6 iš pažiūros romantiški gestai, rodantys, kad santykiai neveda į gera

Suradę partnerį, kuris atrodo ypatingas, jus įsimylėjęs ir darantis didžiai galantiškus gestus, galite pasijusti tarsi laimėję aukso puodą. Tačiau gali būti, kad pernelyg didelis naujojo draugo rūpestingumas slepia nerimą keliančius trūkumus.

 Pernelyg didelis naujojo draugo rūpestingumas slepia nerimą keliančius trūkumus.<br> 123rf nuotr.
 Pernelyg didelis naujojo draugo rūpestingumas slepia nerimą keliančius trūkumus.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-11 11:16

Psichologijos profesorė Mariana Bockorova sutiko papasakoti, kada romantiški santykiai virsta žalingais.

1. Be proto įsimylėjęs

Išgyvenus virtinę nenusisekusių draugysčių, labai lengva pasinerti į santykius, kur atrodo, kad naujasis partneris jus dievina, rašo „The Sun“.

Tačiau jei jis sako, kad jus myli ar kad jūs esate jo artima siela, praėjus tik kelioms draugystės savaitėms, tai gali būti ženklas, kad laikas pasišalinti.

„Nors ir ne visais atvejais tai pasitvirtina, tačiau šios rūšies elgesys, deja, yra pakankamai būdingas linkusiems kontroliuoti, smurtauti ar narcisistinio tipo partneriams, – įspėja M.Bockorova. – Aš elgčiausi atsargiai su asmeniu, kuris, dar jūsų gerai nepažinęs, jau daro pernelyg didelius pareiškimus“.

Kai susitikinėjate su nauju partneriu, turite atminti, kad ilgai trunkanti meilė yra paremta atviru bendravimu, pasitikėjimu, patikimumu ir rūpinimusi vienas kitu, priduria psichologijos profesorė.

2. Dideli pažadai

Galbūt partneris karštai žada, kad niekada jūsų neįskaudins?

M.Bockorovos įsitikinimu, tokie tipai dažnai kaip tik tai ir daro.

„Prieš nuoširdžiai patikint kiekvienu asmens pasakytu žodžiu pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į jo veiksmus ir vertybes“, – pataria dr. M.Bockorova.

3. Buvusiųjų kritikavimas

Atsivėrimas per pirmąjį pasimatymą gali būti tvirto ryšio ženklas. Tačiau yra viena tema, kuri nederėtų būti aptarinėjama.

Neišsigąskite, jei jūsų naujas draugas ar draugė atsitiktinai paminės atostogas, kurias praleido su savo buvusiu partneriu. Tačiau jei jis jį negailestingai kritikuoja, tai reiškia, kad jis nuo buvusiojo dar nėra pilnai atitrūkęs.

4. Žinučių lietus

Be abejo, niekas nenori būti ignoruojamas naujojo partnerio. Tačiau ar jis ne per dažnai jums siuntinėja žinutes?

Kiekvienas turi savą saiką. Bet jei partneris iš jūsų reikalauja pernelyg daug laiko (ypač darbo metu), tuomet tai gali būti blogas ženklas.

„Kai kurie gali labai greitai prisirišti prie naujos meilės ir tiesiog nesuvokti, kad ženkliai peržengia ribas siekdami kontakto“, sako dr. Bockorova.

Pasistenkite jiems mandagiai užsiminti, kad jums reikia trupučio laisvos erdvės. Jei jie sureaguos neigiamai, tuomet galbūt laikas atsisveikinti.

5. Perdėtas rūpinimasis

Nors kartais sunku atskirti rūpinimąsi nuo nesveiko pavydo, vis dėlto iš principo įmanoma.

Pavydas yra natūrali reakcija, jei jauti, kad kažkas kelia grėsmę santykiams, tvirtina dr. M.Bockorova. Tačiau, pasak jos, jūs neturite teisintis, jei nieko bloga nepadarėte.

„Jei jums tenka gintis dėl visiškai nekalto elgesio ar jei partneris tikrindamas atkakliai lenda į jūsų telefoną jums nepriimtinu būdu, o to paties neleidžia daryti savo atžvilgiu, tuomet tai yra raudona vėliava“, – įspėja dr. M.Bockorova.

6. Noras visą laiką būti su jumis

Ar jūsų partneris įsižeidžia, jeigu pasakote, kad šįvakar nenorite su juo susitikti?

Meilės santykiai greitai gali pavirsti nesveikais, jei jūsų naujoji meilė stengiasi jums sukelti kaltės jausmą už tai, kad ne visą savo laiką praleidžiate su ja, ar kliudo pasimatyti su draugais.

„Santykiai turi būti grįsti abipusiu pasitikėjimu, rūpesčiu, patikimumu ir meile, bet ne prievarta, manipuliavimu emocijomis ir baime“, – tvirtina M.Bockorova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: apie ką tarėsi ir dėl ko susitarė koalicinė taryba?