Komedija „Vienas namuose“ moko vaikus, kaip reikia žudyti žmones

Tikriausiai nėra nė vieno lietuvio, kuris nematė komedijos „Vienas namuose“, kurioje herojus Kevinas, sumaniai pasinaudodamas po ranka pasitaikiusiomis priemonėmis, apsigina nuo įsilaužėlių. Vagys Garry‘is ir Marvinas dėl vaiko išdaigų nuolat patiria daugybę traumų, tačiau išlieka žvalūs ir energingi, – rašo theweek.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2013, 1:31 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:39 PM

Medikas Ryanas Clairas, peržiūrėjęs kelis filmo epizodus, nusprendė atskleisti Holivudo filmų kūrėjų triukus. Anot jo, net viena Kevino išdaiga realybėje galėtų baigtis tragiškai. Todėl, pasak R. Clairo, komedija „Vienas namuose“ moko vaikus, kaip reikia žudyti žmones.

R. Clairas tikina, kad prieš žiūrint šią komediją su savo vaikais, reikėtų mažiesiems paaiškinti, kokie pavojingi 7-mečio berniuko, ginančio savo namus, veiksmai.

Filmo scena: Маrvinas įbėga į tamsų rūsį ir griebia už virvės, manydamas, kad tai šviestuvo virvė. Po akimirkos ant jo galvos nukrenta sunkus garinis lygintuvas.

Specialisto komentaras: Tarkime, lygintuvas sveria 1,8 kilogramo. Atkreipkite dėmesį, kad šis sunkus daiktas nukrenta tiesiai ant veido vidurio. Tai reiškia, kad žmogui turėjo skilti kaukolės kaulas ir, greičiausiai, tai turėjo baigtis mirtimi.

Filmo scena: Garry‘is mėgina patekti į namą pro paradines duris, tačiau viskas baigiasi nesėkmingai: įsilaužėlis paslysta ir nukrenta ant žemės. Atsikėlęs jis užlipa laipteliais ir paima už durų rankenos, iš anksto įkaitintos mažojo namų šeimininko. Specialisto komentaras: Geležinė rankena, įkaitinta iki 400 laipsnių karščio, turėtų šviesti tamsoje. Stvėrus už tokios rankenos garantuotas trečiojo laipsnio nudegimas. Galbūt užpuolikas nebūtų praradęs rankos, tačiau tikrai būtų likę labai gilūs randai ir apriboti pažeistos rankos judesiai.

Filmo scena: Garry‘is atsargiai liesdamas durų rankeną, patenka į namą, bet nespėja žengti ir dviejų žingsnių, kaip padegama jo kepurė.

Specialisto komentaras: Įsilaužėlio viršutinė galvos dalis patenka tiesiai į ugnies liniją apie septynias sekundes. Tai gali sukelti kaukolės kaulo nekrozės vystymąsi ar net mirtį.  

Filmo scena: Маrvinas ir Garry‘is kopia laiptais, o jų viršuje – 7 metų berniukas. Ir šį kartą Kevinas apsigina nuo įsibrovėlių, mat atakuoja juos dažų skardinėmis.

Specialisto komentaras: Žinodami, kiek sveria dažų skardinė, galime užtikrintai pasakyti, kad tiems dviems vyrams turėjo skilti kaukolės dalis veido pusėje. Taip pat turėjo būti išmušti priekiniai dantys.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.