Penktadienis, tryliktoji, pilnatis: būrėja pasakė, kas šioje kombinacijoje pavojingiausia

Būrėja, parapsichologė Neringa Saladžė pirmiausia kiekvienam pataria turėti kuo mažiau išankstinių nuostatų: juk jeigu nusiteiksite, kad tam tikra diena bus bloga, tai ir stengsitės joje įžvelgti blogus dalykus, net jeigu tai bus visiškos smulkmenos. Bet ką visgi mums žada šis penktadienis, tryliktoji?

 Būrėja siūlo didžiausią dėmesį atkreipti į pilnaties reikšmę.<br> 123rf nuotr.
 Būrėja siūlo didžiausią dėmesį atkreipti į pilnaties reikšmę.<br> 123rf nuotr.
 Būrėja, parapsichologė Neringa Saladžė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Būrėja, parapsichologė Neringa Saladžė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 12, 2019, 7:23 PM

„Nors ir esu būrėja, man trylika – eilinis skaičius, kaip ir visai kiti, taip pat manęs negąsdina jo derinys su penktadieniu. Tačiau man kliūtų tai, kad ši diena – pilnatis“, – sakė Neringa.

Pagal savo susidarytą sistemą ji charakterizavo šią dieną. Jos skaičius (gaunamas, sudėjus visus datos skaitmenis) – 1. Tai reiškia, kad naudinga pabūti vienam, su savimi.

Sudėjus abu 13-os skaitmenis, gauname 4, o tai – šeimos ir namų skaičius. Taigi tai patvirtina, kad reikia pabūti vienam su savimi ar su savo artimiausia aplinka. Tiktų ir aplankyti bažnyčią ar cerkvę, o gal ir kapines – tai irgi gera vieta nurimti ir pamąstyti apie gyvenimą. Taip pat tai tinkama diena padirbėti su savimi.

Neturint galimybės atsiriboti, tarkim, nuo kolegų ar mažų vaikų ir pabūti vienam, vis dėlto reikėtų stengtis išvengti emocinių konfliktų, kurių tikimybę dar sustiprina pilnatis.

Tokią dieną labai svarbu vadovautis tik protu ir logika, o ne argumentu „Man atrodo, kad...“. Tarkim, jei atrodys, kad niekas nematys, jog kirsite ištisinę eismo juostą, to daryti negalima: šiandien viską reikia daryti griežtai pagal nustatytą tvarką.

Be to, ši diena gali reikšti išsivalymą: per pilnatį mes galime atsikratyti visko, kas mums trukdo, nutraukti pančius, jei jaučiamės tokius turintys.

Galima užsirašyti ant lapelio, pavyzdžiui, „Atsikratau savo nuoskaudos, susijusios su...“ arba „Nebūsiu nusivylęs savo...“, „Nesikankinsiu dėl...“ Užrašius savo ketinimą, reiktų išbraukti iš žodžių balses, lapelį sulamdyti, sudeginti ir paleisti pavėjui. Tai – puikus metas apsivalyti nuo to, kas mums atrodo nereikalinga.

Pilnatis – tinkama įvairiems ritualams, taigi galima tuo pasinaudoti.

Tokią dieną galima ryžtis rimtesniam pokalbiui su artimu žmogumi ir nutraukti arba įšaldyti santykius. Taip pat tai tinkama diena parašyti pareiškimą ir išeiti iš darbo, jeigu jau seniai ruošėtės tokiam žingsniui.

Tikėtina, kad tokią dieną išaiškės klasta, apgaulė, suktybės, neištikimybė.

Kodėl pilnatis – blogai?

Bet kodėl pilnatis kai kuriuos žmones taip blogai veikia? „Pilnatis iš esmės reiškia, kad Mėnulis priartėjęs prie Žemės ir jo poveikis gamtai bei žmonėms didžiausias. Kad jis veikia Žemę, jos potvynius ir atoslūgius, tai jau astrofizikos mokslas. Na, o moterys prieš pilnatį gali pastebėti, kad jų kūno apimtys apie 2 cm padidėjusios – taip yra dėl to, kad organizme kaupiasi skysčiai. Dėl to gali padidėti guzeliai ir cistos, jei žmogus jų turi, gali šokinėti kraujo spaudimas, svaigti galva, galime jausti nuovargį“, – aiškino Neringa Saladžė.

Pilnatis tikrai daro įtaką mūsų fiziniam kūnui, taip pat dvasiai ir jausmams. Gali būti, kad tokią dieną nieko nesinorės daryti, žmogaus jausis sunkus ir prislėgtas, o viskas aplink jį erzins.

„Apskritai mes gyvenime ciklais ir per pilnatį esame išsekę, pavargę, o jai pasislinkus galime sakyti – o, viskas pagerėjo, net jei išoriškai niekas ir nepasikeitė“, – pastebėjo Neringa.

Ir dar kartą pabrėžė, kad visgi ši diena nėra kažkokia išskirtinai bloga ir grėsminga. Atvirkščiai – galime daug ką apmąstyti, atsikratyti įsisenėjusių problemų ir šuoliuoti pirmyn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.