15 būdų, kaip pagerinti santykius per 60 sekundžių

Kartais susvyruoja net patys tvirčiausi ir harmoningiausi santykiai. Tačiau galime to išvengti, jeigu santykiams su artimais žmonėmis skirsime bent 60 sekundžių per dieną. Štai būdai, kaip efektyviai šias sekundes panaudoti.

 Prisilietimas verčia gamintis hormonus oksitociną ir dopaminą, kurie atsakingi už prisirišimą ir malonumą.<br> 123rf nuotr.
 Prisilietimas verčia gamintis hormonus oksitociną ir dopaminą, kurie atsakingi už prisirišimą ir malonumą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2019, 10:44 AM

Santykiai su partneriu

1. Apkabinkite mylimą žmogų ir laikykite jį glėbyje 60 sekundžių. Prisilietimas verčia gamintis hormonus oksitociną ir dopaminą, kurie atsakingi už prisirišimą ir malonumą. Šilumos ir džiaugsmo pojūtis lydės jus visą dieną, tarsi būtumėte suvynioti į šiltą ir minkštą pūkinę antklodę.

2. Parašykite žinutę apie tai, kas jums jame patinka, arba kaip gerai jums buvo kartu. Priminkite ryškius jūsų bendro gyvenimo momentus, ir pakrausite save bei jį pozityvia energija.

3. Prisiminkite, kokį gėrimą, užkandį ar desertą jis mėgsta. Užeikite į parduotuvę jo nupirkti. Tokie maži dėmesio ženklai svarbūs santykiams. Žmonėms patinka, kai jais rūpinasi ir prisimena jų skonį bei pomėgius.

Santykiai su draugais

4. Kad pagyvintumėte santykius, nusiųskite draugui paprastą trumpą žinutę. Galima parašyti: „Šiandien išgirdau per radiją tavo mėgstamą dainą ir supratau, kad noriu tave pamatyti. Ilgiuosi, tikiuosi, kad greitai susitiksime“.

5. Nusiųskite draugei gėlių be priežasties. Prie puokštės pridėkite atvirutę, kurioje bus parašyta, kiek daug ji jums reiškia.

6. Palikite draugui balso pranešimą, kuriame jūs dainuojate arba kalbate apie savo požiūrį į jį. Jis klausys ir šypsosis.

Santykiai su vaikais

7. Įdėkite į sūnaus ar dukros priešpiečių dėžutę raštelį su linksma šypsenėle. Vaikams svarbu jausti jūsų meilę ir apsaugą.

8. Įprastą maistą patiekite kaip juokingą paveikslėlį. Net šypsenėlės ir širdelės priverčia nusišypsoti.

9. Vakarieniaudami pagirkite vaiką, papasakokite, kokiais jo charakterio bruožais žavitės. Gavęs komplimentų iš tėvų vaikas nueis miegoti geros nuotaikos. Tokios akimirkos labai svarbios šeimos santykių stiprinimui ir įsimena ilgam.

Santykiai su kolegomis

10. Nupirkite vaišių savo komandai. Tai gali būti kas nors paprasto ir nebrangaus: sausainiai, spurgos ar šokoladas. Bendri arbatos gėrimai padeda palaikyti gerus santykius kolektyve.

11. Nusiųskite kolegai, kuris jums padėjo, laišką su dėkingumo žodžiais. Temos laukelyje parašykite „ačiū“. Adresatas būtinai perskaitys tokį laišką.

12. Nuoširdžiai padėkokite viršininkui. Bosus retai giria, o jiems malonu žinoti, kad juos vertina, gerbia ar myli.

Santykis su savimi

13. Sudarykite septynių punktų sąrašą su dalykais, kurie jus daro laimingus. Pasistenkite per savaitę kasdien įvykdyti vieną punktą iš sąrašo.

14. Duoti maloniau nei gauti. Užmokėkite už kavos puodelį žmogui, kuris užėjo į kavinę po jūsų. Šis gestas privers nepažįstamą žmogų nusišypsoti, jo šypsena sušildys jūsų širdį, ir jūsų diena greičiausiai susiklostys sėkmingai.

15. Surašykite penkias savo teigiamas savybes ant kreditinės kortelės dydžio popieriaus lapelio. Įsidėkite į piniginę. Kaskart, kai atsiskaitysite kortele, perskaitykite tai, kas parašyta ant lapelio. Tai pakels savivertę ir pagerins nuotaiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.