„Dosnumo antradienis“ Lietuvoje: kaip aukoti išmaniau?

Aukojimo kultūra Lietuvoje stiprėja – „Pasaulio dosnumo indekso“ duomenimis, net 37 proc. lietuvių pernai įsitraukė į labdaringas veiklas. „Dosnumo antradienis“ šiemet kviečia įvairiais būdais prisidėti prie ne pelno siekiančių organizacijų, nes net ir mažiausia pagalba gali būti labai reikšminga.

 „Jaunimo linijos“ vadovė Diana Bukantaitė.<br> 123rf nuotr.
 „Jaunimo linijos“ vadovė Diana Bukantaitė.<br> 123rf nuotr.
 Labdara.<br> 123rf nuotr.
 Labdara.<br> 123rf nuotr.
 „Jaunimo linijos“ vadovė Diana Bukantaitė.
 „Jaunimo linijos“ vadovė Diana Bukantaitė.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 29, 2022, 11:27 AM

„Jaunimo linijos“ vadovė Diana Bukantaitė pritaria, kad lietuviai tampa vis dosnesni.

„Populiariausiu aukojimo būdu išlieka verslo teikiama parama, tačiau didžiulę dalį jos sudaro ir individualių žmonių skiriama vienkartinė arba nuolatinė auka. Lietuviai aukoja daugiau ir tampa dosnesni, tačiau paramos vis dar reikia tam, kad galėtume padėti dar daugiau jaunuolių. „Jaunimo linijai“ skiriama parama mums leidžia dovanoti pokalbius, gelbėjančius jaunų žmonių gyvybes, palaikančius juos sunkiomis akimirkomis. Dosnumo dieną dar kartą prisiminkime, kaip gera yra dovanoti ir kartu stiprinkime filantropijos bei aukojimo tradiciją“, – teigia ji.

Išmanieji įrenginiai padeda aukoti lengvai ir saugiai vos keliais paspaudimais, neišeinant iš namų. Aukojimo platformose pateikiami organizacijų aprašymai, aukojimo tikslai ar net bendruomenės forumai, kuriose galima bendrauti su kitais vartotojais.

„Aukok.lt“ – daugiau nei 13 metų veikiantis aukojimo internetu portalas Lietuvoje atlieka tarpininko funkciją: įvertina ir atrenka organizacijų parengtus projektus, ir juos skelbia portale, kad norintys aukoti galėtų prie jų prisidėti. „Aukok.lt“ siekia skaidrumo, teikdami ataskaitas, su kuriomis susipažinti gali kiekvienas projekto aukotojas. Platformoje skelbiami išsamūs aprašymai ir surinktos sumos, o projektai suskirstyti pagal temas (švietimui ir kultūrai, gyvūnams ir gamtai, vaikams ir šeimai). Čia galėsite ne tik paaukoti anonimiškai, bet ir padaryti tai kito asmens vardu, taip padovanodami gerumo dovaną.

„Contribee“ – šioje sutelktinio rėmimo platformoje susibūrę daugiau kaip 2,5 tūkst. kūrėjų ir daugiau kaip 30 tūkst. pinigus mokančių prenumeratorių. Lietuvių sukurta platforma taip pat naudojasi nevyriausybinės organizacijos, ieškančios rėmimo. Kūrėjams ir organizacijoms nėra taikomi jokie mokesčiai, o rėmėjai gali rinktis tarp vienkartinio mokėjimo ar prenumeratos. Čia galima rasti išsamią informaciją apie paramos tikslą, mokėjimo variantus ir iki šiol surinktą sumą.

SMS žinutės ir skambučiai – specialius lėšų rinkimo numerius susikūrusioms organizacijoms aukoti galima skambinant trumpuoju numeriu ar siunčiant žinutę, taip pinigai bus priskaičiuojami prie telefono sąskaitos. Paaukoti galite skambindami nurodytu numeriu ir telefono klaviatūroje surinkdami nurodytą kodą. Teikiant paramą trumpąja žinute – teksto langelyje reikia įvesti išskirtinį žodį ar kodą ir išsiųsti nurodytu telefono numeriu.

„Stopify“ – Baltijos šalyse sukurta srautinio aukų perdavimo platforma mėnesinio abonemento forma suteikia galimybę paprastai remti kasdienius Ukrainos kariuomenės poreikius. Platforma veikia mėnesinio abonemento pagrindu: vartotojai pasirenka vieną iš 3 „prenumeratos planų“, kuriuos bet kada galima pakeisti ir atšaukti. Išsami informacija apie aukų panaudojimą skelbiama socialinių tinklų paskyroje, tad matysite, kur nukeliavo jūsų paaukoti pinigai.

„GoFundMe“. Visame pasaulyje išpopuliarėjusi „GoFundMe“ aukojimo platforma išsiskiria savo paprastumu. Platformos lėšų rinkimo įrankiai leidžia lengvai kurti, bendrinti ir rinkti pinigus įvairioms kampanijoms. Prieš pasirinkdami, kam aukosite, galite matyti talpinamas nuotraukas, žmonių istorijas ir pasakojimus apie tai, kaip surinktos lėšos pakeis jų gyvenimą. Suteikiama galimybė dalintis informacija su aplinkiniais, stebėti aukojamas sumas ir žmonių komentarus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.