Donžuanai, kazanovos ir alfonsai: kuo jie skiriasi?

Jeigu vyras giriasi pasimylėjęs su daugybe moterų, tai gali būti panašu į tiesą. Seksualiniai kompleksai yra sąmoningi arba nesąmoningi žmogaus išgyvenimai, darantys įtaką jo seksualiniam elgesiui, gyvenimo būdui, mąstymui, potraukiams, bendravimui.

 Jeigu vyras giriasi pasimylėjęs su daugybe moterų, tai gali būti panašu į tiesą. <br> 123rf nuotr.
 Jeigu vyras giriasi pasimylėjęs su daugybe moterų, tai gali būti panašu į tiesą. <br> 123rf nuotr.
 A.Kaluginas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 A.Kaluginas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

May 27, 2018, 2:09 PM, atnaujinta May 27, 2018, 2:57 PM

Vyrų ir moterų psichologinius bei seksualinius kompleksus, jų priežastis ir pasekmes aprašęs psichologas Andrius Kaluginas suskaičiavo net šimtą tokių darinių.

Tarp įvairių kompleksų aprašyta ir tai, kas būdinga donžuano, kazanovos ir alfonso psichologiniam vyro tipui.

Psichologas A.Kaluginas teigė, kad kompleksai nėra liga ar yda kaip persivalgymas, puikybė ar girtuokliavimas.

Todėl kiekvienas žmogus gali rasti dalelę savęs ar atpažinti tam tikrus bruožus, kuriuos A.Kaluginas išnagrinėjo savo knygoje „Complexus Amoris“.

– Kas išduoda, kad vyras linkęs užmegzti ne vieną meilės ryšį?

– Donžuanas – tai psichologinis tipas, priskiriamas prie lengvabūdiškų plevėsų. Tokie vyrai lengvai užmezga santykius ir lengvai juos nutraukia.

Donžuanas elgiasi kaip nenuilstantis širdžių ėdikas. Klasikinis jo elgesys yra suvilioti, pasidžiaugti ir pakelti sparnus ieškoti kitos. Dažniausiai sako, kad ieško tos tikrosios, idealios moters, tačiau išties labiau trokšta naujų įspūdžių.

– Kodėl moterys, iš kurių išviliojami brangūs papuošalai, net santaupos, taip lengvai patiki vyrais?

– Sakyčiau, daugiau naudos siekia alfonso tipo vyras, o donžuanas yra tas, kuris pirmas palieka moterį, nes jis pats kenčia nuo stiprios baimės būti atstumtam. Paskui donžuaną visada velkasi sudužusių širdžių klubas, kuriam priklauso daug nusivylusių ir juo nepatenkintų moterų.

Alfonso tipo vyrams pagrindinis tikslas – pasisavinti svetimą turtą. Alfonsas užburia moterį savo žavesiu, jis gali nesiekti jokio seksualinio kontakto, jam tai nėra labai svarbu.

Alfonsas nuolat rezga įvairias pinkles, iš esmės jam netgi nesvarbu, ar moteris jį myli, jam svarbiau, kad juo pasitikėtų, o jis galėtų daryti jai įtaką.

– Kas būdinga kazanovai?

– Tai – idealus meilužis. Kazanovos tipo vyras stengiasi žaismingai suteikti malonumą savo partnerei. Kazanova palieka gerus prisiminimus, todėl gali bet kuriuo metu paskambinti savo buvusiai meilužei, pakviesti ją išgerti arbatos, ir ji ateis.

Kazanova nesiorientuoja į jausmus, donžuanui jausmai svarbiau nei maistas ar valgis, jis siekia, kad moteris jį įsimylėtų, o praktiškiausias iš jų yra alfonsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.