Kokia emocija pavaizduota? Štai kas su jumis vyksta

Kad geriau suprastumėte save ir savo jausmus, svarbu kalbėtis su artimaisiais. Bet būna, kad mes liekame vieni su savo mintimis ir emocijomis. Kaip žinia, negatyvo negalima laikyti savyje.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2019, 2:53 PM

Kad geriau suprastumėte, kas vyksta jūsų viduje, pažvelkite į šį paveikslėlį ir pagalvokite: kokią emociją pirmiausia įžvelgėte šiame žmoguje?

Gali būti 4 atsakymų variantai:

pyktis

nuostaba

liūdesys

nematau jokių emocijų.

Pasirinkite savąjį ir žemiau skaitykite aprašymą.

Pyktis

Jeigu šio žmogaus veide įžiūrėjote pyktį, tikėtina, kad šiuo metu esate susinervinę. Gali būti, susikaupė kažkokios problemos ir reikalai, kurių niekaip negalite išspręsti, arba tiesiog pavargote. Kad susikaupusių emocijų neišlietumėte ant artimųjų ir negadintumėte santykių šeimoje, pailsėkite. Jums reikia pakeisti aplinką bent kuriam laikui. Leiskite sau užsiimti mėgstama veikla, rūpesčiai palauks. Greit sugrįšite prie darbų atsigavę ir pailsėję.

Nuostaba

Žmonės, pamatę žmogaus veide tokią emociją, kaip nuostaba, žino ko nori. Jie aiškiai mato prieš save tikslą, leidžiantį pasiekti visko, kas sumanyta. Dažniausiai šią emociją mato stabilūs ir savimi pasitikintys žmonės. Tokios asmenybės retai turi vidinių problemų. Priešingai, padeda kitiems jas išspręsti. Paprastai šiai kategorijai priklauso mokytojai, dvasininkai, filosofai ir net vegetarai.

Liūdesys

Tokią emociją, kaip liūdesys, mato 2 žmonių kategorijos:

Tie, kurie linkę į neurozes, panikos atakas ir nuotaikos svyravimus;

Tie, kurie dėl įvairių gyvenimiškų aplinkybių yra prislėgti ir depresyvios būsenos.

Nematau jokių emocijų

Jeigu žiūrėdami į paveikslėlį nepamatėte iš viso jokių emocijų, tai, tikėtina, šiuo momentu išgyvenate emocinę krizę. Jeigu jaučiate, kad patys nesusidorosite arba kas nors jus į tai stumia, kreipkitės į psichologą. Galbūt verta tiesiog pasikalbėti su artimu žmogumi, ir jums iš karto taps lengviau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.