Ar dirbate tinkamą darbą?

Ar daugelis iš mūsų galėtų pasakyti, kad dirba savo svajonių darbą? Tinkamas karjeros pasirinkimas neabejotinai daro įtaką mūsų gyvenimo kokybei, mat dirbdami mėgiamą darbą tampame gerokai laimingesni, o būdami laimingi ir aplinkinius priverčiame jaustis gerai. Kita vertus, jeigu kiekviena diena darbe – it didžiausia kančia, net ir didžiausi pasiekimai tampa menkaverčiai. Jeigu sutinkate su dauguma šių punktų, laikas rimtai apsvarstyti galimybę pakeisti darbą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2013, 8:28 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:03 PM

Nuolat skundžiatės savo darbu. Nesvarbu, kokią užduotį gaunate iš darbdavio – nuolat verkšlenate ir piktinatės. Tai – pats geriausias rodiklis, kad jums darbas neteikia laimes, o taip yra todėl, kad dirbate blogą darbą.

Nesididžiuojate tuo, ką veikiate. Kai pažįstami jums pažeria klausimų apie jūsų darbovietę, darbo pobūdį, santykius su kolegomis, jūs kaip mat pakeičiate temą arba tiesiog numojate į tai ranka, nes neturite nieko įdomaus, ką galėtumėte papasakoti. Tai – dar vienas ženklas, kad puoselėjate jums netinkančią karjerą.

Jums stinga motyvacijos, o ryte keltis į darbą – tikra kančia. Jeigu dirbtumėte mylimą darbą, kiekvieną rytą džiaugtumėtės atėjusia nauja, produktyvia diena. Tačiau jeigu kiekvieną rytą pramerkus akis norisi apsisukti ant kito šono ir garsiai nusikeikti – laikas sunerimti.

Jūs – prastas darbuotojas. Žmonės mėgaujasi darbu, jei jaučia, kad jį atlieka gerai ir pasiekia puikių rezultatų. Tačiau jei jums nuolat nesiseka – nenuostabu, kad jaučiatės nelaimingas ir jums stinga vidinės ugnelės.

Vis žvilgčiojate į laikrodį ir laukiate darbo pabaigos. Visiems pasitaiko dienų, lyg tyčia, kai minutės slenka labai lėtai, o darbo pabaiga, rodos, niekuomet neateis. Tačiau jeigu taip jaučiatės kiekvieną dieną, reiškiasi, kad esate tikrai netinkamoje vietoje.

Neturite jokių siekių darbe. Įdomiausia dalis darbe – stengtis įrodyti sau, kad gali pasiekti vienokį ar kitokį užsibrėžtą tikslą, nesvarbu, kas tai bebūtų: parašyti geresnį straipsnį, dirbti daugiau negu kolegos ar tiesiog įgyvendinti didelį projektą. Tačiau jeigu neturite absoliučiai jokių siekių darbe – pats laikas juos užsibrėžti ar ieškoti tokio darbo, kuriame jūsų lauktų iššūkiai.

Dirbate tik dėl pinigų. Daugelis iš mūsų pasirenka didesnę algą ir nemėgiamą darbą, užuot užsiėmę mylima veikla, negarantuojančia didelių pajamų – štai tuomet, tikėtina, visi prieš tai buvę punktai tampa tikrų tikriausia realybe.

Jūsų gebėjimai nedera su dirbamu darbu. Visi mes turime tam tikrą išsilavinimą ar gebėjimų, tinkamų vienam ar kitam darbui. Ir tik dirbdami įmonėje, kurioje jaučiamės kompetentingi ir naudingi, galime pajusti pilnatvę. Tad jeigu jaučiate, kad darbovietėje neatsiskleidžia tikrieji jūsų talentai ar gebėjimai – galbūt laikas iš naujo peržvelgti darbo pasiūlymus?

Dažnai pavydite kitų žmonių karjeros. Tikriausiai pažįstate bent vieną žmogų, kurio darbas jums atrodo širdžiai mielas, ir tikite, kad atsidūrę jo pozicijoje, būtumėte kur kas pranašesnis ir kone dvigubai geresnis darbuotojas. Tad paklauskite savęs: kas gi jus stabdo, jei pats žinote, ko norite?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.