10 požymių, kad jums meluoja

Nuo melo reikia laikytis kuo toliau. Normalūs santykiai niekada nekuriami melo ir apgaulės pagrindu. Nenoras sakyti tiesą – pasitikėjimo ir supratimo trūkumo pasekmė. Nuo melo nukenčia daugelis. Tačiau kaip atskirti, kada jums meluoja, ir apsiginti nuo melo?

 Melagį paprastai išduoda nervingas elgesys. <br> 123rf nuotr.
 Melagį paprastai išduoda nervingas elgesys. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2018, 3:07 PM

Štai keletas ženklų, signalizuojančių, kad jūsų pašnekovas sako netiesą arba bando jus apgauti.

1. Jis vengia akių kontakto

Sakoma, kad akys – sielos veidrodis. Jeigu žmogus jums meluoja, jis visais būdais stengsis išvengti akių kontakto. Jeigu pokalbio metu pastebėsite lakstantį savo pašnekovo žvilgsnį, tai reiškia, kad kažkas čia tikrai ne taip.

2. Jis atrodo susimąstęs

Jeigu pokalbio metu jūsų pašnekovas pasinėręs į savo mintis, labai tikėtina, kad jis nuo jūsų kažką slepia. Galbūt jis jums ir nemeluoja, bet tuo pat metu ir nesako visos tiesos, kurią jums kaip tik ir reikėtų žinoti.

3. Jis nervinasi ir jaudinasi per visą pokalbį

Melagį paprastai išduoda nervingas elgesys. Nervingumas gali pasireikšti tikais, mikčiojimu, mosavimu rankomis ir dideliu pagyvėjimu. Žmogus bandys nukreipti jūsų dėmesį nuo savo žodžių, perjungdamas jį į ką nors kitą.

4. Jo pasakojimuose pastebite tam tikrų neatitikimų

Būkite dėmesingi. Analizuokite kiekvieną savo pašnekovo istorijos detalę. Jeigu pastebite nesutampančių faktų, datų, skaičių ar vietų, vadinasi, labiausiai tikėtina, kad tai melas. Jeigu jūsų pašnekovo pasakojimas jums atrodo nelogiškas, paspauskite jį ir pasistenkite išmušti visą tiesą.

5. Jis užima gynybinę poziciją, kai bandote pareikšti jam pretenzijas

Jeigu jūs įtarsite, kad žmogus meluoja, ir pabandysite kam dėl to prikišti, labiausiai tikėtinos dvi reakcijos: nekaltas žmogus pabandys atsakyti jums mandagiai ir kantriai viską jums paaiškinti, tuo tarpu kaltas ims elgtis priešiškai ir užims gynybinę poziciją. Melagis bandys vaidintiauką ir permesti visą kaltę ant jūsų.

6. Jis vengia atsakymo ir bando pakeisti pokalbio temą

Dar viena technika, kuria mėgsta naudotis melagiai, jeigu juos bando priremti prie sienos – pakeisti pokalbio temą. Jis pabandys jūsų dėmesį nukreipti nuo kaltinimų, permesdamas pokalbį į visai kitą temą.

7. Jis stengiasi išlaikyti distanciją

Fizinė distancija visada sako, kad žmogus su jumis nesąžiningas. Dar akivaizdesnis jūsų pašnekovo melas tampa tuo atveju, jeigu per pokalbį jis deda tarp jūsų kokį nors daiktą, pavyzdžiui, rankinę, knygą ar mobilųjį telefoną. Taip žmogus pasąmoningai stengiasi jus atitverti nuo tiesos.

8. Jo kalba tampa padrika ir nekontroliuojama

Tai vadinama žodžių srautu. Jūsų pašnekovas gali pradėti kalbėti visokias nesąmones, bandydamas jus priversti patikėti, kad jis visiškai įsitikinęs tuo, ką sako. Jis kalbės tol, kol jūs nepavargsite jo klausytis. Neleiskite jam to ir toliau spauskite, kol jūsų pašnekovas pasiduos ir papasakos jums tiesą.

9. Jis pradeda muistytis ir neramiai elgtis

Tos elgesys – tik nervų sistemos reakcija į stresą ir įtampą. Kai melagis bando nuslėpti tiesą, jaučia tam tikrą spaudimą, ir jo nervų sistema pradeda reaguoti, jį išduodama. Jeigu jūsų pašnekovas atrodo sunerimęs, vadinasi, čia kažkas ne taip.

10. Jo istorijos detalės nuolat keičiasi

Vienas iš požymių, išduodančių melagius – neatitikimai jų pasakojimuose. Žmogus tiesiog nesugeba įsiminti savo ankstesnio melo detalių, todėl pradeda painiotis. Nepraraskite budrumo, kad nepraleistumėte eilinio neatitikimo pašnekovo pasakojime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.