Psichologė patarė stilistei: „Vaiko poreikių nevalia paminti“

Dar metukų neturinti sūnų auginanti stilistė Agnė Jagelavičiūtė turėtų pirmiau paisyti ne savo, o mažylio poreikių. Savaitgalį į kiną su vyru Mantu Volkumi išėjusi garsioji stilistė savo poelgiu parodė ne tik tai, kad nori pailsėti, pabūti dviese su sutuoktiniu ar stiprinti su juo santykius, bet ir tai, jog motinos bei tėvo pareigos gali šiek tiek palaukti.

Argi vaikas turi augti sau, o motina gyventi sau? Toks įspūdis susidaro ir iš A.Jagelavičiūtės lakstymų su vyru M.Volkumi po kino teatrus, vakarėlius, televizijos laidas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Argi vaikas turi augti sau, o motina gyventi sau? Toks įspūdis susidaro ir iš A.Jagelavičiūtės lakstymų su vyru M.Volkumi po kino teatrus, vakarėlius, televizijos laidas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilnietė psichologė-psichoterapeutė Ž. Arlauskaitė tvirtino, kad porai pabūti tiktai dviese yra naudinga, jeigu kūdikį auginanti motina su vaiku praleidžia labai daug laiko ir pavargsta.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Vilnietė psichologė-psichoterapeutė Ž. Arlauskaitė tvirtino, kad porai pabūti tiktai dviese yra naudinga, jeigu kūdikį auginanti motina su vaiku praleidžia labai daug laiko ir pavargsta.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jul 22, 2015, 12:40 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 5:10 PM

Vilnietė psichologė-psichoterapeutė Žydrė Arlauskaitė tvirtino, kad porai pabūti tiktai dviese yra naudinga, jeigu kūdikį auginanti motina su vaiku praleidžia labai daug laiko ir pavargsta. Tačiau A.Jagelavičiūtė – ne iš tokių.

Ji labai daug energijos skiria konsultuodama merginas ir moteris stiliaus klausimais, dalyvaudama pramogų pasaulio renginiuose. Ši moteris nesėdi su kūdikiu ištisas paras namuose neiškišdama nosies į viešumą. Tad galima daryti prielaidą, kad Agnė nėra pervargusi nuo motinystės rūpesčių. O ėjimas į kiną tebuvo jos, o ne vaiko poreikio patenkinimas. O vaikas visgi turėtų būti svarbiau net ir už puikiausią kino juostą!

„Auginti mažą vaiką – tikrai nelengva, todėl yra gerai, jeigu tėvus gali kas nors išleisti pasivaikščioti dviese. Porai yra labai sveika pasidalyti savo išgyvenimais. Tačiau kiek sveika palikti vaiką su kitu žmogumi, reikia atsižvelgti į atžalos amžių ir ar jis yra buvęs su kitu žmogumi nei mama.

Jeigu vaikas anksčiau nebuvo paliktas su kitu žmogumi, jam gali būti šokas. Todėl mama turėtų susivokti, kokie vaiko poreikiai, ar jis gali atsitraukti nuo jos, jeigu ši su juo buvo nuolatos? Pirmiausia reikia jį pratinti palikti su močiute ar aukle nors po kelias minutes, vėliau – ilgiau. Ir tik tada spręsti, ar galima nuo vaiko atsitraukti porai valandų, pusdieniui“, – patikino psichologė-psichoterapeutė.

Auginant vaiką vyro ir moters santykiai keičiasi, nes neretai motina, atiduodama visą dėmesį kūdikiui, nebepastebi sutuoktinio, juo nesidomi. Tėvas gali jaustis pinigų uždirbėjas arba tik papildomas žmogus šalia kūdikio. Natūralu, kad vaikui labai reikalinga mama, nes jis pats nepajėgtų savimi pasirūpinti. Jeigu motinai prižiūrėti kūdikį padeda kiti artimieji, jai vertėtų nuo atžalos po truputį atsitraukti – skirti pasimatymą vyrui tam, kad su juo stiprintų santykius.

Tačiau kol vaikas neatšventė pirmojo gimtadienio, kažin ar ramia širdimi motina gali dažnai jį palikti su kuo nors kitu.

Argi vaikas turi augti sau, o motina gyventi sau? Toks įspūdis susidaro ir iš A.Jagelavičiūtės lakstymų po kino teatrus, vakarėlius, televizijos laidas.

Ar veiklą ir motinystę galima suderinti – amžinas klausimas, kuris kiršina aktyvias ir pasyvias mamytes. Viena jų, išvydusi A.Jagelavičiūtės nuotrauką, kuria ji pasidalijo eidama į kiną su vyru, papiktino supermama save laikančia moterį, kuri negailėjo karčių žodžių ne tik stilistei, bet ir scenos žvaigždėms, kurios vakarą su vaiku iškeičia į pasimaivymą ant scenos.

„Savaitgalį stilistė Agnė Jagelavičiūtė pasidalijo nuotrauka, kurioje su vyru eina į kiną. Su vyru, o kur vaikas, kurį su tuo pačiu vyru drauge sukūrė? Tikriausiai numestas auklei ar močiutėms. Darbo dienomis — nes darbas ir reikia išlaikyti šeimą, savaitgaliais — nes jauniems tėveliams reikia ir dviese pabūti?

Kelionės „tik dviese“, kai kūdikiui tebuvo keli mėnesiai... ir visu tuo viešai giriamasi. Manau, jei tai būtų kitoje šalyje, susidomėtų vaikų apsaugos tarnybos. Taip pat ne viena dainininkė, interviu teigianti, jog koncertai netrukdo motinystei. Panašu, kad tai motinystė trukdo koncertams...“, – rašė supermama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.