Meilužė nusivylusi: mylimasis užsidarė karantinui su žmona

Karantinas daugybei žmonių įvairiose pasaulio šalyse kelia nemažų nepatogumų. Tačiau kartais tie nepatogumai tokie, jog apie juos kitiems net nepatogu išgirsti.

 Aš negaliu tuo patikėti – jis kalbėjo, kad paliks savo žmoną.<br> 123rf nuotr.
 Aš negaliu tuo patikėti – jis kalbėjo, kad paliks savo žmoną.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2020, 2:11 PM

Britų televizijos laidų vedėjų pora Steph ir Domas Parkeriai (52 ir 54 m.), portale „The Daily Mail“ teikiantys konsultacijas santykių, meilės ir sekso klausimais, sulaukė neįprasto su karantinu susijusio klausimo. Meilužė piktinosi, kad jos vedęs mylimasis užsidarė karantine su savo žmona.

„Manau, kad jums nelabai patiks mano klausimas, bet tikrai tikiuosi, kad kaip nors man padėsite. Pastaruosius 18 mėnesių esame įsimylėję su vedusiu vyru. Mes universitete buvom draugai ir vėl pasimatėme per kurso susitikimą. Vienas dalykas vedė prie kito, ir galiausiai kartu atsidūrėme lovoje.

Nuo tada mes kiekvieną savaitę kartu praleisdavome po vieną naktį. Bet visą laiką kalbėdavomės – kai jis būdavo darbe, pokalbiai vykdavo visą dieną, apsikeisdavome keliomis žinutėmis ir vakare, bet būdamas namuose jis rašydavo mažiau.

Prasidėjus karantinui mane apėmė visiška panika, kad aš nebegalėsiu jo matyti ir net su juo kalbėtis. Jis dabar dirba iš namų ir man atsiuntė vos porą neutralių žinučių.

Aš negaliu tuo patikėti – jis kalbėjo, kad paliks savo žmoną. Esu įsiutusi. Feisbuke draugauju su jo žmona ir noriu parašyti jai ir tą pasakyti. Ką aš turėčiau daryti?“ – klausė anonimė.

Steph atsakė:

„Pirmas jūsų sakinys gana aiškiai viską pasako apie jūsų dilemą. Jūs žinote, kad tai, ką darote, yra labai blogai – neaišku, kodėl jūs mūsų klausiate, kaip elgtis.

Jūs aiškiai žinote, ką dabar turėtumėte daryti – suprantama, jūs privalote nutraukti romaną su tuo vyru, sėdėti tyliai ir liautis siuntinėjus jam begalines žinutes.

Nustebčiau, jeigu jūs iš manęs tikitės kitokio nei šis patarimo.

Jeigu jūs klausiate apie tai, kaip galima fiziškai palaikyti kontaktą, kai jūsų partneris yra karantine, ar kaip palaikyti aistros liepsną per atstumą, tuomet aš bijau, kad jums teks skaudžiai nusivilti.

Jūs turėtumėte nebeieškoti būdų, kaip išlaikyti jį savo gyvenime, ir tikrai nesiruošiu jums padėti šiuo klausimu. Ką galiu padaryti – tai padėti jums suprasti, kodėl jūs apskritai galvojate, kad jo jums reikia.

Man labiausiai jūsų laiške į akis krenta tai, kad jūsų laiške nė trupučio neužsimenama apie meilę. Visiškai akivaizdu, kad jūs su šiuo vyru nesate „įsimylėję“. Net universiteto laikais jis vargu ar jumis domėjosi. Jis nėra jūsų gyvenimo meilė.

Tai nėra dviejų žmonių, kuriems lemta būti kartu, istorija. Mano neįgudusiai akiai tai panašiau į nešvarią intrigėlę – jis vedęs jau kurį laiką ir, ko gero, jam visai patiko idėja apie truputį intriguojančio „užklasinio“ sekso.

Akivaizdu, kad jis neplanuoja skyrybų. Jis net nekalba apie ateitį. Aš puikiai suprantu, kad sunku tai girdėti, bet dabar yra laikas būti sąžiningai su savimi.

Pripažinkite, kad susikūrėte santykius, grįstus fantazijomis, kad jūs nesate beprotiškai įsimylėjusi, ir juolab jis nėra.

Jūs klausėte, ką, mūsų nuomone, jūs turėtumėte daryti. Manau, turėtumėte liautis švaistyti savo emocinę energiją šiam neperspektyviam romanui. Mūsų laikas ne begalinis.

Aš puikiai žinau, kad vienatvė baugina – ypač dabar – bet jūs turėtumėte leisti jam, kur jam reikia būti, t. y. su savo žmona ir šeima.

Būkite teisinga ir sau, ir jam. Nebus jokios naudos, jei tęsis šie santykiai, ir nebus jokios naudos sugriovus nieko dėto žmogaus gyvenimą, pasakant tai moteriai, kad jos vyras buvo jai neištikimas.

Oriai pasakykite „viso gero“. Pažadu, tada sau patiksite labiau, nei dabar patinkate mums.“

Domas atsakė:

„Jūs teisi – man nepatinka jūsų klausimas. Nemalonu tai sakyti, bet tai tiesa.

Pasirodo, jūs įsimylėjote vedusį vyrą. Jūs neturėjote to daryti – ir niekas neturi, – bet taip įvyko, ir dabar jums tenka tvarkytis su pasekmėmis.

Mano pirmoji reakcija buvo, kad jūs turite pasitraukti ir palikti jį vieną.

Jis nėra jūsų žaislas, jis yra vyras, davęs santuokos įžadus. Jis pasirinko juos sulaužyti, bet tai nepadaro jų mažiau svarbiais.

Bet, nors aš nepateisinu apgaulės, aš suprantu meilę. Visada tikėjau tikra meile, ir kad ne kiekvienas ją suranda iš pirmo karto.

Jeigu šitie santykiai išties yra meilė, tuomet kiekvienas padaręs klaidą nusipelno antro šanso.

Savo ilgesniame laiške pasakojate, kad šis vyras praleido daug metų gailėdamasis, kad neišdrįso jūsų merginti universitete. Galbūt iš tiesų jūs esate sielos draugai ir jūsų santykiai tikri.

Jūs nepasakėte, ar šitas vyras yra tėvas, tad darau prielaidą, kad vaikai čia neįtraukti, ir tai leidžia daryti antrą prielaidą. Koronavirusas jums gali padaryti gerą paslaugą. Mes visi pradedame atrasti, kad buvimas kartu namuose stresą keliančiu laikotarpiu yra išbandymas bet kuriems santykiams.

Mūsų santuokos arba pagerės (numatau bet didelį kūdikių bumą po devynių mėnesių), arba subyrės iš įtampos.

Liūdna sakyti, bet šalia kūdikių bumo ir kaip niekad suartėjusių porų, išėję iš šio debesies mes pamatysime ir daug skyrybų bei nutrūkusių santykių.

Tad mano patarimas būtų sėdėti ir laukti. Palikite jį vieną duokite laiko jam apsispręsti. Gali būti, kad jūs tapsite jo pasirinkimu.

Bet, bet kuriuo atveju, maldauju jį ir jo vargšę žmoną palikti ramybėje. Būtų labai storžieviška ir negražu būtent šiuo metu duoti jo žmonai užuominų apie jūsų romaną.

Mums visiems šiuo metu reikia būti taktiškesniems vieni su kitais, tad išlaikykite distanciją.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.