Garsiausi Lietuvos būrėjai atskleidė, kaip juos paveikė karantinas: griebiasi ir pašalpų

„Per karantiną padidėjo vyresnės kartos žmonių kompiuterinis raštingumas“, – džiaugėsi būrėja Vaiva Budraitytė (61 m.), jau beveik metus su klientais bendraujanti tik per moderniąsias ryšio priemones.

 P.Kelertienė, E.Mažintas, V.Budraitytė.<br> R.Danisevičiaus, V.Ščiavinsko nuotr.
 P.Kelertienė, E.Mažintas, V.Budraitytė.<br> R.Danisevičiaus, V.Ščiavinsko nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
 V.Budraitytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 V.Budraitytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 P.Kelertienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 P.Kelertienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 E.Mažintas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 E.Mažintas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 19, 2021, 10:54 AM

Astrologė Palmira Kelertienė (60 m.) neabejojo – tokia daugybė nuotolinių kontaktų su visu pasauliu rodo, kad pagaliau prasidėjo Vandenio era, kurios žmonija taip laukė.

Raganiumi vadinamas Egidijus Mažintas (65 m.) tikino telefonu galįs atsakyti į bet kokį klausimą – netgi ar žmogus neserga koronavirusu.

Lietuvoje paskelbus karantiną visa būrimo, ateities numatymo, užkalbėjimo nuo blogos akies veikla persikėlė į internetą. Asmeninės astrologinės prognozės – taip pat. Šiuolaikinių technologijų teko išmokti tiek paslaugų gavėjams, tiek davėjams.

Lietuvos skelbimų portaluose – dešimtys pranešimų apie būrimą internetu. Labai saugią paslaugą, kurios metu neįmanoma užsikrėsti koronavirusu.

„Būrimas Taro kortomis, būrėja internetu. Šiandien akcija“, – atidžiau perskaičius paaiškėja, kad akcijos kaina – 25 eurai – taikoma tik gyvenimo sričių aspektams, o ateitis, praeitis, aplinka, perspėjimai, patarimai, visos sferos ir kryžkelė (greičiausiai taip vadinamas negalėjimas apsispręsti) – už įprastą kainą, jiems nuolaida netaikoma.

Bet galima ir pigiau. Štai už 20 eurų įmanoma gauti visą paslaugų rinkinį: „Būrimas kortomis, informacija iš nuotraukos, energetinis valymas, gydymas, dirbu per atstumą“.

Bet kaip žinoti, kad dirbdama per atstumą ta ponia tikrai išvalė kliento energetiką?

Atsakymas kitame skelbime: sumokėjus visus pinigus būrėja žada atsiųsti vaizdo įrašą, kad koregavimas vyksta. Žadama, kad šio proceso metu degs žvakės ir smilks smilkalai, o atsiųstame vaizdo įraše visa tai matysis.

O kada klientai moka pinigus: suma nemaža, o jei būrėja dings? Kita vertus, kai jau išburs, kam tuomet mokėti pinigus? Ir tai numatyta. Pasirodo, iš pradžių reikia pervesti į nurodytą sąskaitą pusę sutartos sumos – 25 eurus. Likusius 25 eurus teks pervesti prieš paskutinius du jūsų klausimus.

Klausti siūloma apie tai, kada palankiausia susirasti meilę, užsidirbti pinigų, išlaikyti meilę ir savo talentus. Už 50 eurų žadama išburti kortomis, Taro kortomis ir atlikti astrologinę analizę.

Čia kaip pamokymas gatvės muzikantams: jei rinksi prieš grodamas, niekas nemes į kepurę pinigų, nes nežino, kaip groji, jei rinksi po grojimo, mokėti beprasmiška, nes praeivis jau viską išgirdo. Ką daryti? Rinkti pinigus tada, kai klausytojai laimingiausi!

Greičiausiai jausmas, jog netrukus žinosi, kada sutiksi gyvenimo meilę ar užsidirbsi pinigų, o ypač kad turi talentų, ir yra laimė.

Galima ir pigiau. Atsakymas į vieną klausimą – 5 eurai. Bet čia pat paaiškinama, kad uždavę klausimą klientai tikrai neišgirs atsakyme dviejų sakinių.

Kita ponia, dirbanti per atstumą su nuotraukomis, žada klientams išrašyti sąskaitas už būrimo seansus ir jas atsiųsti elektroniniu paštu.

Dar vienas rinkodaros triukas – 25 metų patirtis ir darbas „salone“. Būrimo salonas atrodo kažkaip patikimiau. Beje, galima gauti ir specializuotą konsultaciją finansų klausimais.

Čia akis užkliūva už skelbimo: „Būrimas obuolio sėklom“, 1 euras. Pasirodo, už tokią kainą parduodama Kazio Sajos knyga.

Išgyventi padeda pašalpa

Kad būrimas keliasi į internetą, žinoma būrėja, televizijos laidų dalyvė vilnietė V.Budraitytė suprato, kai 72 metų klientė susijungė su ja per „Skype“ programą.

– Kaip per du karantinus pasikeitė jūsų klientai?

– Paskelbus pirmąjį karantiną klientai dingo tą pačią dieną. Visą savaitę – nė vieno skambučio, o tada viskas persikėlė į internetą.

Anksčiau vyresniam žmogui per „Messenger“ programėlę burdavau labai retai. Dabar gal tik aštuoniasdešimtmečiai nemoka taip susijungti. Nemaniau, kad būrimas per „Messenger“ gali būti toks populiarus ir tarp jaunimo.

– Kuri ryšio priemonė labiausiai tinka burti?

– Nelygu šalis. Tarkime, žmonės iš Kanados labiau mėgsta bendrauti per „WhatsApp“ programą, Lietuvoje – per „Messenger“. Šiuo metu dauguma mano klientų gyvena užsienyje. Ten „Facebook“ profilį susikūrė net labai seni žmonės. Anksčiau, nemeluosiu, „Facebook“ tinkle nebuvau ir aš.

– Ar jums nebuvo sunku pereiti prie internetinio būrimo?

– Jau prieš kelerius metus duktė man buvo sakiusi, kad privalau pereiti prie interneto. Ji mane įtikino, kad mano darbui to reikia, žmonės tuo domisi. Todėl pereiti prie darbo per internetą man nebuvo stresas.

Stresą patyriau, kol mano klientai susiorientavo, kad gali gauti tą pačią paslaugą per vaizdo skambutį. Juk iki karantino net ir jauni žmonės teikė pirmenybę gyvam bendravimui.

Bet kai žmonės pamėgina bendrauti su būrėja internetu, vėliau tai jiems jau patinka.

– Ar pasikeitė klausimai, į kuriuos žmonės prašo atsakyti būrėjos? Gal juos kankina kitokios problemos?

– Žmones visada domina darbas, namai, šeima, sveikata, vaikai, anūkai, šunys. Pastaruoju metu padaugėjo klausimų dėl palikimo.

Dėl netikėtų mirčių žmonėms reikia dalytis turtą. Testamentus rašo vyresnio amžiaus žmonės, o netikėtai mirus jaunesniam – kyla problemų.

– Gal per karantiną žmonės turi daugiau laiko gilintis į save ir pradeda atgailauti, nori ko nors atsiprašyti?

– Kalbėsiu apie tai, su kuo susiduriu, – suklestėjo alkoholizmas, narkomanija, žmonės geria ir mušasi.

Jaunimas skundžiasi, kad su tėvais nebeįmanoma susikalbėti, – jie kiekvieną vakarą išgėrinėja.

Dieną sėdi prie kompiuterinių žaidimų, o vakare atsiveža kelias dėžes alaus. Kompiuteris – gėrimas, kompiuteris – gėrimas.

Žmonės ir patys man pasakoja, kad dirbdami nuotoliniu būdu per dieną išgeria po du butelius raudonojo vyno.

Nuo manęs jau nebesislapsto. Anksčiau į saloną ateidavo pasipuošę, kvepiantys. O dabar sėdi su chalatu, gurkšnoja alų ar vyną ir bendrauja su manimi per „Skype“. Mane tai truputį skaudina. Juk turiu susikaupti, įsijausti į procesą.

Moterys neretai skundžiasi padidėjusiu vyrų smurtu. Šį darbą aš dirbu nuo 16-os – 45 metus, bet tokio smurto protrūkio dar nemačiau. Moteris girti vyrai daužo kaip kriaušes. Tačiau jos nekviečia policijos, nes žino, kad socialinės tarnybos atims vaikus ir išveš pas laikinus globėjus.

– Ar per karantiną būrėjų pajamos išaugo?

– Akivaizdu, kad krito. Lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, mano pajamos sumažėjo 30 procentų.

Juk ištikus krizei žmonės pirmiausia atsisako nebūtinų paslaugų. O būrimas – viena tokių. Sakoma, kad būrėjai ir astrologai pirmieji pajunta artėjantį sunkmetį.

Štai kodėl dauguma mano klientų – užsienyje gyvenantys lietuviai. Lietuvoje gyvenantys jau nebeturi už ką burtis. Ir nuolaidų prašo, ir nori, kad už ačiū išburčiau.

Išgyventi man padeda pašalpa. Visada labai tvarkingai mokėjau mokesčius, todėl buvau pripažinta kaip nukentėjusi nuo pandemijos. Užsiregistravau į Užimtumo tarnybą ir kiekvieną mėnesį man moka 257 eurus.

Atspėja, ar serga koronavirusu

Šalia Druskininkų, Ratnyčios kaime, gyvenančiam E.Mažintui per karantiną teko konsultacijas teikti tik telefonu. Paskambinę jam žmonės užduoda klausimus, o E.Mažintas meta kortas ir išnagrinėja to žmogaus problemą. Vėliau nusiunčia sąskaitą ir jam pervedami pinigai.

„Žmonių smalsumas išlieka. Mano įkainiai labai maži – nuo 15 iki 20 eurų. Gal tai irgi žmonėms patinka. Žmonės kultūringi, atsiskaito“, – džiaugėsi save parapsichologijoje atradęs E.Mažintas.

Buvęs Kauno ir Klaipėdos muzikinių teatrų solistas, dainavęs, stažavęsis ir daug metų gyvenęs JAV, humanitarinių mokslų daktaras E.Mažintas turi ir inžinieriaus specialybę.

Jis yra parašęs straipsnių apie jaunimo ugdymą, išleido meno terapijos vadovėlį, o dabar turi būrimo saloną. Ratnyčios raganiumi, žiniuoniu vadinamas E.Mažintas neabejoja, kad gyvas kontaktas su žmogumi būtinas, bet jo klientūra pasklido po egzotiškiausias pasaulio šalis.

Jis pastebėjo, kad mėgstantiems bendrauti dabar sunku. Juos veikia kitų uždarumas, nepasitikėjimas, baimė.

Dėl to jų būklė kartais ir pablogėja. Žmonės nemoka būti su savimi, nemoka būti vieni.

Pokalbių metu žmonėms pirmiausia rūpi jie patys. Populiariausias klausimas karantino metu: „Ar aš nesergu koronavirusu?“

E.Mažintas teigė galįs atsakyti ir į šį klausimą. Bet kaip?

„Kažkokiu būdu pataikau, – juokėsi būrėjas. – Kartą net atspėjau, kad skambinanti moteris koronaviruso sukeltą ligą jau išsigydė.“

Šiuo metu padaugėjo klausimų apie pensijas – kažkur pasidėjo ir neranda. Neišvažiuodamas iš savo sodybos E.Mažintas tikina galįs pasakyti, kad reikia susirasti žieminius drabužius, praardyti pamušalą, o ten bus užkritę pinigai. Ne per seniausiai „rado“ net 7 tūkstančius eurų: „Jūsų miegamajame turi būti spinta, o ten rasite pinigus.“

E.Mažintas teigia galįs atsakyti į klausimus ir apie artimųjų ligas. Noriai pataria, kaip stiprinti sveikatą, ką valgyti, kaip elgtis su darbdaviu. Daug klienčių neturi vyro – žiniuonis pasako, kaip jį sutikti.

Jo klausia, kur statyti namą, kur šulinį kasti, kur įrengti miegamąjį ką tik pastatytame name.

Tačiau E.Mažintas tvirtai žino, ko negali daryti telefonu, ir kviečia atvykti į jo sodybą, kai karantinas pasibaigs. Pirmiausia jis griežtai nesutinka telefonu pašalinti prakeikimo. Žmogus tai turi padaryti pats jo sodyboje.

Be to, jis atsisako telefonu suteikti energijos, jėgų, kai žmogus prašo jį sustiprinti.

Ir griežtai nedaro to, kas prieštarauja žmogaus logikai. Pavyzdžiui: „Vyras išėjo, sutvarkykite mūsų santykius.“ Pildyti tokį prašymą jis griežtai atsisako.

Per karantiną pasikeitė žmonės, prašantys E.Mažinto patarimo, – jie daug jaunesni. Ratnyčios raganius neabejoja, kad burtininkų reikės visais laikais. Juk tokios paslaugos buvo teikiamos ir Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje – vaidilos ir žyniai būdavo kunigaikščio patarėjai.

Nebūtina bendrauti gyvai

Viena geriausių astrologių P.Kelertienė pastebėjo, kad per pirmąjį karantiną buvo gerokai sumažėję žmonių, – jie buvo išsigandę, žiūrėjo, kas toliau vyks, o dabar persilaužė.

„Astrologui konsultuoti paprasčiau, nes viskas, ko reikia, – tikslus žmogaus gimimo laikas.

Man užtenka matyti planetų padėtį, kad galėčiau komentuoti žmogaus situaciją“, – sakė vilnietė P.Kelertienė.

Yra astrologų, kurie apskritai nesusitinka su žmogumi – viską surašo.

Palmirai paprasčiau pasakyti žodžiu, kokia žmogaus situacija ir kaip geriau ją suprasti, įvertinti, ko tikėtis ir kokius sprendimus palankiau priimti, ką daryti ir ko nedaryti.

Ji tai gali pasakyti telefonu, per „Skype“ ar „Zoom“ programas.

Jos manymu, tie, kurie užsiėmė būrimu – astrologai savęs būrėjais nelaiko – jau buvo įpratę prie nuotolinio bendravimo. Būrimo svetainėse kortų išdėliojimą buvo galima užsisakyti net iš kito pasaulio krašto.

„Pažįstu tokių bioenergetikų, kurie sugeba telefonu per atstumą padėti, jei žmogui skauda ar jis turi kitų problemų. Kaip astrologė norėčiau pasakyti, kad ši situacija rodo, jog Vandenio era, kurios žmonija taip laukė, pagaliau prasidėjo – per gausybę kontaktų nuotoliniu būdu su visu pasauliu“, – teigė P.Kelertienė.

Per pirmąjį karantiną žmonės laukė, kol jis baigsis ir bus galima susitikti, pasikalbėti.

Dabar niekas nebelaukia – skambina ir klausia.

Astrologė įsitikinusi, kad netrukus su būrėju ar astrologu niekas net nebesistengs bendrauti gyvai. Jau dabar daugelis ir dirba, ir mokosi nuotoliniu būdu.

„Juokaujama, kad nuotoliniu būdu nepavyksta tik manikiūro pasidaryti ir išvalyti gatvių.

Gyvename jau Vandenio eroje, ji įgauna apsukas ir vis labiau greitės“, – patikino P.Kelertienė.

Nors Vandenio era prasidėjo 2003-iųjų vasario 25–26 dienomis, dabar ima veikti šio Zodiako ženklo principai, siejami su superkomunikacijomis, globalizacija, labai greita technologijų plėtra, bendravimu moderniausiomis priemonėmis.

„Vandenis neatmeta tikėjimo, vilties, bet į pirmą planą veržiasi moksliniai atradimai, technologijos, kai gali lengvai pasiekti bet kurį pasaulio kraštą ir bet kuris pasaulio žmogus gali tapti mano artimu draugu.

Kai nyksta ribos tarp miestų, tautybių, rasių, tarp karaliaus ir vargšo – tai Vandenio era“, – paaiškino žinoma astrologė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.