Kodėl premjero žmona J.Butkevičienė skaito psichologines knygas?

Neretai susidūrę su gyvenimo išbandymais nerandame jėgų išlaikyti optimizmą ir išspręsti problemą. Ne visada padeda ir artimieji, dvasininkai ar psichologai. Ar tikimės dvasios tvirtybę atgauti skaitydami psichologinę literatūrą?

J.Butkevičienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
J.Butkevičienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 18, 2014, 8:51 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:42 AM

Lietuvos premjero Algirdo Butkevičiaus žmona Janina Butkevičienė: „Pernai su vyru ilsėjomės Kanarų salose. Mėgaudamasi saule ir jūra skaičiau Paulo Youngo „Trobelę“. Buvau girdėjusi apie šią knygą įvairių atsiliepimų, tad norėjau susidaryti savo nuomonę. Joje aprašomas į baisų sielvartą puolusio žmogaus, patyrusio didžiulį emocinį smūgį, bandymas susigrąžinti vidinę pusiausvyrą.

Knygos potekstė ta, kad mes kiekvienas savo širdyje galime pasistatyti mažą trobelę ir ten ieškoti priebėgos ištikus dideliems gyvenimo smūgiams.“

Dizainerė Viktorija Jakučinskaitė: „Esu varčiusi nemažai įvairių psichologinių knygų ir ne vieną sudominusią įsigijau. Bet prisipažinsiu – nė vienos nesu perskaičiusi iki galo. Norėčiau konstruktyviai parašytos knygos, kurioje būtų pateikta tik svarbi informacija be bereikšmių žodžių.

Dėl šios priežasties kartais didesnį poveikį man daro psichologiniai straipsniai, nes ten tiksliai sudėliotos mintys, nėra pilstoma iš tuščio į kiaurą.

Aš ir neturėdama problemų mėgstu savęs pažinimo knygas – mane domina žmonių santykių puoselėjimas, savirealizacija, vaikų auklėjimo klausimai.“

Dainininkė Rūta Ščiogolevaitė: „Įvairiais gyvenimo etapais skaičiau psichologinio pobūdžio knygas. Štai lentynoje matau Rūtos Bačiulytės knygą „Ėriukas vilko kailyje“, Johno Gray „Vaikai kilę iš dangaus“. Nė vienoje knygoje neieškau vienos genialios minties.

Beveik pusantrų metų lankiau psichoterapijos kursą. Daug sužinojau apie žmogaus psichiką, asmenybės reakciją į reiškinius.

Psichologija man įdomus mokslas, nes esu linkusi analizuoti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.