Rūpinimasis draugais gali išgelbėti pasaulį

Craigas Kielburgeris buvo vos 12 metų, kai nuvyko į Indiją įvertinti realaus vaikų darbo išnaudojimo. Keturiolikmetė Malala Yousafzai stojo į kovą prieš talibaną už moterų teisę įgyti išsilavinimą. Individualūs paaugliai ir įvairios organizacijos, pavyzdžiui Paauglys aktyvistas (Teen Activist) kovoja už geresnį pasaulį, rašo sciencedaily.com.

Naujausio tyrimo rezultatai parodė, kad draugystės branginimas yra stipriai susijęs su aktyvumu visuomeninėje veikloje.<br>123rf
Naujausio tyrimo rezultatai parodė, kad draugystės branginimas yra stipriai susijęs su aktyvumu visuomeninėje veikloje.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2013, 8:18 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:11 AM

Žinoma, ne visi paaugliai įsitraukia į panašias veiklas. Vis dėlto, susiklosčius tinkamoms aplinkybėms, dar visai jaunas žmogus gali panorėti pakeisti pasaulį. Naujausio tyrimo rezultatai, išspausdinti žurnale „Journal of Youth and Adolescence“, parodė, kad draugystės branginimas yra stipriai susijęs su aktyvumu visuomeninėje veikloje.

Tyrimą atliko Kanados mokslininkai. Jie apklausė 142 paauglius, nuo 13 iki 16 metų. Paauglių klausta apie jų ateities viltis, kokius darbus norėtų nuveikti. Taip pat domėtasi, kaip jie sutaria su draugais.

„Panašu, kad paaugliai, kuriems rūpi jų draugai, suaugę pradeda rūpintis ateities kartų gerove. Rūpinimasis kitais bėgant laikui paprasčiausiai išauga“, – sakė tyrimui vadovavęs Heatheris Lawfordas. Jis pridūrė, kad šis faktas turėtų priversti susimąstyti tėvus, psichologus ir mokytojus.

Mokslininkai taip pat siekė išsiaiškinti, kuri lytis labiau rūpinasi brangiais žmonėmis. Paaiškėjo, kad draugai merginoms labiau rūpėjo nei merginoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.