Sapnavote mirtį? Reikšmė kitokia, nei manote

Jei kada sapnavai, kad tu ar tau artimas žmogus numirė, žinai, kad tokie sapnai sukelia nemalonius išgyvenimus.

 Kai kurie žmonės bijo, kad sapnas apie mirtį – ženklas, kad atsitiks kažkas bloga. <br> 123rf nuotr.
 Kai kurie žmonės bijo, kad sapnas apie mirtį – ženklas, kad atsitiks kažkas bloga. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2018, 12:16 PM

Sapnai gali būti labai tikroviški, neįtikėtini ar netgi keliantys siaubą. Teigiama, kad paprastai per naktį mes susapnuojame keletą sapnų, iš kurių kiekvienas trunka nuo 5 iki 20 minučių, ir kad daugelio jų mes tiesiog neatsimename.

Mirties susapnavimas gali tau sukelti rūpestį, ar tik nėra kas labai blogai su tavo sveikata. Tačiau, prieš skubėdamas pas gydytoją, perskaityk, ką apie tai mano sapnų specialistė Delphi Ellis.

D.Ellis paaiškino, kas iš tikrųjų vyksta tavo galvoje, kai sapnuoji mirtį, neištikimybę, kritimą, danties netekimą, vijimąsi ir namus.

1. Mirtis

Iš ilgamečių tyrimų žinome, kad visi sapnai ką nors reiškia. Visi žmonės yra individualūs, todėl kiekvienam mirtis sapne gali reikšti vis ką nors kita.

Kai kuriose kultūrose žmonės kiekvieną rytą susiburia draugėn ir aptaria, ką sapnavo.

Mirties susapnavimas gali būti suprantamas kaip geras ženklas, pranešantis apie būsimą gimimą.

Mirtis gali reikšti ir pasikeitimus, kuriuos pastebime vykstant kituose ar mumyse. Jei tas, kurį mylime, pradeda elgtis kitaip, tai šis pasikeitimas gali pasireikšti mirties susapnavimu miegant.

Jaunos mamos dažnai susapnuoja savo kūdikių mirtį. Tokiu būdu jos išsiduoda, kad jaučia didelę atsakomybę už savo vaiko saugumą bei rūpestį, kad tik kas nors bloga jam neatsitiktų.

Be abejo, tėvai gali susapnuoti vaikų mirtį ir tada, kai šie yra vyresni. Tokiu atveju mirtis signalizuoja tai, kad jaunas pažeidžiamas ir nuo jų priklausomas jaunuolis daugiau negyvena kartu ir dėl to tėvai yra susirūpinę.

Kai kurie žmonės bijo, kad sapnas apie mirtį – ženklas, kad atsitiks kažkas bloga. D.Ellis teigia, kad sutiko daug žmonių, sapnuojančių pranašiškus sapnus. Todėl jai suprantama, kodėl kai kurie žmonės nerimauja, kad jei susapnuos, kad kas nors mirė, tai iš tikrųjų taip atsitiks.

Nors su mirtimi susiję sapnai yra trikdantys, vis dėlto dažniausiai jie skirti priminti mums, koks brangus yra gyvenimas ir kad turime džiaugtis kiekviena akimirka, praleista su žmonėmis, kuriuos mylime ir kuriais rūpinamės.

Sapnus apie mirtį gali sukelti nerimas, ypač jei prieš tai sužinojome apie kieno nors mirtį ar esame susirūpinę dėl kokio nors mums brangaus žmogaus. Kai pradedame suvokti, kad esame mirtingi, atsiranda supratimas, kaip reikia išnaudoti mums skirtą laiką.

Svarbu tvarkytis su nerimu ir nusiteikti geram nakties miegui. Tai galima pasiekti dienos metu teigiamu būdu įveikiant įtampą ir pasirūpinant, kad miegamojo nuotaika būtų rami ir atpalaiduojanti.

2. Kritimas

Ar prisimeni pasakojimą apie tai, kaip Alisa, įlindusi į triušio urvą, nukrito į Stebuklų šalį? Sapnuose tu krenti kiekvieną naktį? Kritimo sapne prasmė labai priklauso nuo to, kaip jaučiamasi krintant.

Jei mėgaujiesi kritimu, didelė tikimybė, kad džiaugiesi nežinodamas, kur tave nuves naujausias gyvenimo nuotykis.

Jei kristi nepatinka, tikėtina, kad jautiesi praradęs įvykių kontrolę ir nežinai, kas bus toliau.

Jei tuo pat metu ir patinka, ir nepatinka, tuomet sapnas gali signalizuoti, kad ateityje laukia pokyčiai ir iš dalies nežinoma, kaip viskas klostysis.

3. Persekiojimas

Šio tipo sapnas atspindi nerimą, kad kažkas tave vejasi. Jei žinai, kas tave sapne persekioja, tuomet turi raktą nuo problemos sprendimo. Deja, dažniausiai žmonės tik žino, kad yra persekiojami, ar jaučia, kas jų laukia.

Gali būti, kad persekiojimas sapne reiškia, kad turi nebaigtų reikalų su kuo nors arba kad esi susirūpinęs dėl to, kad praeitis kažkaip veikia tavo dabartį.

Toks sapnas visai nereiškia, kad padarei kažką bloga. Mūsų dienomis daugelis žmonių jaučiasi, kad yra „nepakankamai geri“ daugelyje savo gyvenimo sričių.

Jei sapnuoji, kad esi persekiojamas, galbūt jaudiniesi, kad tavęs darbe ar namuose nepakeistų kas nors „geresnis“.

4. Neištikimybė

Susapnavę, kad jų antroji pusė juos apgaudinėja, žmonės susirūpina, ar tik pasąmonė nesistengia juos įspėti apie tai, kad partneris tikrai neištikimas.

Nors pasąmonė daugeliu kanalų mums siunčia žinutes, tačiau šio tipo sapnas paprastai būna susijęs su baime, kad antroji pusė gali apgaudinėti, o ne su realiu partnerio elgesiu. Toks spėjimas ypač tikėtinas tais atvejais, kai kas nors anksčiau jau buvo neištikimas ir dėl to bijoma, kad situacija vėl nepasikartotų. Keista tai, kad tokie sapnai dažniausiai sapnuojami tada, kai santykiai klostosi puikiai.

Jei kyla abejonių, atvirai paklausk ir pasikalbėk apie tai su antrąja puse. Jei nieko nevyksta, jie mielai patikins tave, kad nėra ko jaudintis.

5. Danties netekimas

Danties netekimas – labai paplitęs sapnas, apaugęs įvairiomis kultūrinėmis interpretacijomis.

Kai kuriose kultūrose dantis simbolizuoja žmogų. Todėl jų atveju susapnuoti, kad netekai danties, reiškia baimę netekti artimo žmogaus.

Šiandien mūsų kultūroje dantis gali reikšti socialinę padėtį ir turtą. Todėl tikėtina, kad sapnas, kad iškrito vienas ar keli dantys, susijęs su pinigais.

Daug žmonių yra susapnavę, kad dantys sutrupa burnoje.

Sapnavimas, kad kažkas vyksta burnoje, signalizuoja apie bendravimo problemas. Tokiu atveju reikia pagalvoti, ką tokį tu nori įtikinti.

6. Namai

Dažnai namai sapnuose atspindi mūsų požiūrį į tai, kokią vietą pasaulyje užimame. Namo išorė atspindi tai, ką esame pasirengę leisti pasauliui pamatyti.

Tai, kad ant langų pakabintos dailios užuolaidos ir sodas yra gerai prižiūrėtas, reikia suprasti, kad galbūt tu nori parodyti žmonėms, kad esi organizuotas ir viską kontroliuojantis.

Viskas, kas vyksta namo viduje, išduoda mūsų tikrąją emocinę būseną.

Jei sapnuoji, kad namai griūva, tai reiškia, kad tikriausiai esi pervargęs ir laikas pailsėti.

Kambariai namuose taip pat yra svarbūs. Daugybė reikšmingų pokalbių vyksta virtuvėje. Todėl atkreipk dėmesį į sapne pasirodančius kambarius ir pabandyk suprasti, kokią žinią jie siunčia.

Kai kurie namai turi slaptus kambarius. Slapti kambariai sapne reiškia, kad tau yra suteikti šansai, kuriais tu kol kas dar nepasinaudojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.