Pakvieskite mamą į svečius – pailginkite jos gyvenimą keleriais metais

Labai svarbu kuo dažniau savo pagyvenusius tėvus ir senelius kviesti į svečius. Tokią išvadą padarė Kalifornijos universiteto mokslininkai. Atlikę tyrimus jie nustatė, kad tie pagyvenę žmonės, kurie dažnai matosi su savo vaikais, paprastai gyvena gerokai ilgiau už likusius.

Pagyvenusiems žmonėms santykiai su artimaisiais, ypač su anūkais, dar svarbesni, nei jauniems.<br>123rf nuotr.
Pagyvenusiems žmonėms santykiai su artimaisiais, ypač su anūkais, dar svarbesni, nei jauniems.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-14 11:18, atnaujinta 2017-04-12 05:16

Tyrimas, atliktas dar 2012 metais, apėmė 1600 žmonių. Jis buvo pradėtas, kai vidutinis dalyvių amžius buvo apie 71 metus.

Per tolesnius 6 metus 23 proc. respondentų, kenčiančių nuo vienatvės, mirė. Iš tų, kurie galėjo atsiremti į tvirtą šeimą ir vaikus, mirė tik 14 proc.

„Poreikis, kurį jaučiame visą savo gyvenimą, labai paprastas: norime bent kam nors būti reikšmingi. Ir su metais tai nedingsta“, – sakė tyrimo autorė.

Pagyvenusiems žmonėms santykiai su artimaisiais, ypač su anūkais, dar svarbesni, nei jauniems. Be to, seni žmonės ir vaikai būna patys geriausi draugai.

„Kuo vyresnis žmogus, tuo jis pakantesnis kitų netobulumui. Tuo rečiau kritikuoja kitus. Ir tuo jis geresnis draugas. Tokia draugystė jauniems gali daug duoti: seni žmonės žino, už ką iš tiesų verta kovoti, o už ką – ne, – sakė autorė.

Taigi, kvieskite savo tėvus į svečius bent jau šventėms. Skatinkite savo vaikų meilę seneliams ir senelėms. Moksliniai tyrimai rodo, kad tai – labai svarbu visoms kartoms. Ir, gali būti, tai vienas iš tikrosios laimės ingredientų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.