Kuri dėmė sudomino? Sužinokite, kuo gyvenime turėtumėte būti

Tos pačios profesijos atstovai turi tam tikras profesines savybes, įgūdžius ir sugebėjimus, o taip pat panašius asmenybės bruožus.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2021, 12:32 PM

Juos galima išvystyti mokymo procese, bet tik esant tam tikrai asmenybės struktūrai ir bazinėms užuomazgoms.

Visas profesijas galima suskirstyti į penkis tipus, kiekvieną jų atitinka tam tikras bendrųjų ir specialiųjų gebėjimų rinkinys.

Šis testas padės nustatyti, kuriam profesiniam tipui jūs priklausote.

Pasirinkite vieną iš pavaizduotų dėmių.

Rezultatai

1. Profesinis tipas „Žmogus-žmogus“.

Tai bendravimo srities profesijos: mokytojas, auklėtojas, treneris, gidas, gydytojas, psichologas, vadybininkas. Panašu, kad turite išvystytą emocinį intelektą (mokate suprasti savo ir kitų emocijas ir naudotis jomis kuriant efektyvų bendravimą), taip pat esate lankstūs, mokate suprasti žmonių poreikius. Jums būtina mokėti greitai reaguoti į situaciją, vystyti kalbinį ir loginį mąstymą ir didinti atsparumą stresui.

2. Profesinis tipas „Žmogus-gamta“.

Tai profesijos, susijusios su žiniomis apie augalus ir gyvūnus: zoologas, agronomas, kinologas, veterinaras, floristas, biologas, ekologas, geografas, geologas. Jūs turite tokias savybes, kaip meilė gamtai, kantrybė ir pastovumas, išvystytas analitinis mąstymas, mokėjimas pastebėti detales. Šioje srityje svarbią vietą užima mokslinė ir tiriamoji veikla, vadinasi, dar reikalingas susikaupimas ir mokėjimas nustatyti priežasties ir pasekmės ryšius.

3. Profesinis tipas „Žmogus-technika“.

Tai profesijos, susijusios su technika, medžiagomis, įvairiomis energijos rūšimis: inžinierius mechanikas, inžinierius konstruktorius, statybininkas, energetikas, naftininkas, kompiuterių specialistas. Jūs turite šias bazines savybes: dėmesingumas, kruopštumas, veiksmų tikslumas, disciplinuotumas, pastovumas. Jums taip pat būtina išvystyti abstraktųjį, simbolinį ir kūrybinį mąstymą, rankų darbo įgūdžius.

4. Profesinis tipas „Žmogus-meninis įvaizdis“.

Tai profesijos, susijusios su kūryba: aktorius, muzikantas, dizaineris, choreografas, rašytojas. Jūsų bazinės savybės: išvystytas vaizdinis mąstymas, kūrybiškumas, domėjimasis viskuo, kas nauja ir nestandartiška. Šių profesijų atstovai turi specialius gebėjimus: muzikinius, literatūrinius, vaizduojamuosius ir pan. Sėkmė šioje srityje glaudžiai susijusi su mokėjimu praktiškai realizuoti naujas idėjas ir fantazijas, dirbti savarankiškai be algoritmų ir instrukcijų.

5. Profesinis tipas „Žmogus-ženklų sistemos“.

Tai profesijos, susijusios su tikslia ir koordinuota informacija: programuotojas, vertėjas, kalbininkas, farmacininkas, finansininkas, mokesčių inspektorius, teisės konsultantas. Jūsų bazinės savybės: gera atmintis, pastovumas, aukštas savikontrolės lygis, mokėjimas apdoroti didelius kiekius informacijos. Šios srities žmonės moka nustatyti ryšius tarp skaičių ir faktų. Jūs dėmesingi detalėms, atsakingi ir šaltakraujiški.

Kai kurios profesijos priklauso dviem ar trims tipams. Pavyzdžiui, architektas, plastikos chirurgas, žurnalistas, režisierius. Yra savybių ir gebėjimų, kurie būtini visoms profesijoms, bet kiekvienas charakterio tipas turi bazines savybes, būdingas vienam iš išvardintų profesinių tipų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.