Perdėtas atvirumas gali pakenkti poros santykiams

Mokslininkai nustatė, kad uolus sąžiningumas kenkia vyro ir moters santykiams. Vis dėlto tai nereiškia, kad reikia meluoti savo partneriui. Tačiau idėjos, kad antroji pusė turi žinoti viską, reikėtų vengti taip pat kaip ir melo, rašo raut.ru. Specialistų tvirtinimu, perdėtas sąžiningumas tik kenkia santykiams ir santuokai.

Psichologai tikina, kad kartais, vardan santykių, tiesą geriau nutylėti.<br>123rf
Psichologai tikina, kad kartais, vardan santykių, tiesą geriau nutylėti.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 21, 2012, 12:01 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:13 PM

Nustatyta, kad dauguma atvejų pernelyg sąžiningos būna moterys. Paprastai joms sunku susilaikyti nepasigyrus, kad sulaukia kitų vyrų dėmesio: pasakoja apie savo buvusius gerbėjus, cituoja jų komplimentus.

Pažymėtina, kad patiems vyrams derėtų mažiau domėtis moterų buvusiais meilės romanais. Jei vyras atkakliai kamantinėja: „Kiek turėjai vyrų iki manęs“, tikrai nereikėtų pasiduoti provokacijoms. Geriau paklauskite, kodėl jį taip tas jaudina? Juk dabar jūs esate tik su juo.

Taip pat ir moterims vertėtų susilaikyti nuo smalsių klausimų ir apie mylimojo meilės nuotykius. Visgi psichologai tiki, kad įsimylėjėliai gali bendrais bruožais pasipasakoti apie svarbius buvusius santykius. Tai padeda daugiau sužinoti apie savo partnerį ir jo poreikius.

Taip pat nederėtų sakyti, kad moteriai nelabai patinka mylimojo mama. Nesantaika tarp anytos ir marčios yra gana dažnas ir natūralus reiškinys. Vis dėlto joks vyras neapsidžiaugs atsidūręs tarp dviejų ugnių.

Į klausimą apie santykius su savo anyta, moteris turėtų atsakyti taip: „Esu dėkinga jai, kad išauklėjo tokį sūnų“. Tuo reikėtų ir apsiriboti.

Jeigu moteris pradėjo abejoti dėl santykių perspektyvos su mylimuoju, vis dažniau susimąsto, kad reikėtų išsiskirti, jai nederėtų skubėti savo dvejonėmis dalintis su partneriu. Net po nedidelio konflikto ištarta frazė, kad jau, galbūt, atėjo laikas išsiskirti, gali tapti nutraukimo priežastimi. Todėl, prieš ištariant kažką panašaus, reikėtų viską bent dešimt kartų apgalvoti.

Korektiškai partneriui pateiktas konkrečių pretenzijų sąrašas gali viską pakeisti. Greičiausiai paaiškės, kad visi „neišsprendžiami“ prieštaravimai tarp jų – išsprendžiami.

Štai ko psichologai nerekomenduoja nutylėti:

1. Sveikatos problemų

Partneris, su kuriuo planuojate ilgalaikius santykius, turėtų žinoti apie jūsų ligas. Juo labiau, jei jos rimtos. Priešingu atveju, galite neišvengti skaudžių išgyvenimų ir nusivylimų.

2. Noro turėti vaikų arba sąmoningo noro neturėti jų

Vaikų klausimą reikėtų aptarti dar gerokai iki vedybų. Dauguma žmonių kuria šeimas, nes nori turėti vaikų. Štai kitiems pakanka mylimo žmogaus šalia. Bet kuriuo atveju, jūsų požiūrį į vaikus mylimasis turėtų žinoti iš anksto.

3. Problemų dėl įstatymų pažeidimo

Jeigu tokie faktai paaiškės po to, kai judu susituoksite, tai gali iš esmės apsunkinti jūsų santykius.

4. Gaunamų pajamų

Šeimos biudžetą ir pragyvenimo lygį geriau apsiskaičiuoti iki bendro gyvenimo pradžios. Kiekvienas turi pamatyti, kas jų laukia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.