10 patarimų, kaip išvengti nesklandumų santykiuose

Buvimas su antrąja puse 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę į jūsų gyvenimą gali atnešti ne tik daug džiaugsmo, tačiau taip pat ir nemažai įtampos. Tokiu metu menkiausias ginčas su mylimuoju gali sugadinti nuotaiką, ir santykiai gali imti byrėti. Štai keli patarimai, kurie padės apsisaugoti nuo galimų nesklandumų:

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 23, 2013, 1:11 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:15 PM

1. Nesistenkite kontroliuoti savo partnerio. Nesistenkite paversti jo savo kopija, kuris darys ir galvos taip pat, kaip jūs. Tai – neįgyvendinama užduotis, o partneris, pajutęs jūsų dominavimą, greičiausiai, papustys padus.

2. Neimkite visko giliai į širdį. Jūsų partnerio nuotaika staiga sugedo ir jis nori pabūti vienas? Leiskite. Nepulkite savęs graužti ir manyti, kad tai – jūsų kaltė.

3. Prisiminkite smagius laikus. Ypač, jeigu jūsų santykiai ėmė byrėti. Priminkite sau, kiek daug nuostabių akimirkų kartu patyrėte ir kaip gera būti kartu, kai nesipykstate.

4. Daugelį net ir paprasčiausių dalykų darykite kartu. Nesvarbu, ar tai kassavaitinis apsipirkimas, ar šuns maudymas, ar vakarienės gaminimas, o gal tiesiog serialų žiūrėjimas gulint ant sofos.

5. Galvokite, ką sakote. Juk yra priežastis, dėl kurios visuose straipsniuose apie laimingą santuoką figūruoja šis teiginys. Nebūkite tiesmuki, nesakykite: „Tu visuomet vėluoji“, „Tu nedarai to ar ano“. Verčiau savo nuomonę išsakykite švelnesniu būdu, pradėkite sakinį: „Jaučiuosi taip, lyg...“, „Privertei mane jaustis...“.

6. Nuolat lieskite vienas kitą. 

7. Žinokite vienas kito silpnąsias vietas. Būkite supratingi ir nesistenkite tų silpnybių priminti, kai pykstatės. Jeigu jūsų partneriui blogai, būkite itin maloni, ir, patikėkite, kai jus kamuos prasta nuotaika, partneris prisimins jūsų gerumą ir atsilygins tuo pačiu.

8. Būkite taktiški ir konflikto metu neišberkite visų piktų žodžių, kurie knibžda jumyse. Tikėtina, kad vėliau labai stipriai dėl to gailėsitės.

9. Nesistenkite visos santykių naštos pakelti viena. Jeigu visus konfliktus užglaistote tik jūs, gali būti, kad net nesistengiate šios atsakomybės perduoti partneriui. Galiausiai pasijusite taip, lyg būtumėte žmogus, kuris nuolat gelbėja santykius, o jūsų partneris jausis taip, lyg būtų įspraustas į rėmus ir nuolat kontroliuojamas.

10. Tyla – ne visuomet gera byla. Patylėti pravartu, kai apsipykstate, tačiau nešnekėti dienų dienas – beprotybė. Toks akibrokštas tikrai paliks ryškų pėdsaką jūsų santykiuose. Kuo ilgiau nešnekėsite su partneriu, tuo didesnis taps net ir mažiausias argumentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?