Emocinės paramos knyga jaunimui – visose Lietuvos bibliotekose

Emocinės paramos jaunimui knyga „Draugo laiškai“ pasieks visas Lietuvos viešąsias bibliotekas bei mokyklų bibliotekas ir taip taps dar labiau prieinama su psichologiniais ir emociniais sunkumais susiduriantiems jauniems žmonėms.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2018, 4:32 PM

Šiandien, spalio 10 dieną, kuomet minima Pasaulinė psichinės sveikatos diena, „Jaunimo Linija“ atkreipia dėmesį į jaunimo ir vaikų emocinę ir psichinę sveikatą ir skatina kalbėti apie būdus, kaip ją gerinti. „Jaunimo Linijos“ savanorių parengta ir išleista knyga „Draugo laiškai“ iki metų pabaigos pasieks Lietuvos miestų ir miestelių viešąsias bibliotekas ir jų filialus – iš viso 1280 bibliotekų.

„Jauniems žmonėms dažnai sunku pradėti kalbėtis apie sunkumus su artimaisiais ar draugais, o „Draugo laiškai“ yra puiki priemonė ieškoti atsakymų jau kažkieno kito užduotuose klausimuose. Labai svarbu, kad knyga bus prieinama nemokamai ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir miesteliuose bei kaimuose – visur, kur yra bibliotekų filialai – nes regionuose jaunuoliai turi dar mažiau galimybių gauti psichologinę pagalbą“- sako „Jaunimo Linijos“ vadovė Agnė Mažvilaitė.

Knygoje „Draugo laiškai“ yra savanorių atrinkti realių žmonių realūs laiškai, kuriais jie kreipėsi pagalbos į „Jaunimo liniją“. Anonimiškuose laiškuose aptariamos įvairios temos: draugystė, meilė, santykiai šeimoje, netektys, krizė, taip pat kitos gyvenimiškos problemos ir natūralūs, žmogiški jausmai, kuriuos ne visada lengva ištverti vienam, nesulaukiant artimųjų ar specialistų pagalbos.

„Didžiulė knygos vertė ta, kad jaunų žmonių laiškuose atskleidžiami skaudūs išgyvenimai primena, kad su sunkumais susiduriantis žmogus nėra vienas – yra ir kitų žmonių, susiduriančių su panašiais iššūkiais, keliančių tuos pačius klausimus. Jau vien to žinojimas gali suteikti šiek tiek paguodos ir paramos, “ – knygos anotacijoje rašo psichologė Dr. Lina Gervinskaitė-Paulaitienė

Pasaulio Sveikatos organizacijos duomenimis, pusė visų psichologinių ligų prasideda jaunuoliams nuo 14 metų, tačiau didžioji dauguma ligų taip ir lieka nepastebėtos ir negydomos. 2017 metais „Jaunimo linijos“ atlikta Lietuvos gyventojų apklausa parodė, kad net 70 proc. žmonių patiria emocinių sunkumų, tačiau daugiau nei 60 proc. nenori ar neranda, kaip tuo pasidalinti.

Knygą „Draugo laiškai“ platinti po Lietuvos viešąsias bibliotekas „Jaunimo linijai“ padeda Lietuvos bibliotekininkų draugija. „Jaunimo linija“ kartu su Ugdymo plėtotės centru knygas „Draugo laiškai“ iki metų pabaigos perduos ir visoms Lietuvos mokyklų bibliotekoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.