5 iš pažiūros nekalti įpročiai, žmogų paverčiantys nevykėliu

Daugeliu atveju sėkmę nuo žmogaus nuveja jo paties žalingi įpročiai. Kova su jais padės nepavirsti nevykėliu. Psichologai nurodo penkis pačius pavojingiausius įpročius, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo nekalti.

 Psichologai nurodo penkis pačius pavojingiausius įpročius, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo nekalti.<br> 123rf nuotr.
 Psichologai nurodo penkis pačius pavojingiausius įpročius, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo nekalti.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2019, 2:28 PM

Bendravimas su pesimistais

Yra žmonių, kurie visą negatyvą, esantį jų sieloje ir mintyse, nuolat išlieja ant aplinkinių. Jie amžinai dalinasi abejonėmis, verčia aplinkinius nervintis, abejoti savimi ir visko bijoti. Tai rimtai sumažina sėkmės šansus bet kurioje srityje.

Ekspertai pažymi, kad derėtų vengti tų, kurie verčia jus jausti stresą. Tokie toksiški žmonės gali būti manipuliatoriai arba paprasčiausi energijos vampyrai, o tai dar blogiau. Labai sunku su tokiais žmonėmis dirbti, bet dar sunkiau su jais gyventi po vienu stogu. Reikia išmokti atsiriboti nuo jų įtakos, išsikėlus sau tikslą.

Darbų atidėliojimas

Kalbant moksliniais terminais, tai prokrastinacija. Specialistai pataria neatidėti rytdienai to, ką galima padaryti šiandien. Žmonės, kurie nuolat ieško preteksto atidėti vėlesniam laikui svarbų darbą, pasmerkti nesėkmėms, juk darbai kaupiasi diena po dienos. Dar daugiau, nuolat atidedant ką nors rimta, gali atsirasti dar koks nors reikalas, ir teks išgyventi stresą, bandant susidoroti su dviem užduotimis iš karto. Kai mums trūksta laiko, didelė tikimybė padaryti klaidą.

Patarimas „tiesiog liaukitės atidėlioti“ nepadės, nes labai sunku nusiteikti naujam ritmui. Ekspertai siūlo skaidyti sudėtingas užduotis į paprastesnes ir nuolat sekti savo darbo rezultatus. Tik taip po truputį galima atsikratyti šio žalingo įpročio, dėl kurio net patys protingiausi ir gabiausi žmonės tampa nevykėliais.

Visiška betvarkė namuose

Kai namuose visur karaliauja chaosas ir netvarka, tai blokuoja teigiamą energiją. Kuo prasčiau ji cirkuliuoja, tuo žmogui prasčiau sekasi, jis tampa linkęs į depresijas, dažniau serga. Pradėkite nuo to, kad visą nereikalingą šlamštą verčiau išmesti. Prie tokių priklauso sugedę prietaisai, sudaužyti indai, veidrodžiai, seni drabužiai, kurių niekas nenešioja. Dalį daiktų galima atiduoti perdirbti. Po to būtina viskam atrasti vietą ir išvalyti.

Įprotis save statyti žemiau už kitus

Daugelis žmonių žiūri į savo draugus ir pažįstamus ar apskritai į žmones iš televizoriaus ir kompiuterio ekrano, galvodami, kad jiems labiau pasisekė. Jie dažnai sau sako: „Jis sugebėjo, bet aš nesugebėsiu“, „Aš ne toks, kaip tas žmogus“. Mes bijome pripažinti, kad pasisekti gali kiekvienam, tik reikia skirtingų pastangų.

Kiekvienas žmogus unikalus, ir kiekvienas turi kokią nors sritį, kurioje jis gali kažko pasiekti. Dauguma žmonių save laiko vidutinybėmis, bet tai netiesa. Kad kas nors pavyktų gyvenime, reikia ką nors pamėgti labiau už viską. Reikia išsikelti tikslą ir juo gyventi. Taip mąsto žmonės, kuriems sekasi.

Netikėjimas savimi

Aukščiau įvardijome vieną pagrindinių nevykėlių problemų – bendravimą su pesimistais ir tais, kurie mumyse provokuoja baimes ir nepasitikėjimą. Kur kas baisiau, jeigu mes paty esame tokie. Nereikia bijoti visko, kas nauja – reikia išmokti džiaugtis gyvenimu, liautis kaltinti visą aplinkinį pasaulį dėl savo bėdų, rašyti sau nuosprendį, kad jūs niekada niekuo netapsite. Specialistai pataria pakeisti savo gyvenimą, kad ir kaip sudėtinga tai būtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.