Žmonai gėda, kad kiti girdi, kaip vyras ant jos šaukia

Atsako žurnalistė Daiva Žeimytė:

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-27 15:49, atnaujinta 2017-05-14 18:51

Atsako žurnalistė Daiva Žeimytė:

„Laba diena, Ramune. Esu labai labai dėkinga, kad parašėte. Pasakykite jūs man – tai jūsų vyras žino, kad jūs sunkiai sergate ir iš jūsų vis tiek tyčiojasi, ant jūsų šaukia? Kažkokia nesąmonė. Ar galima pateisint tokį žmogaus, kuris yra jūsų sutuoktinis, elgesį?

Vienareikšmiškai ne! Sveiku protu sunku man suvokti. Ramune, kodėl jūs vis dar su juo? Nemanote, kad ir susirgote dėl to, kad nuolatos esate įtampoje? O ir kaip gi jūs pasveiksite, jeigu ir toliau gyvenate toje įtampoje? Suprantu jūsų baimes likti vienai.

Bet ar tikrai ne baisiau gyventi, kai šalia psichologiškai terorizuojantis žmogus? Ar jūs vis dar tikite, kad vieną dieną jūsų vyras pasikeis ir nustos ant jūsų rėkauti? Kodėl jis tai turėtų daryti, kai jaučia, kad jūs jam nesipriešinate, kad galima jumis ir jūsų liga manipuliuoti. Juk jis jus tokia bejėgę ir sergančia gali valdyti. Bet ar jūs to norite?

Sakote, kad dėl ligos daug ko negalite. O kiti jūsų artimi žmonės? Ar jie jums negalėtų padėti? Be kita ko, ar šaukdamas ant jūsų jūsų vyras tikrai jums padeda? Man atrodo, kad jis jums dar labiau kenkia.

Mieloji Ramune, turite rūpintis ir saugoti save. Jūsų liga jums jau yra ženklas, kad pamiršote save. Kad visų pirmiausia esate jūs ir jūsų gyvenimas, jūsų norai. Jūs nusipelnėte gražaus ir laimingo gyvenimo. Ir nesate viena. Net neabejoju, kad rūpite daugeliui žmonių, kurie jums padės. Bet pačiai sau dabar svariausia esate jūs. Būtinai rašykite man, jeigu jums norėsis. Apsikabinu jus.

Su nuoširdžiausiais linkėjimais ir padrąsinimais, projekto „Nebijok kalbėti“ ambasadorė Daiva Žeimytė“.

***

Baisūs dalykai neretai vyksta pačioje artimiausioje aplinkoje. Apie tai linkę nutylėti ne tik liudininkai, bet ir pačios aukos. Patiriate fizinį ar psichologinį smurtą? Esate tokio smurto liudininkai? Netylėkite. Klauskite, prašykite pagalbos, dalinkitės savo patirtimi.

Savo klausimą įrašykite į skydelį, kurį rasite po šiuo straipsniu – atsakymą jūsų nurodytu el. paštu pateiks projekte „Nebijok kalbėti“ dalyvaujantys specialistai arba projekto ambasadorė, žurnalistė Daiva Žeimytė. Anonimiškumą garantuojame.

Specializuotų pagalbos centrų patyrusiems smurtą artimoje erdvėje įvairiuose Lietuvos miestuose kontaktai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.