Psichologas: kaip išsiaiškinti – sutuoktinis ištikimas ar ne?

Lietuvoje išsiskiria penkiasdešimt procentų šeimų, ir dažniausia to priežastis – meilužiai. Jeigu jus kankina keistas jausmas, kad mylimasis susirado kitą moterį, arba esate tas vyras, kuris neužmiega spėliodamas, ką žmona išdarinėja komandiruotėje – psichologas Tomas Lagūnavičius papasakos, kaip patikrinti, ar jūsų antroji pusė ištikima.

Pirmiausia reikia apsispręsti, ar norite sužinoti tiesą.<br>123rf nuotr.
Pirmiausia reikia apsispręsti, ar norite sužinoti tiesą.<br>123rf nuotr.
T.Lagūnavičius.
T.Lagūnavičius.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 3, 2015, 3:29 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 4:46 PM

Pirmiausia reikia apsispręsti, ar norite sužinoti tiesą. Yra nustatyta, jog moterys lengviau atleidžia neištikimybę, nes jaučia didesnį atsakomybės jausmą, o štai vyrai neištikimybės atleisti nesugeba. Žinoma, ne kiekvienas vyras sužinojęs apie žmonos kavalierių puola skirtis, bet to priežastis dažniausia būna savęs nuvertinimas ar baimė, kad kitos moters, o ypač tokios, jis nebesusiras.

Tiek vyrams, tiek moterims labai svarbu suvokti, kad sužinojus apie meilužius, su ta tiesa teks kažką daryti, ir tai tikrai bus skaudu.

„Šiais laikais itin daug neištikimybės atvejų, nes viskas pasiekiama. Žmonės turi daugybę galimybių susipažinti ir suartėti. Seniau juk žmonės gyveno uždarą gyvenimą, darbuose moterų būdavo mažai, žodžiu, pagundų vyrai ir moterys sutikdavo gerokai mažiau. Dabar yra sudarytos visos sąlygos mėgautis gyvenimu visomis prasmėmis, ir žmonės rizikuoja. Pasikeitė vertybių sistema – dauguma nori jaustis gerai čia ir dabar, todėl kantrybė, susiturėjimas ar pagarba antrajai pusei dažnai turi palaukti savo eilės“, – dėsto psichologas Tomas Lagūnavičius.

Pasak jo, yra daugybė faktorių, kurie padės jums susekti, ar antroji pusė turi meilužį. Pirmiausia, tai pasikeitęs antrosios pusės gyvenimo tempas: „Anksčiau vyras ar žmona pareidavo septintą, o dabar dažnai turi užtrukti ilgiau darbe arba su draugais. Labai dažnai neištikimas žmonas dangsto jų draugės. Tad rekomenduojama tokiais atsikalbinėjimais, neva paskambink tam ir tam, tau paliudys, kur aš buvau, aklai nepasikliauti.“

Ar galima tikrinti antrosios pusės telefoną, kaip reaguoti į gražius atsikalbinėjimus ar pasiteisinimus, ir ką daryti, jeigu jūsų įtarimai pasitvirtina – visi atsakymai virtualioje konsultacijoje „Psichologas pataria“. Šia tema pristatome jums du video, kuriuose Tomas Lagūnavičius papasakos ne tik kaip sužinoti teisybę, bet ir kaip elgtis sužinojus tiesą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.