Psichologė pataria, kaip susirasti draugų

Juk taip dažnai žmonės jaučiasi niekam tikę ir apleisti aplinkinių. Dar sunkiau tiems, kurie neturi draugų. Tuomet save smerkti darosi dar lengviau. Tačiau reikia ne liūdėti susigūžus, o imtis veiksmų. Psichologė Karyn Hall pataria, kaip tai padaryti, rašo psychologytoday.com.

Psichologė Karyn Hall pataria kaip susirasti draugų.<br>123rf
Psichologė Karyn Hall pataria kaip susirasti draugų.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2013, 11:20 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 2:56 PM

Supraskite, kad normalu norėti turėti draugų

Vieniši žmonės bijo užmegzti stiprų ryšį su aplinkiniais. Vis dėlto noras įsigyti draugų yra visiškai normalus ir suprantamas. Vieniems bendravimo reikia daugiau, o kitiems – mažiau. Vis dėlto bendrauti, turėti draugų nori visi. Tai natūralu. Jei jaučiatės vienišas, jūs nesate nenormalus.

Atsikratykite kaukių

Kai einate susitikti su pažįstamais, nesistenkite būti tobulas. Originalūs žmonės daug greičiau susiranda draugų nei tobulybės. Tiesa, ši idėja gali atrodyti baisi, tačiau tai vienintelis būdas susirasti tikrų draugų. Apsimesdamas kitokiu, nei esate iš tiesų, jūs tik pavargsite.

Išjunkite elektroninius prietaisus

Kai kurie žmonės visą savo dėmesį skiria elektroniniams prietaisams, o ne žmonėms. Jei vietoj televizoriaus žiūrėjimo ar kiurksojimo prie kompiuterio imsite bendrauti su aplinkiniais, kaip mat susirasite draugų.

Televizijos laidos ar mėgstamas serialas gali būti puikus būdas užmegzti pokalbį. Galite juos aptarti su bendradarbiais. Taip pat patartina kolegas pasikviesti į svečius ir kartu pažiūrėti vieną ar kitą filmą.

Užsiimkite kūrybinga veikla

Nuobodulys ir vienatvė yra tarpusavyje susijusios būsenos. Kūrybinga veikla gali nuvyti šalin vienišumo jausmą. Tad padarykite nuotraukų koliažą, gaminkite maistą, megzkite, tapykite, dainuokite ar susiraskite kitą jums patinkantį užsiėmimą.

Įveikite savo baimes

Vienišiausi žmonės jaučiasi tuomet, kai ko nors bijo. Dirbdami su savo baimėmis ir galiausiai jas įveikę jūs nebesijausite apleisti aplinkinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.