimti joga, meditacija, įsisavinti kvėpavimo praktikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.