Psichologės patarimai: kaip palikti jūsų nevertinantį mylimąjį?

Esu jauna mergina – man 21 metai. Turiu šiokią tokią bėdą, susijusią su meilės reikalais. Niekada gyvenime neklausiau svetimų žmonių patarimų, bet jei yra galimybė, galbūt, jūs man padėtumėte atsakyti į porą mane kamuojančių klausimų.

Ką daryti, jei jūsų vaikinas jūsų nemyli?<br>123rf
Ką daryti, jei jūsų vaikinas jūsų nemyli?<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2013, 4:34 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:10 AM

Situacija tokia: esu beviltiškai įsimylėjusi vaikiną, kuris man nepuoselėja tokių jausmų, kaip aš jam. Mes susitinkame vakarais, tačiau labai retai.

Anksčiau galvojau, kad dominu jį taip, kaip jis mane, bet, pasirodo, klydau... Stengiausi jį užmiršti, bet mūsų neaiškūs santykiai prasidėjo iš naujo. Man labai sunku, nebežinau, ką daryti. Blogiausia, kad tarp mūsų yra buvę šis tas daugiau negu vakariniai susitikimai...

Jaučiuosi įstrigusi kažkokiame sūkuryje. Net neįsivaizduoju, kur jis mane nuneš. Man labai sunku ir nežinau, kam galėčiau viską išpasakoti. Nežinau, ar turiu tokią draugę, kuri išklausytų ir nesmerktų.

Jis man yra sakęs, kad nenori rimtų santykių. Tačiau keletą kartų pasakė, kad galėčiau būti ta vienintelė. Patarkite, ką man daryti.

Jau neberandu jėgų kovoti su savimi. Aš suprantu, kad turėčiau padėti tašką, bet negaliu, nes kiekvienas jo žvilgsnis ar prisilietimas mane ištirpdo.

Be to, dėl šio vaikino sugebėjau palikti žmogų, kurį tikrai labai mylėjau. Vis dėlto šiam vaikinui pajutau dar stipresnį jausmą.

***

Atsako psichologė Lina Gudaitė

Panašu, išgyvenate nemažai prieštaringų jausmų, sumaišties, pasimetimo, kančios. Esate kupina abejonių, kaip toliau elgtis, ką pasirinkti. Sakote, kad esate beviltiškai įsimylėjusi. Jūsų vaikinas nepuoselėja tokių pat jausmų, kaip jūs, susitinkate su juo labai retai – be abejonės, tai jums gali kelti nemažai pykčio ir nusivylimo, o racionalus sprendimas būtų labai aiškus.

Tačiau jums norisi tikėti, kad vis dėlto galėtumėte būti jam ta vienintelė. Juk taip norisi mylėti ir būti mylimai! Be to, ir vaikinas pora kartų sakė, kad galėtumėte būti ta vienintelė, tačiau jis taip pat sakė, kad nenori rimtų santykių, o jo elgesys tai aiškiai patvirtina.

Objektyvią tiesą ir realybę lengviau neigti, kai aistra neša tarsi sūkuryje. Juk taip gera būti įsimylėjusiai, nors ir be vilties, nors ir matote, kad šis įsimylėjimas negali peraugti į tikrąją meilę. Nors ir stengėtės jį užmiršti, bet vėl leidotės būti įtraukiama į neaiškius santykius ir gyventi kančioje. Nors ir suprantate, kad turėtumėte padėti tašką, bet neatrandate savyje tam jėgų, nes vaikino žvilgsnis, prisilietimas, jaučiama aistra jus tiesiog tirpdo.

Spręsti jums: ar ir toliau neigsite realybę, liksite pasyvi ir leisitės aistros tirpdoma, ar vis dėlto prisiimsite atsakomybę už savo jausmus, santykius, kurie jūsų netenkina, ir priimsite tvirtą ryžtingą sprendimą.

Taip jau yra, kad santykius kuria du žmonės. Ir jie abu turi norėti juos kurti. Jei vienas iš partnerių nededa pastangų, nepuoselėja jausmų, tuomet santykiai pasmerkti mirčiai. Įsimylėjimas dar negarantuoja, kad meilė savaime augs. Meilė nenutinka savaime. Meilei puoselėti reikia abiejų žmonių pastangų.

Suprantama, ryžtingai pasirinkti ir nutraukti santykius, nėra paprasta. O ir žengusi tvirtą žingsnį nepasijusite iš karto puikiai. Jums teks išgyventi skyrybas – išgedėti, išliūdėti, apverkti žlugusias viltis, lūkesčius. Todėl nelikite viena, palaikymo semkitės iš artimų žmonių, iš draugų, kuriais pasitikite. Tačiau perėjusi šį nelengvą etapą tik sustiprėsite, labiau subręsite ir būsite pasiruošusi kurti naujus abipusius santykius. Esate dar labai jauna, tad laikas ir galimybės jūsų pusėje! Stiprybės, ryžto ir drąsos jums!

Turite klausimų psichologui? Rašykite mums psichologas@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.