Ką daryti, jeigu nubudę naktį niekaip negalite užmigti

Staigus pabudimas naktį tikrai nepadeda gerai išsimiegoti. Bet jeigu laikysitės keleto taisyklių, išsimiegoti visgi pavyks.

 Netikrinkite pašto per planšetę ar išmanųjį telefoną, neįsijunkite kompiuterio. <br> 123rf nuotr.
 Netikrinkite pašto per planšetę ar išmanųjį telefoną, neįsijunkite kompiuterio. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2020, 10:11 PM

Miego specialistai sako, kad pats geriausias ir kokybiškiausias miegas – kai pavyksta užmigti vakare ir nubusti ryte. Naktiniai budinėjimai – nieko gero.

Bet jeigu tai jau įvyko ir kažkas nutraukė jūsų naktinį poilsį, pasistenkite kaip galima greičiau vėl atsigulti į šiltą patalą ir užmigti.

Kad viskas būtų kaip reikiant, įsiminkite keletą nesudėtingų taisyklių.

Prieš atsiguldami miegoti stenkitės nueiti į tualetą. Tada neteks jame lankytis naktimis. Mokslininkai įrodė, kad kai tik žmogus atsikelia iš lovos, jo širdies ritmas padažnėja ir nusiteikimas miegui dingsta.

Net jeigu nubudote, nežiūrėkite į laikrodį. Priešingu atveju jūsų smegenys nesąmoningai pradės skaičiuoti – kiek laiko pavyko numigti, kiek laiko dar turite, ir... per kiek laiko jūs galiausiai užmigsite. Daugeliui žmonių ši aritmetika yra savotiška proto mankšta. Iš čia ir klaidingas signalas organizmui: jei jau padarei mankštą – laikas keltis.

Netikrinkite pašto per planšetę ar išmanųjį telefoną, neįsijunkite kompiuterio. Tikėdamiesi sutrumpinti laiką iki tol, kol miegas vėl jus aplankys, jūs rizikuojate taip išsibudinti, kad galite ir iki ryto skaityti, žaisti ar dirbti.

Nesistenkite, kad miegamajame būtų visiška tyla. Geriau, jeigu girdėsis lapų šiurenimas už lango, lietaus garsai, laikrodžio tiksėjimas.

Pasistenkite negalvoti apie laukiančią dieną. Nekurkite planų, neapgalvokite savo kalbų vadovybei (ar pavaldiniams), nesijaudinkite, ar suspėsite į lėktuvą... Viskas bus taip, kaip reikia. Priimkite šią mintį ir pasistenkite visgi užmigti.

Užmigti padeda pratimas: minutę – dvi lėtai užmerkite ir atmerkite akis. Netrukus pasijusite labai pavargę.

Miegui padeda ant pagalvės užlašinti keletas lašų levandų aliejaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.