Prie lango, prie tako ar per vidurį? Jūsų paslaptis kaip ant delno

Kai skrendate lėktuvu, kur labiausiai mėgstate sėdėti – prie lango, per vidurį ar prie tako? Pasirodo, tai svarbu. Psichologai Jonathanas Brickeris iš JAV Vašingtono universiteto ir Becky Spelman iš Londono teigia, kad pagal tai, kokią vietą žmogus renkasi lėktuve, galima nusakyti jo charakterį ir netgi įminti jo asmenybės paslaptį.

 Prie lango, prie tako ar per vidurį? <br> 123rf nuotr. 
 Prie lango, prie tako ar per vidurį? <br> 123rf nuotr. 
 Prie lango, prie tako ar per vidurį?<br> 123rf nuotr.
 Prie lango, prie tako ar per vidurį?<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 8, 2018, 12:46 PM, atnaujinta Oct 8, 2018, 1:08 PM

Taigi, kokią vietą esant galimybei renkatės?

Prie lango

Vieta prie lango, be abejonių, pati patogiausia: prieš jūsų akis atsiveria įspūdingi vaizdai, be to, visada galite atsiremti į sieną, jūsų neužkliudys taku einantis keleivis ar kas nors iš ekipažo narių.

Kita vertus, tai nelabai patogu, jeigu staiga užsinorėsite nueiti į tualetą. Visgi daugelis mėgsta sėdėti prie lango dėl gražių vaizdų. Tuo tarpu psichologai tokį pasirinkimą interpretuoja kitaip.

Specialistų nuomone, žmonės, kurie renkasi būtent šią vietą, tiesiog nori sukurti savo asmeninę erdvę net lėktuvo salone. Taip jie save izoliuoja nuo kitų keleivių.

Tokiems žmonėms patinka viską kontroliuoti, jie egoistiški ir valdingi, o taip pat lengvai susierzina. Daugeliu atvejų jie pasikliauja tik savimi, o kitais – tik labai retais atvejais.

Svarbiausia jų pasąmonės paslaptis – noras būti lyderiu ir vienatvės siekis.

Per vidurį

Jeigu jums patinka sėdėti per vidurį esančiose vietose, tai rodo, kad esate labai suprantantis ir neįnoringas žmogus su gana neaukštais reikalavimais.

Be to, jūs visiškai ne prieš būti užspaustas tarp dviejų žmonių. Psichologai teigia, kad žmonės, kurie renkasi vietas per vidurį, paprastai yra labai aktyvūs įvairiose socialinėse sferose.

Jie optimistiškai žiūri į kylančias problemas ir neypatingai ilgai apie jas mąsto. Jie neturi išankstinių nuostatų, yra lojalūs, kantrūs, todėl bet kokius gyvenimo pokyčius priima lengvai ir greitai prisitaiko prie naujų aplinkybių.

Pagrindinė jų pasąmonės paslaptis – siekis būti pastebėtiems.

Prie tako

Tiems keleiviams, kurie mėgsta vietas prie tako, būdinga beprotiška meilė laisvei.

Specialistai tikina, kad tokie žmonės paprastai yra introvertai. Jie nelabai daug kalba su žmonėmis ir juos nelabai jaudina aplinkinių gyvenimas.

Tokie keleiviai dažnai būna neramūs ir jaučia stiprų norą kontroliuoti viską aplink. Kartais prieina iki to, kad gali kontroliuoti visą keleivių eilę. Bet, skirtingai nuo keleivių, mėgstančių sėdėti prie lango, jie taip greitai nesusierzina.

Didžiausia jų pasąmonės paslaptis – troškimas būti geresniais už kitus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.