Operos solistė K.Zmailaitė stresą malšina neįprastu būdu

Operos solistė Kristina Zmailaitė rytais gurkšnodama kavą grožisi ant palangės loveliuose ir vazonuose sudygusiais bazilikų, surfinijų ir petunijų daigais.

„Jokios mistikos čia nėra – tai labiau žaidimas, atsipalaidavimas“, – pomėgio naudą dvasinei būsenai praskaidrinti įvardijo K.Zmailaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Jokios mistikos čia nėra – tai labiau žaidimas, atsipalaidavimas“, – pomėgio naudą dvasinei būsenai praskaidrinti įvardijo K.Zmailaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė, („Lietuvos rytas“)

Mar 26, 2015, 10:10 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 6:17 AM

Jai niekada nenutiko taip, kad į žemę subertos sėklos nesudygtų, todėl prieš keletą metų patirta sodininkystės sėkmė paakino kiekvieną pavasarį pasitikti panašiai.

„Nėra jokio vargo kovo mėnesį į vazoną pasėti dešimt sėklų. Tai užtrunka vos tris minutes, užtat rezultatai džiugina. Daigai greitai prasikala, stiebiasi, o gegužę juos bus galima perkelti į lauką. Daigų priežiūra – labiau malonus ritualas negu darbas. Juk tai – ne daržų ravėjimas, kuriam specialiai reikėtų skirti nemažai laiko ar ką nors kviestis į talką“, – patikino Kristina.

Gėlių daigams nereikia išskirtinės priežiūros – juos tereikia auginti šviesioje vietoje ir nepamiršti palaistyti.

„Jeigu vazonai stovi virtuvėje prieš nosį, kaip galima pamiršti juos palieti vandeniu? Nėra jokių problemų“, – smagiai nusiteikusi apie gėlininkystę pasakojo pašnekovė.

Ūgtelėjusius daigus tenka išskirstyti – persodinti į didesnius vazonėlius, kuriuose jie dar geriau suvešėtų. Tačiau tai darydama operos solistė kartais net neužsimauna guminių pirštinių – jai malonu suleisti rankas į žemę.

„Jokios mistikos čia nėra – tai labiau žaidimas, atsipalaidavimas“, – pomėgio naudą dvasinei būsenai praskaidrinti įvardijo K.Zmailaitė.

Žinoma, garsi moteris neužsiimtų tokia veikla neturėdama kur tų daigų sodinti lauke.

Operos solistai Edmundas Seilius ir K.Zmailaitė savo rankomis kas pavasarį puoselėja nuosavo namo Vilniaus pakraštyje aplinką – kieme auga nemažai vaismedžių, vaiskrūmių ir Kristinos iš sėklų išaugintų surfinijų, petunijų kerų.

Be gėlių, operos solistė vasarą lysvėse augins ir prieskonių, daržovių, kurių pakaks tik tam sezonui. Tačiau vėlgi – ne kuo didesnė nauda jai rūpi.

„Suleidusi rankas į žemę patiriu gerą įžeminimą – dingsta bet koks stresas“, – sakė operos solistė, kuriai ravėti savo gėlių darželį ir daržovių lysves – irgi malonumas.

„Kartais menininkai pernelyg sureikšmina savo profesiją, darbą ir dėl to jie kratosi buities. Tačiau man, kad pasisodinu kelias gėles ar namie išsiplaunu grindis, karūna tikrai nenukrinta“, – tikino pašnekovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.