Kaip elgtis, jei tau dėmesį rodo draugės vaikinas?

Draugės vaikino rodomas dėmesys – itin nejauki situacija. Po tokio jo poelgio visuomet kyla klausimas: ar reikia jai pasakyti? Jeigu nutylėtum, būtum siaubinga draugė, bet gal taptum dar blogesne, jeigu prasitartum. Kiekvienu atveju iš pradžių turi pagalvoti apie tai, ką žinai apie savo draugę ir jos dabartinius santykius. Keli patarimai, kaip turėtum elgtis.

Prieš pranešant draugei apie vyro žygdarbius, reikėtų parodyti jam, kad jis visiškai tavęs nedomina.<br>123rf nuotr.
Prieš pranešant draugei apie vyro žygdarbius, reikėtų parodyti jam, kad jis visiškai tavęs nedomina.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 18, 2015, 8:02 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 8:44 AM

Tavo draugės asmenybės tipas

Tavo lojalumas draugei turi dvi puses. Aišku, tu nenori, kad ji būtų su vyru, kuris lenda net prie jos draugių, bet nori ir apsaugoti jos jausmus. Todėl pirma pagalvok, koks ji žmogus iš tiesų. Ar ji mėgsta pajuokauti apie savo draugo polinkį flirtuoti? O gal skaitydama paskalas apie įžymybių neištikimybę ji raukosi, kad negalėtų būti su vyru, kuris žvalgosi į kitas? Ar ji pultų draskyti akis kitai moteriai, vakarėlyje užkalbinusiai jos vyrą? Kai įvertinsi jos asmenybės tipą ir savininkiškumą, pati suvoksi, ar turi ir nori jai pasakoti.

Kaip jis elgėsi

Pagalvok, nuo ko prasidėjo tavo draugės vaikino flirtas. Ar jis, padauginęs kokteiliukų, bandė tau įtikti sakydamas, kad norėtų tokios moters kaip tu? Ar tiesiog bandė tave pabučiuoti? O gal mėgino tave įkalbėti ilgalaikiam romanui tavo draugei už nugaros? Aplinkybės, jo paties būklė (alkoholis nėra lengvinanti aplinkybė), galiausiai, jo intencijos lemia, ar verta prasitarti. Flirto būna ir nekalto, tad neverta apie tai kalbėti. Kaip gyvena tavo draugė

Tarkim, ji ką tik susilaukė vaikučio. Nepaisant džiaugsmo ir laimės, tai vienas sunkiausių periodų porai. Galbūt reiktų susilaikyti nuo naujienų, kol jos gyvenimas netaps kiek stabilesnis. Nebent žinai, kad ji labai stipri ir savarankiška moteris, tada gali nesibaimindama prasitarti apie savo patirtį su jos vyru.

Kaip elgtis su juo

Prieš pranešant draugei apie vyro žygdarbius, reikėtų parodyti jam, kad jis visiškai tavęs nedomina. Nutaikiusi tinkamą momentą, turi jo paklausti, ką jis sau leidžia tokiu elgesiu. Aišku, gali būti, kad būtent tą akimirką tau nepavyks rasti žodžių, todėl klausimą gali iškelti ir vėliau, pirmiausia apie tai, ką jis pasakys žmonai. Jei jis viską nuleidžia kaip nekaltą pokštą, neturėtų supykti, jeigu tu pasakysi, jog prasitarei jo žmonai. Bet jei jis po šių žodžių pasiunta, tikruosius ketinimus gali nujausti.

Kaip jai pasakyti

Jeigu pasiryžai su ja pasikalbėti, turi būti švelni, palaikanti ir sąžininga. Pradėk nuo to, kad tau ji rūpi ir galbūt tai nieko reikšmingo, bet ji nusipelnė žinoti. Turėk omeny, kad ji gali stoti į savo draugo pusę ir ginti jį, tada tau tektų atsitraukti. Santykių gelbėjimas yra ne tavo reikalas, turi būti sąžininga ir atvira draugė. Net jei ji supyks dėl to, ką padarė jos draugas, ir kaltins tave, turi suprasti, kad tai iš nevilties. Ir ji, ko gero, greitai grįš, kad galėtų pasiguosti ir išsipasakoti.

Galiausiai, nekaltink savęs dėl to, kas nutiko. Jeigu niekada nenorėjai nieko iš savo draugės vyro ar vaikino, jo elgesys yra ne tavo problema. Net jei būtum didžiausia flirtuotoja pasaulyje, jam tai nesuteiktų žalios šviesos bandyti apgauti savo moterį.

Parengė Kornelija Dūdaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.