Požymiai, kad priešais jus – energijos vampyras. Kaip nuo jo apsisaugoti?

Gal jūs juos vadinate ne „energijos vampyrais“, o tiesiog „nemaloniais žmonėmis“, bet faktas, kad pabuvę šalia kai kurių žmonių mes jaučiamės išsunkti ir suvargę. Jeigu su tokiu nemielu bendradarbiu ar giminaičiu vis tiek turite bendrauti, galite pamėginti apsisaugoti nuo jo neigiamo poveikio.

 Pabendravę su energijos vampyru jaučiamės pavargę ir nelaimingi.<br> 123rf nuotr.
 Pabendravę su energijos vampyru jaučiamės pavargę ir nelaimingi.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2018, 2:38 PM

Iš pirmo žvilgsnio energijos vampyrai atrodo kaip visi kiti žmonės. Tačiau jie turi mažai savos energijos, todėl stengiasi jos atsargas papildyti, pasisemdami jos iš aplinkinių. Jie skatina žmones emocijų protrūkiui, kurio metu išsiskiria neigiama energija. Tuomet jie ja pasistiprina. Dauguma  vampyrų taip daro ne tyčia, o intuityviai, bet aplinkiniams nuo to ne lengviau.

Priešais jus – energijos siurbikas, jei pabendravę su juo jaučiatės pavargę, sumišę, gal net pradeda skaudėti galvą ar apima miegas. Po kurio laiko gali apimti sunkiai paaiškinamas liūdesys, o gal jausitės dirglūs ir nervingi.

Greta tokio žmogaus labai sunku dirbti – nepavyksta susikaupti, trūksta motyvacijos, norisi greičiau sprukti namo.

Dauguma energijos vampyrų – dideli egoistai, galvojantys tik apie savo poreikius bei rūpesčius. Kai kurie jų tyčia provokuoja konfliktus. Kiti konfliktų nekursto, tačiau labai mėgsta viskuo skųstis, ir skundžiasi tol, kol klausytojai persiima jų prasta nuotaika.

Su tokiais žmonėmis vertėtų bendrauti kuo mažiau, jeigu tai įmanoma. O jeigu kartu su jais dirbate ar gyvenate, vertėtų pasirinkti vieną iš kelių būdų, kuriais galima apsiginti nuo jų įtakos.

Susikurkite energetinį kupolą. Kai pajuntate, kad nemalonus žmogus nori išprovokuoti jūsų emocijų protrūkį ar labai įsijautė skųstis, mėgina jus įtraukti į tuščią niekaip nesibaigiantį pokalbį, įsivaizduokite, kad esate po apsauginiu kupolu. Jis stiklinis ar plastikinis, šviesą ir garsą praleidžia, tačiau saugo jus nuo negatyvios pašnekovo energijos ir neleidžia ištekėti jūsiškei. Maža to, galite įsivaizduoti, kad kupolo paviršius – veidrodinis ir visas neigiamas emocijas jis grąžina pašnekovui atgal. Tikriausiai jis nuo to pasijus suirzęs, nepatenkintas ir netrukus nueis ieškoti kitos aukos.

Pasilaikykite savo energiją sau. Jeigu apsauginį kupolą įsivaizduoti jums sunkiai sekasi, tai pasistenkite savąją energiją „užrakinti“ savyje, pasirinkę tinkamą gynybinę poziciją. Galimi keli tokios pozos variantai. Patikimiausias iš jų – sukryžiuoti rankas ant krūtinės. Tada energijos tikrai neprarasite. Kai kurie žmonėms geriau pasijunta, ir sukryžiavę kojas, sugniaužę kumščius ar nemačiomis sukryžiavę didįjį ir rodomąjį pirštą.

Ignoruokite jų plepalus. Kai energinis vampyras mėgins jus įtraukti į ginčą, laidydamas jums nemalonias replikas, pasistenkite visiškai ignoruoti tai, ką girdite. Gali būti sunku neatsikirsti ir neįsivelti į diskusiją, bet stenkitės suimti save į rankas, gūžtelėti pečiais ir nutylėti. Abejingumas padeda išlaikyti saugų atstumą ir atvėsina nemalonų pašnekovą kaip šaltas vanduo. Nesulaukęs iš jūsų jokių emocijų, jis greitai nustos jumis domėtis.

Jeigu nutylėti neišeina, nes iš jūsų pageidauja aiškaus atsakymo į klausimą, kalbėkite tyliai, ramiai ir santūriai, nekelkite balso.

Susilaikykite nuo patarimų. Jei nemalonus žmogus linkęs nuolat viskuo skųstis, nerodykite jam, kad jo klausotės. Jeigu žmogus vis prašo pagalbos ar patarimo, stenkitės atpažinti, kada tai būtinybė, o kada – tiesiog energinis vampyrizmas. Jeigu jūsų patarimai sulaukia daugybės argumentų, kad jam jų laikytis neišeina, negaiškite laiko ir venkite su tokiu žmogumi bendrauti.

Skleiskite pozityvias bangas. Aptikę savo aplinkoje energinį vampyrą, įsivaizduokite, kad link jo siunčiate pozityvios energijos, atleidimo ir meilės bangas. Kadangi šie žmonės minta neigiama energiją, pajutę nuo jūsų teigiamų minčių antplūdį, jie iš jūsų nieko nebenorės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.