Egzistuoja 13-asis Zodiako ženklas: štai kada gimę jam priklauso

Pakalbėkime apie Gyvatnešio žvaigždyną, kuris yra laikomas 13-uoju Zodiako ženklu.

 Gyvatnešis yra danguje esantis žvaigždynas, esantis tarp Šaulio ir Skorpiono žvaigždynų.<br> 123rf nuotr.
 Gyvatnešis yra danguje esantis žvaigždynas, esantis tarp Šaulio ir Skorpiono žvaigždynų.<br> 123rf nuotr.
 Gyvatnešis yra danguje esantis žvaigždynas, esantis tarp Šaulio ir Skorpiono žvaigždynų.<br> 123rf nuotr.
 Gyvatnešis yra danguje esantis žvaigždynas, esantis tarp Šaulio ir Skorpiono žvaigždynų.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 14, 2021, 11:09 AM

Remiantis įvairiomis teorijomis, danguje yra dar vienas žvaigždynas, į kurį neatsižvelgiame vertindami savo horoskopus. Tikriausiai daugumai kyla klausimas ar tai tikrai tikra? Greitai atsakysime į visus jūsų klausimus.

Ne paslaptis, kad astrologijos slepiamų paslapčių skaičius yra didžiulis. Juolab, kad pati astrologija vis dar nėra moksliškai patvirtinta. Neįmanoma būtų išspręsti visų tų astrologijos paslapčių, kurios supa planetų ir Zodiako ženklų perduodamas energijas. Vis dėlto, šiandien bandysime šiek tiek nušviesti apie vieną iš klausimų, kuris kartas nuo karto pasirodo interneto platybėse: Gyvatnešis, 13-asis Zodiako ženklas. Negalite tuo patikėti, tiesa?

Kaip patvirtino pati NASA, Gyvatnešis yra danguje esantis žvaigždynas, esantis tarp Šaulio ir Skorpiono žvaigždynų. Manoma, kad šis žvaigždynas yra ekliptikoje – Saulės judėjimo aplink Žemę linijoje. Arba astrologiškai kalbant: kelyje, kurį Saulė eina aplink Žemę (mūsų planetos perspektyva), yra mums žinomi Zodiako ženklai. Taigi, jei ši žvaigždė yra šalie kitų astrologinių žvaigždynų, kodėl ji nelaikoma Zodiako ženklu?

NASA teigia, kad šio Gyvatnešio žvaigždyno nėra horoskopo ženkluose dėl labai paprastos priežasties. Teigiama, kad kai prieš 3000 metų babiloniečiai atradę žvaigždynus sudarinėjo horoskopus, nusprendė neįtraukti trylikto ženklo.

Be to, tvirtinama, kad žvaigždynai yra skirtingo dydžio ir formos, todėl Saulė kiekviename iš jų praleidžia skirtingą laiko periodą. Pavyzdžiui, žiūrint iš Žemės perspektyvos į Saulę, Mergelės žvaigždyne ji būna 45 dienas, o Skorpiono – tik septynias dienas. Vis dėlto babiloniečiai, siekdami, kad žvaigždynai tinkamai derintųsi su 12 kalendorinių mėnesių, ignoravo tą faktą, kad Saulė iš tikrųjų juda per 13, o ne per 12 žvaigždynų. Babilono gyventojai kiekvienam 12 žvaigždynų skyrė tiek pat laiko, o 13-ąjį žvaigždyną praleido.

Taip pat šaltinis „Cosmic Gyals“ aiškina, kodėl Gyvatnešio nėra žemėlapyje, kurį astrologija naudoja kaip nuorodą savo tyrimams.

Astrologija remiasi Zodiako ženklais, o ne žvaigždynais. Jei turėtume atsižvelgti į visus dangaus žvaigždynus, būtų daug daug daugiau ženklų (iš tikrųjų skaičius didesnis nei 13).

Dabartinis Zodiako ratas yra padalintas į 12 ženklų iš kurių kiekvienas turi po 30 laipsnių, o tai sudaro 360 laipsnių sferą. Svarbiausia tai, kad zodiakai yra ciklai, o ne žvaigždynai. Kaip žinoma, Astrologiniai metai prasideda pavasarį, Šiaurės pusrutulyje, kovo 20–21 d. ir prasideda su Avino ženklu nuo kurio visas kitas zodiakų laikas yra padalintas į 12 dalių.

Tačiau šis Zodiako ženklų skaičiavimas prasideda kai Avino ženklo žvaigždynas pasiekia 0-inį laipsnį. Tokį laipsnį žvaigždynas pasiekia tada, kai Saulės šviesa atsispindi visiškai statmenai žemei. Trumpai tariant, jeigu mes padalinsime Žemės rutulį per pusę, viena dalis bus nuolatinėje šviesoje, o kita – nuolatiniame šešėlyje – tada atsiras tarsi didžiulė sankryža kosminiu lygmeniu, kuri pradeda naują ciklą.

Be viso to, tikriausiai smalsu sužinoti, kaip atrodytų Zodiako ženklų sąrašas jeigu jame būtų Gyvatnešio žvaigždynas. Pasitikrinkite, kokį Zodiako ženklą turėtumėte jūs:

Avinas: nuo balandžio 18 iki gegužės 13 (kovo 20 – balandžio 20 d.)

Jautis: nuo gegužės 13 iki birželio 21 dienos (nuo balandžio 21 iki gegužės 21 d.)

Dvyniai: nuo birželio 21 iki liepos 20 (nuo gegužės 22 iki birželio 22)

Vėžys: nuo liepos 20 iki rugpjūčio 10 (birželio 23 – liepos 22 d.)

Liūtas: nuo rugpjūčio 10 iki rugsėjo 16 (liepos 23 – rugpjūčio 22)

Mergelė: nuo rugsėjo 16 iki spalio 30 (rugpjūčio 23 – rugsėjo 22)

Svarstyklės: nuo spalio 30 iki lapkričio 23 (nuo rugsėjo 23 iki spalio 22)

Skorpionas: nuo lapkričio 23 iki lapkričio 29 (nuo spalio 23 iki lapkričio 22)

Gyvatnešis: nuo lapkričio 29 iki gruodžio 17

Šaulys: nuo gruodžio 17 iki sausio 20 (nuo lapkričio 23 iki gruodžio 22)

Ožiaragis: nuo sausio 20 iki vasario 16 (nuo gruodžio 23 iki sausio 21)

Vandenis: nuo vasario 16 iki kovo 11 (nuo sausio 22 iki vasario 20)

Žuvys: nuo kovo 11 iki balandžio 18 (vasario 21 – kovo 19)

Parengė Aistė Blaževskytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.