Kokią naudą masturbacija teikia vyrams, o kokią – moterims?

Sekso pokalbiams visada rasite daug pikantiškų temų. Viena jų – lytinis savęs patenkinimas. Masturbacija ilgą laiką buvo smerktina. Dar dabar yra šalių, kur lytinis savęs patenkinimas draudžiamas įstatymu. Bet Vakarų pasaulyje lytinio savęs patenkinimo temos nebegaubia tabu skraistė, rašoma "Gyvenimo būde".

Daugelis žmonių vis dar varžosi apie tai kalbėti ir tarti žodį „masturbacija“.<br>123rf nuotr.
Daugelis žmonių vis dar varžosi apie tai kalbėti ir tarti žodį „masturbacija“.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 23, 2014, 5:47 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 7:32 PM

Žinoma, daugelis žmonių vis dar varžosi apie tai kalbėti ir tarti žodį „masturbacija“. Bet aštuoni specialistų pateikiami faktai byloja lytinio savęs patenkinimo naudai.

1. Masturbacija – gero sekso prielaida. Viena dažniausiai paplitusių nuomonių, kad masturbacija atstoja seksą su sutuoktiniu ar partneriu, yra iš esmės klaidinga. Taip teigia lytinio gyvenimo klausimų specialistė iš Vokietijos Heike Pinne.

Jos nuomone, lytinis savęs patenkinimas suteikia idealią galimybę tiek moteriai, tiek vyrui įsigilinti į savo kūno paslaptis, išsiaiškinti savo seksualinius troškimus ir fantazijas, bet jokiu būdu nėra lytinio gyvenimo su partneriu ar sutuoktiniu pakaitalas.

„Seksualumas, kurį patiriame su kitais žmonėmis, yra mažiausia mūsų seksualinio pasaulio dalis, – įsitikinusi specialistė. – Suprasti, ko trokšta kūnas, kur slypi jausmingiausios, lytiškai patraukliausios vietos, yra svarbi gero sekso su partneriu prielaida.

2. Masturbacija vyrams sukelia kitokias seksualines fantazijas nei moterims. Lytinis savęs patenkinimas 87 procentams vyrų ir 69 procentams moterų sukelia seksualines fantazijas. Šiuos skaičius pateikė žinomas vokiečių žurnalistas, tinklaraštininkas ir knygų sekso temomis autorius Arne Hoffmannas.

Masturbuodamiesi vyrai galvoja apie „svetimoteriavimą“, moterys dažniau – apie partnerį.

3. Veidas išduoda, kokios mintys masturbuojantis sklando moters ar vyro galvoje. Interneto tinklalapis „Beautiful Agony“ sukūrė vaizdo projektą, pagal kurį vartotojams gali būti pateiktos vaizdo juostos, kuriose įamžinti jų veidai orgazmo metu. Kiti moka, norėdami tai matyti.

Projekto kūrėjai norėjo parodyti, kad lytinis savęs patenkinimas padeda įkopti į aukščiausią palaimos viršūnę. Tai pirmiausia atsispindi veide.

4. Masturbacija nėra vien vyrų „teritorija“. Lytinis savęs patenkinimas dažnai pateikiamas kaip instrumentas vyrams, kurie neturi kantrybės, kada gi vėl galės mėgautis lytinio gyvenimo malonumais.

Teiginį, kad lytiškai save patenkina tik stipriosios lyties atstovai, paneigia statistika. 86 procentai moterų taip pat reguliariai masturbuojasi.

Abiem lytims – tiek moterims, tiek vyrams – lytinis savęs patenkinimas yra naudingas sveikatai. Medikai teigia, kad masturbacija sušvelnina moterų menstruacijų sutrikimus ir jų metu patiriamus skausmus.

Vyrams lytinio savęs patenkinimo aktas stiprina raumenų jėgą, o tai, be kita ko, užkerta kelią nepageidaujamam šlapimo išsiskyrimui.

5. Ar Billas Clintonas buvo prieš masturbaciją? Monica Lewinsky, su kuria tuometis JAV prezidentas B.Clintonas prisipažino turėjęs „nederamų santykių“, kai ši dirbo Baltuosiuose rūmuose 1995–1996 metais. Jos pasakojimu, – tik oraliniu būdu.

1994 metais B.Clintonas atleido aukštas pareigas einančią sveikatos apsaugos valdininkę, kai ši masturbaciją apibūdino kaip normalų dalyką.

6. Net „Kellogg’s“ norėjo užkirsti kelią masturbacijai. Ne, tai ne sąmojis. Praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje buvo pardavinėjami javainiai ir dribsniai, turėję stabdyti spermos išsiskyrimą ir tokiu būdu apsaugoti vaikinus nuo masturbacijos.

Tokią kampaniją sumanęs tuometis Amerikos maisto produktų koncerno „Kellogg’s“ vadovas tikėjosi išreikšti neigiamą nuostatą dėl masturbacijos. Bet jam nepavyko.

7. Lytinis savęs patenkinimas saugo nuo vėžio. Studijos apie masturbaciją autorės, Sidnėjaus (Australija) universiteto mokslininkės Anthony Santella ir Spring Chenoa Cooper teigia, kad masturbacija sumažina riziką susirgti prostatos vėžiu.

Tyrėjos teigia, kad masturbuojantis išplaunama didžioji dalis prostatoje esančios ir vėžį sukeliančios medžiagos, o tai sumažina šios ligos riziką.

8. Masturbacija – prieš diabetą. Tyrėjos A.Santella ir S.Ch.Cooper tvirtina, kad lytinis savęs patenkinimas mažina pavojų susirgti diabetu.

Pasirodo, masturbuojantis išsiskiria tas pats hormonas, kuris vadinamojo cukraus šoko metu sukelia sergančiųjų diabetu sąmonės netekimą ir gali padaryti rimtų problemų sveikatai.

Masturbuojantis iš organizmo išplaunamas šis hormonas, o tai gerokai sumažina sąmonės netekimo pavojų.

Parengė Monika JAKAITYTĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.